Młodociani kierowcy zawsze mogą to obejść rejestrując sam. na rodzica, a sememu jako współwłaściciel i wtedy nie ma zwyżki a i składki po rodzicach. No chyba że lubią się rozbijać:P.
Printable View
Młodociani kierowcy zawsze mogą to obejść rejestrując sam. na rodzica, a sememu jako współwłaściciel i wtedy nie ma zwyżki a i składki po rodzicach. No chyba że lubią się rozbijać:P.
ja w tym roku planuje wypad do chorwacji. Zbliza sie termin oplacenia OC (60%) i pomyslalem zeby na wszelki wypadek dokupic AC(nigdy nie miałem ale przepisują 40% znizek z oc). W compensie wyliczyli mi AC/OC/NNW na cos kolo 1200zl (moge cos zle pamietac)
a teraz pytanie:
czy moge ubezpieczyc samochod bez AC (tylko OC i NNW) + jakis pakiet assistance?? To dodatkowe ubezpieczenie (wakacyjne) moze byc np na miesiąc tylko.
Chodzi o to ze jak by sie przypadkiem niunia uszkodziła zeby mi ja dowiezli do PL lub dokonali jakiejs naprawy na miejscu.
no to i tak lipa :/ chyba bede musial wykupic AC. jedziemy na 2 albo 3 auta wiec na miejscu nie bylo by problemow z doholowaniem sie do najblizszego warsztatu.
Nie do konca Pawel. W warcie wykupilem za 18zl za dzien, takie ktore obejmuje holowanie, nocleg, drobne naprawy, itd...
Erci, kazdy ubezpieczyciel dziala na innych zasadach. Podejdz do Warty lub PZU i dowiedz sie dokladnie.
Wybacz, mnie po prostu nie stać na ubezpieczenie za ponad 4 tyś w warcie czy pzu... jeśli Ciebie stać to super :) jeśli we mnie wjedziesz będę zadowolona :P A ja jako młody kierowca miałam duże zwyżki i współwłaściciel nie wiele pomógł, więc szukałam jak najtańszego ubezpieczenia. Punkt widzenia zależy od... ;)
Czesc, orientuje sie ktos, czy moge u jakiegos ubezpieczyciela wykupic ubezpieczenie tylko i wylacznie na lakier ?? np. bedzie wracac grupka idiotow z imprezy i przejada mi kluczem po boku auta, tak dla zabawy albo parkingi przy supermarketach, gdzie juz mi przytarli zderzak :(
wracajac do mojego przypadku. silnik 1,9- 60% znizek ze wspolwlasciciela. rok temu za samo OC zaplacilem w COMPENSIE 417zł. w tym roku babka wyliczyla mi 438zł. Pojechalem do znajomej ktora pracuje w PZU- samo OC wyliczyla mi na kwote 362zł + assistance 201zł + NNW na kwote 10000zł na osobe 66zł. Po kolejnej rozmowie z pania z COMPENSY okazało sie ze da sie obnizyc koszty ubezpieczenia i tak oto za OC+ASSISTANCE(max)+NNW(10tys/os) zaplacilem 452zł. Nauczylem sie ze warto troche sie potargowac z ubezpieczalnia ;)
dla zainteresowanych- OC 363zł, NNW 40zł, ASS TOP 49zł
piwo6 zapytaj w PZU wiem ze da sie wykupic samo ubezpieczenie na szyby do kwoty 1000zł za cos kolo 20zł na rok wiec moze lakier tez ubezpieczaja ;)
Za OC + NNW zapłaciłbyś w MTU (grupa ergo hestia) ok. 374zł
ASS wchodzi od września.
Pozdrawiam