-
Aż wstyd mi o cokolwiek pytac w tym wątku jak patrze date mojego poprzedniego postu ile mi to wszystko zajmuje :( no ale za kazdym razem cos wyskoczy czegos braknie ;/
mam takie pytanie do czego podczepiliscie węże od od sprysków ???
zaporzyczyłem dwa zdjecia z allegro by pokazac na jednym co to jest na pierwszym zdjęciu jakies specjalne zaczepy pod grillem???
http://img12.imageshack.us/img12/9123/10585809301.jpg
Uploaded with ImageShack.us
czy moze wasze węże sobie leżą luzem za zderzakiem i ich nie widać
czy moze wpadl mi pomysl zeby wykorzystac z dwie dziurki słuzące do mocowanie rejestracji zeby włożyc przez nie wkreta a od wew strony zrobic z jakiejś miekkiej blachy np alu opaske i wkretem tak przykrecic do niego opaske zeby te węże tak nie wisiały luzem???
http://img708.imageshack.us/img708/2806/1046394760.jpg
Uploaded with ImageShack.us
co proponujecie?
-
Muszę w swoim A3 wymienić prawy błotnik i przedni zderzak, może by tak już dołożyć i kupić 2 błotniki i zderzak z S3 ?? Jakie Za i Przeciw ??
-
Kris_Fox, z założeniem błotników od S3 jest sporo pracy, bo przede wszystkim nie pasuje mocowanie do progów i trzeba je przerabiać (odcinać element ze starego błotnika i przyspawać do nowego), a i tak nie jest powiedziane, że dobrze się zgra. Trochę o pasowaniu błotników jest tutaj:
http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=10588
Ale robił to warsztat, nie davenam, więc wydaje mi się, że też nie jest w stanie powiedzieć dokładnie ile jest z tym zachodu. Ja robiłem to sam i roboty jest od metra. Poza tym pamiętaj, że błotniki od S3 są sporo szersze i seryjne koła będą wyglądać co najmniej śmiesznie w takich nadkolach :P
-
To zależy, na pewno jest to minus podczas sprzedaży samochodu. Trzeba też kupić nowe nadkola no i przede wszystkim znaleźć przed lub poliftowe błotniki w zależności od tego jakiem masz auto, bo jeśli kupisz przedliftowe do polifta to roboty będzie jeszcze więcej (spasowanie lamp), także koszty nie są wcale takie małe, a i roboty jest sporo.
-
Do mocowanie węży służą specjalnie wygięte blaszki które podpina się w specjalne miejsca przy grillu od wewnetrznej strony zderzaka...
Możesz sam sobie zrobić takie...to jest zwykłą blacha wygięta w odpowiedni sposób...
-
przepraszam ze moze nie dokonca w temacie ale nie chce zakladac nowego tematu i wysluchiwac potem ze bylo to juz poruszane 50 razy tylko jak zwykle nikt nie moze znalezc . wiec czy jest mozliwosc montarzu do poliftowego a3 8l zderzaka przedliftowego ?? czy trzeba kupis do niego slizgi z poliftowki bo jak lakiernikowi przynioslem od przedliftowego slizgi to powiedzial ze nie pasuja( co jest dal mnei troche dzwne:/) dlatego prosze o jakakolwiek pomoc w tym temacie .
-
-
i wszystko jasne dziekówka wam obu za pomoc :)
-
Heh... nie przeczytałem całego wątku ale takie pytanie mnie nurtuje...
Być może jest tutaj już odp... ale wiadomo.. człowiek jak już w robocie 8h przed kompem siedzi to mu się potem w domu nie chce na monitor zbytnio patrzeć
ale przejdźmy do rzeczy:
Czy zmieniając zderzak z S3 8L do A3 8L muszę zmieniać błotniki z przodu? czy wystarczy mi kupić sam pakiet zderzak przód tył wszelkiego rodzaju kratki zaślepki grille itp. i troszeczkę poprzerabiać zamontować i cieszyć się ładniejszym wyglądem?
Proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam
Łukasz
-
było tysiąc razy ale niech Ci będzie.. zderzak od s3 jest szerszy od oryginalnego, także jak zmienisz błotniki to miło, ale idzie założyc ten zderzak bez tego przy uzyciu np opalarki, nagiąć go odpowiednio i dopasować