Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 31 do 40 z 64

Temat: A3 1.9 TDI ASZ - Modyfikowany - 170KM/400NM

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez czarny84 Pokaż post
    posiadam wska?niki z pami?ci? warto?ci maxymalnych
    a jakiej marki masz te wska?niki? bo du?a grupa wska?nik?w z allegro przek?amuje

---------- Post dodany 08-04-12 o 13:31 ----------

Cytuj Oryginalnie napisane przez inhoss Pokaż post
    tutaj na tej aukcji masz fotki z turbin? od awx ( po prawej) i brd ( po lewej) wida? ?e turbo prawie takie samo, wyj?cie na wydech te?, jedynie w BRD masz dziur? w muszli do sondy tam dajesz za?lepk? a najlepiej czujnik EGT i zegar w ?rodku
    zapomnia?em da? link do aukcji
    http://allegro.pl/turbina-kkk-brd-do...250921158.html

czarny84's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Branice - Rybnik
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

wska?niki mam wszystkie tej serii: http://allegro.pl/wskaznik-egt-temp-...241526724.html
    z Peak - zapami?tuje najwy?sz? warto??

Warning - regulowana kontrolka ostrzegawcza
    opr?cz ci?nienia oleju tam mam bez Warningu.

---------- Post dodany 08-04-12 o 13:59 ----------

jak na razie nie narzekam na wska?niki. fajna rzecz wiem kiedy moge frytki wrzuci? na olej jak sprawdza si? ch?odnica oleju, czy moge wy??czy? silnik czy turbawka si? ostudzila.. i takie tam... oo i nawet nie wiedzia?em ?e wska?nik ori z temp wody ma du?? tolerancje temperaturow? gdzie w rzeczywisto?ci temp si? zmienia ...waha.. - chodzi mi w zimie..

Świętokrzyskie ohara23's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2007
    Miasto
    Kielce
    Auto
    Audi ARL
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez inhoss Pokaż post
    gdzie taki kolektor za taką cenę? przy takiej turbinie kolektor musi być z dobrym przelotem bo nie sztuka wsadzić wielką lochę w małą przepustowość powietrza żeby w lato EGT zabiło turbawkę, żeby zrobić dobrze to przelot też jest potrzebny bo powyżej 200 kucy na seryjnym przelocie to ciężko, tak więc aby gtb w pełni możliwości chodziła obowiązkowy jest przelot, dobry kolektor chłodnica oleju, wtedy masz zrobione dobrze i bezpiecznie, a do brd to jest taka granica gdzie można odpuścić sobie przelot chłodnicę oleju kolektor awx w miarę ogarnie i zestroić to na jakieś 190-200 kucy, powyżej 200 to już tak jak pisałem żeby ogarnąć to profi robotą bezawaryjną to wieksze fundusze są potrzebne
    Nie przesadzaj ja mam 2260 i kolektor z ASZ ta i jakoś cuda się nie dzieją... EGT przy pałowaniu w tej chwili mam nie większe niż 700 ( wskaźnik STRI więc głupot nie pokazuje) chłodnica oleju... można jak najbardziej ale to chyba do aut na tor jak ktoś upala przez dłuższy czas( nie zaprzeczam mam w planie założenie) co do 2256 i przerobienia wyłącznie downpipe to są takie projekty i gwarantuje Ci że radzą sobie dobrze. Najważniejsze pytanie jakie musi sobie zdać kolega to jak chce jeździć tym autem- czy zależy mu na dobrym dole czy też na średnim dole i mocnej górze.
    PS jakie masz pompki ALk i czy BA??
    Było- 1.9TDi VP - 180KM 375NM by COMPsport
    Było- 1.9 TDi PD -253 km, 445 NM by KINGSOFT
    Jest 1.9 TDi PD- by Ostry Serwis
    Jest Sportback 3.2 V6 by.....

Historia mojego A3 http://www.a3-club.net/forum/showthr...gSoft-GTB-2260

MaGGu's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2006
    Miasto
    Okolice Krakowa
    Auto
    Audi S3 8V
    Model
    S3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CJXC (300 KM)
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Takie mody teraz na 200 KM są półśrodkiem i zbędnym wyrzuceniem pieniędzy. Masz mocne sprzęgło, FMIC a bawisz się w jakieś BRD. BRD jest kupą w porównaniu z Dużym Turbo.
    Są projekty z dużym Turbo na pompkach BA i mocach 220 KM. Jeśli Ci mało inwestujesz w ALki i ciśniesz ile się da.
    Duże Turbo to jest to czego teraz mi brakuje
    Audi A3 8L VP - 192 KM 404NM by DynoSoft - SOLD
    Audi A3 8L PD - 224KM 430 NM by COMPSport - SOLD
    Audi A3 8P BKD - 216KM 435NM by DynoSoft - SOLD
    VW GOLF 6 R20 CDLF - 350KM 445NM by COMPsport - SOLD

Audi S3 CJXC Sportback - 385KM 492NM by
    COMPsport - NOW

czarny84's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Branice - Rybnik
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Jeżeli chodzi o chłodnice oleju to gdyby nie ona to np na trasie w lato przy prędkości 180km/h temperatura oleju była 100 a czasem nawet 105st C a jak przycisłem chwilowo do 220km/h doszło do 110st gdzie olej w takiej temperaturze traci swoje właściwości smarujące i lepkościowe.. aktualnie gdzięki chłodnicy narazie temp nie przekroczyła mi 92 st C
    Jakie mam pompki.... nie sprawdzałem... bo byłem przekonany że w silnikach ,,ASZ,, są AL.... chyba że się myle..
    jakie są moje założenia.. marzeniem jest wiadomo moc potężna a spalanie na niskim poziomie ale tak się do pewnej granicy nie da
    przy tym setupie musiałem zainwestować w hamulce bo zaczełem ich czesciej uzywać i osłabły.. moje plany są narazie na 200 kucy
    a chodzi też o to aby się nie spłukać przy tym... gdybym dysponował większą kasą to już bym zakupił cały wydech 2.5'' big turbo dał to do zakładu i się niczym nie przejmował ale niestety sam to robie wszystko i po trochu byle do przodu wiem że na BRD lekko można wypluć 200 kucyków a robiąc wydech poprawie dół. ale faktem jest to że napewno później bedzie mi mało a wtedy zaś przeróbka wydechu i inne turbo... kolektor wyd. downpipe... jak uporam się z hałasem bede myślał dalej

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

ja mam ASZ z 2001 roku i niedawno uszczelniałem pokrywę zaworów i widziałem że mam pompki BA, z tego co wiem to w ASZ w późniejszych latach wstawiali AL, ale od którego roku to nie wiem, kumpel w ASz 2003 ma już AL

czarny84's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Branice - Rybnik
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

wpadłem jeszcze na taki materiał
    TURBOSPRĘŻARKI CAHA ( AUDI A4 (B8 ) 2,0TDI 170KM CR 03L145701E)

TURBINA CAHA WYKORZYSTYWANA JEST PRZY MODYFIKACJACH 1,9 I 2,0TDI.
    JEJ POTENCJAŁ JEST O OK 10-15KM I 10-30NM WIĘKSZY NIŻ BRD.
    BARDZO WYTRZYMAŁA TURBINA Z TYTANOWYM KOŁEM KOMPRESJI I I DOSTĘPNYM PEŁNYM DOŁADOWANIEM NIECO SZYBCIEJ NIŻ W BRD.

wydaje mi sie że to będzie najlepsze rozwiązanie

---------- Post dodany 09-04-12 o 16:00 ----------

BRD ma niby potencjał 210km/420nm... a ta lepszy dół i lekko wiekszy potencjał... więc zostało tylko kupić skarbonke i powoli ja uzupełniać

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

czytałem o niej dobra opcja tylko więcej grzebania przy montażu ale wykonalne jest to

Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Ostrowiec
    Auto
    MK2 R20
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    52 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez czarny84 Pokaż post
    na 200 kucy
    a chodzi też o to aby się nie spłukać przy tym... gdybym dysponował większą kasą to już bym zakupił cały wydech 2.5'' big turbo dał to
    Jak Masz zrobić okolice 200KM i mieć zapas rezerwy proponuję od razu turbo GT2256. Do 240KM wystarcza. Wydechu nie trzeba robić całego wystarczy downpipe. Na GT22+ downpipe i z fmic z ARL, robiliśmy około 4 takie auta, moc była w granicach 220KM a kasa za całość zamknęła się w kwocie 4500zł, w tym turbo, kolektor, flansza, downpipe i strojenie. Pozdro
    Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl

Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
    Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
    ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning

czarny84's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Branice - Rybnik
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Wracam do tematu i teraz szereg pytań na której dmuchawce będę miał dobry ale bezpieczny dół oraz przebieg momentu i mocy, która opcja czym sie różni
    np GTB2260VK , GTB1756VK , GT17/20- Hybryda , GT2052V, natępnie którą łatwiej zainstaluje słyszałem/przeczytałem również że jest słaby dół na gt22...
    gt17/20 - się ciężko stroi, w panach mam podmianke suszarki tylko nie wiem która opcja będzie lepsza. Zgóry dziękuje za konkrety i pomoc

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania