a jakiej marki masz te wska?niki? bo du?a grupa wska?nik?w z allegro przek?amuje
---------- Post dodany 08-04-12 o 13:31 ----------
zapomnia?em da? link do aukcji
http://allegro.pl/turbina-kkk-brd-do...250921158.html
Printable View
a jakiej marki masz te wska?niki? bo du?a grupa wska?nik?w z allegro przek?amuje
---------- Post dodany 08-04-12 o 13:31 ----------
zapomnia?em da? link do aukcji
http://allegro.pl/turbina-kkk-brd-do...250921158.html
wska?niki mam wszystkie tej serii: http://allegro.pl/wskaznik-egt-temp-...241526724.html
z Peak - zapami?tuje najwy?sz? warto??
Warning - regulowana kontrolka ostrzegawcza
opr?cz ci?nienia oleju :) tam mam bez Warningu.
---------- Post dodany 08-04-12 o 13:59 ----------
jak na razie nie narzekam na wska?niki. fajna rzecz :) wiem kiedy moge frytki wrzuci? na olej :P jak sprawdza si? ch?odnica oleju, czy moge wy??czy? silnik czy turbawka si? ostudzila.. i takie tam... :D oo i nawet nie wiedzia?em ?e wska?nik ori z temp wody ma du?? tolerancje temperaturow? :D gdzie w rzeczywisto?ci temp si? zmienia ...waha.. - chodzi mi w zimie..
Nie przesadzaj ja mam 2260 i kolektor z ASZ ta i jakoś cuda się nie dzieją... EGT przy pałowaniu w tej chwili mam nie większe niż 700 ( wskaźnik STRI więc głupot nie pokazuje) chłodnica oleju... można jak najbardziej ale to chyba do aut na tor jak ktoś upala przez dłuższy czas( nie zaprzeczam mam w planie założenie) co do 2256 i przerobienia wyłącznie downpipe to są takie projekty i gwarantuje Ci że radzą sobie dobrze. Najważniejsze pytanie jakie musi sobie zdać kolega to jak chce jeździć tym autem- czy zależy mu na dobrym dole czy też na średnim dole i mocnej górze.
PS jakie masz pompki ALk i czy BA??
Takie mody teraz na 200 KM są półśrodkiem i zbędnym wyrzuceniem pieniędzy. Masz mocne sprzęgło, FMIC a bawisz się w jakieś BRD. BRD jest kupą w porównaniu z Dużym Turbo.
Są projekty z dużym Turbo na pompkach BA i mocach 220 KM. Jeśli Ci mało inwestujesz w ALki i ciśniesz ile się da.
Duże Turbo to jest to czego teraz mi brakuje :(
Jeżeli chodzi o chłodnice oleju to gdyby nie ona to np na trasie w lato przy prędkości 180km/h temperatura oleju była 100 a czasem nawet 105st C a jak przycisłem chwilowo do 220km/h doszło do 110st gdzie olej w takiej temperaturze traci swoje właściwości smarujące i lepkościowe.. aktualnie gdzięki chłodnicy narazie temp nie przekroczyła mi 92 st C
Jakie mam pompki.... nie sprawdzałem... bo byłem przekonany że w silnikach ,,ASZ,, są AL.... chyba że się myle..
jakie są moje założenia.. marzeniem jest wiadomo moc potężna a spalanie na niskim poziomie:p ale tak się do pewnej granicy nie da:p
przy tym setupie musiałem zainwestować w hamulce bo zaczełem ich czesciej uzywać :D i osłabły.. moje plany są narazie;) na 200 kucy
a chodzi też o to aby się nie spłukać przy tym... gdybym dysponował większą kasą to już bym zakupił cały wydech 2.5'' big turbo dał to do zakładu i się niczym nie przejmował :) ale niestety sam to robie wszystko i po trochu :) byle do przodu:thumbright: wiem że na BRD lekko można wypluć 200 kucyków a robiąc wydech poprawie dół. ale faktem jest to że napewno później bedzie mi mało:cool: a wtedy zaś przeróbka wydechu i inne turbo... kolektor wyd. downpipe... jak uporam się z hałasem bede myślał dalej :)
ja mam ASZ z 2001 roku i niedawno uszczelniałem pokrywę zaworów i widziałem że mam pompki BA, z tego co wiem to w ASZ w późniejszych latach wstawiali AL, ale od którego roku to nie wiem, kumpel w ASz 2003 ma już AL
wpadłem jeszcze na taki materiał :D
TURBOSPRĘŻARKI CAHA ( AUDI A4 (B8 ) 2,0TDI 170KM CR 03L145701E)
TURBINA CAHA WYKORZYSTYWANA JEST PRZY MODYFIKACJACH 1,9 I 2,0TDI.
JEJ POTENCJAŁ JEST O OK 10-15KM I 10-30NM WIĘKSZY NIŻ BRD.
BARDZO WYTRZYMAŁA TURBINA Z TYTANOWYM KOŁEM KOMPRESJI I I DOSTĘPNYM PEŁNYM DOŁADOWANIEM NIECO SZYBCIEJ NIŻ W BRD.
wydaje mi sie że to będzie najlepsze rozwiązanie :P
---------- Post dodany 09-04-12 o 16:00 ----------
BRD ma niby potencjał 210km/420nm... a ta lepszy dół i lekko wiekszy potencjał... więc zostało tylko kupić skarbonke :D i powoli ja uzupełniać :P
czytałem o niej :) dobra opcja tylko więcej grzebania przy montażu ale wykonalne jest to :)
Jak Masz zrobić okolice 200KM i mieć zapas rezerwy proponuję od razu turbo GT2256. Do 240KM wystarcza. Wydechu nie trzeba robić całego wystarczy downpipe. Na GT22+ downpipe i z fmic z ARL, robiliśmy około 4 takie auta, moc była w granicach 220KM a kasa za całość zamknęła się w kwocie 4500zł, w tym turbo, kolektor, flansza, downpipe i strojenie. Pozdro
Wracam do tematu :D i teraz szereg pytań :P na której dmuchawce będę miał dobry ale bezpieczny dół oraz przebieg momentu i mocy, która opcja czym sie różni
np GTB2260VK , GTB1756VK , GT17/20- Hybryda , GT2052V, natępnie którą łatwiej zainstaluje :P słyszałem/przeczytałem również że jest słaby dół na gt22...
gt17/20 - się ciężko stroi, w panach mam podmianke suszarki tylko nie wiem która opcja będzie lepsza. Zgóry dziękuje za konkrety i pomoc ;)