Strona 40 z 86 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 391 do 400 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    DG
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Koledzy z forum, gdzie radzicie ubezpieczyc Audi a3 1.9 TDI 110 KM Ambiente z 2000 roku? z jakiej ubezpieczalni sami korzystacie?
    sprawa wygląda tak że ja bede współwlascicielem, ojciec ma znizki 60% na oc i 20% ac (mial przerwe w ubezpieczeniu ac i stracił zniżki, dlatego teraz ma znowu 20% :/), natomiast ja na nieszczęście (jeśli chodzi o ubezpieczenie) mam dopiero 22 lata (prawo jazdy od 4 lat).

W Warcie wyliczyli ubezpiecznie ponad 4000zl (to jest 20% wartosci samochodu.. :/ ).

Generalnie przez najblizsze 3 lata ubezpiecznie bedzie mnie sporo kosztowac.

szyna49's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Bełchatów / Sulejów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez PMK Pokaż post
    Koledzy z forum, gdzie radzicie ubezpieczyc Audi a3 1.9 TDI 110 KM Ambiente z 2000 roku? z jakiej ubezpieczalni sami korzystacie?
    sprawa wygląda tak że ja bede współwlascicielem, ojciec ma znizki 60% na oc i 20% ac (mial przerwe w ubezpieczeniu ac i stracił zniżki, dlatego teraz ma znowu 20% :/), natomiast ja na nieszczęście (jeśli chodzi o ubezpieczenie) mam dopiero 22 lata (prawo jazdy od 4 lat).

W Warcie wyliczyli ubezpiecznie ponad 4000zl (to jest 20% wartosci samochodu.. :/ ).

Generalnie przez najblizsze 3 lata ubezpiecznie bedzie mnie sporo kosztowac.

to i tak dość tanio, mnie wyliczyła z takimi zniżkami jak Twoje na 6ooozł... w końcu ubezpieczyłem w inter risku za 27oozł..dużo, ale ja bynajmniej taniej nie znalazłem...w axa było taniej co prawda, ale tylko ubezpieczają telefonicznie lub elektronicznie..możesz spróbować spytać się o cenę na poczcie, tam też można ubezpieczyć autko nawet "tanio"
    pps.nio zależy gdzie 3latka...w warcie młodocianym kierowcą jesteś do 3o roQ życia...wiec jeszcze 8 lat

valentino's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Skarżysko
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

To ja ci zrobię za 2100 zł, w PZU - AC, OC, NNW - tylko napisz na PW bonie wiem czy pojazd przekroczył 10 lat- bo jak nie to może i taniej a na pewno ojciec by dostał 60% zniżki na AC.
    Ostatnie słowa pasażera:
    - Jedź, prawa wolna.

Ruda_Lbn's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    46 razy

Domyślny Samo OC

Jeśli chcecie wykupić samo OC polecam MTU (Moje Towarzystwo Ubezpieczeń). Ja jako młody kierowca szukałam wiadomo jak najtaniej, dlatego że różne firmy stosują różne zwyżki dla młodych kierowców, mimo że wzięłam samochód na współwłasność z ojcem, żeby mieć zniżki. Szukałam i szukałam i znalazłam najtaniej własnie w MTU, żeby było śmieszniej w pakiecie z ubezpieczeniem mieszkania Pakiet kosztował 600 zł A że to nie mi będą wypłacać, tylko w razie W komuś innemu, komu zaszkodzę Więc stwierdziłam czemu nie, niech ten ktoś później się martwi i załatwia żeby mu wypłacili

Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Ruda_Lbn Pokaż post
    Więc stwierdziłam czemu nie, niech ten ktoś później się martwi i załatwia żeby mu wypłacili
    Właśnie przez takie myślenie są później problemy z wypłatami z TU typu MTU, linki i inne wynalazki...
    Nie wiem czy kiedyś nadejdzie czas, ze to od naszego wyboru będzie zależało ubezpieczenie naszego auta anie od "poszukiwań najtańszej oferty" :/

szyna49's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Bełchatów / Sulejów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Hiv Pokaż post
    Właśnie przez takie myślenie są później problemy z wypłatami z TU typu MTU, linki i inne wynalazki...
    Nie wiem czy kiedyś nadejdzie czas, ze to od naszego wyboru będzie zależało ubezpieczenie naszego auta anie od "poszukiwań najtańszej oferty" :/
    ale trudno się nie dziwić... każdy wybiera gdzie jest taniej
    tym bardziej jeśli Qpujesz AC to różnice cenowe są baardzo duże!!
    ja za samo OC zapłaciłem ze zniżkami współwłaściciela 425zl w Inter Risk

Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

AC rozumiem bo to ubezpieczenie dla ciebie.
    Ja np. po przejsciach z InterRiskiem nie ubezpieczę już tam nigdy auta. Zresztą dochodziłem swoich praw z OC sprawcy...
    Podobnie z AC z Hestii - bardzo niemiłe doświadczenia.

Nie miałem za to problemów z Liberty w poprzednim aucie bo małej stłuczce i dlatego wybrałem ich teraz. A OC zapłaciłem 295zł

szyna49's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Bełchatów / Sulejów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

a ja odpukać na razie nie narzekam;]]
    z tego co wiem jak znajomi korzystali, tzn odzyskiwali pieniążki za szkodę to odbywało się bez problemowo, zarówno w Inter, PZM jak i Hesti;]]
    nawet termin od rozpoczęcia do gotówki jakoś półtora tyg!! a w pzu....hmm im się nie spieszy nigdy.....
    z liberty nie miałem do czynienia...więc się nie wypowiem
    pps.ale liczy się wiek młodocianego, wiek auta, bez szkodowa przeszłość itp..więc każdy będzie mieć inną cenę
    Ostatnio edytowany przez szyna49 - 17-06-10 o 22:29

valentino's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Skarżysko
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

A ja zapraszam osoby ceniące bezproblemowe załatwianie spraw i komfort w załatwianiu problemów po zdarzeniu do mnie. Reprezentuje PZU - więc firma konkret i coraz bardziej konkurencyjna w cenach (i nie stosuję trików z udziałem własnym by obniżyć składki jak niektórzy a potem klient się cieszy ze mało zapłacił). Już poprzepisywałem sporo znajomych (np. ptu, warta - wymięka) - bo wyliczyłem taniej a nawet jak tyle samo to z sympatii .
    Za pytanie się nie płaci .
    Ostatnie słowa pasażera:
    - Jedź, prawa wolna.

SAUBER's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    O K L
    Auto
    Mk1 / Mk5
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Ja osobiście polecam ALLIANZ

Jestem właśnie młodocianym kierowcą(20lat) więc wiadomo, dużo firm ubezpieczeniowych daje zwyżki, natomiast ALLIANZ takowej nie posiada

Jestem już 2lata i puki co bez problemowo
    Zapraszam do lajkowania FanPage mojego Mk1 ! Dzięki

https://www.facebook.com/sauberMk1/

Strona 40 z 86 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania