136ps nie modyfikujemy
Printable View
136ps nie modyfikujemy
Mam takie pytanka. Posiadam S3 8l AMK 2001 rok i wybieram sie do was na grupowe czipowanie. W samochodzie jest zamontowany wydech Oettinger:
http://www.oettinger.de/img.php?id=236
Myślałem, żeby jeszcze przed programem wywalić katalizator, ale wiem że jest z tym problem z powodu dwóch sond lambda. Cel do odetkanie wydechu. Pytanie pierwsze, czy wydech oettinger powoduje rozluźnienie (odetkanie) wydechu. Drugie pytanie, co radzicie z tym katalizatorem
Kolejne pytanie to czy jest sens montażu wskaźnika temp spalin jeśli docelowo ma być tylko jeszcze fimc i moce 260-270 km
Czy przy wymianie/regeneracji turbo w samochodzie z chipem (CompSport) trzeba od nowa go ustawiać?
Czy zajmujecie się też wymianą turbosprężarki, ewentualnie na inną niż seryjna?
Chodzi o silnik ATD? Jeśli tak, to jakiego rzędu są to koszty?
Nie trzeba nic ustawiac przy wymianie turbosprezaki na taka sama czy tez regenerowana.
Wymiana turbosprezarki na taka sama to zadanie dla zwyklego mechanika....my wolimy wyzwania ;-)
witam,
jak wyglada chip a4 b7 3.0tdi 204hp seria?
prosze o info panow z CS
pozdro
265-270Ps i 550nm automat i 520nm manual
Kolega ma A3 1.8T. Teraz będzie zakładał większy intercooler od Saab'a 93 2.0T (205 KM) i turbinę k03-035 od Audi TT 1.8T (180) . Ma również wycięty katalizator. Ile koni mógłby się spodziewać po programie?
Witam. Mam 2 pytanka:
1. Podejmiecie sie chip-tuningu e46 330d w automacie ?
2. Macie spore doświadczenie z podnoszeniem mocy w 1.8t więc pytanie brzmi jaki jest najlepszy silnik 1.8t do modów. (około 210KM) Uprzedzam, nie kupię s3, a także wiem że to indywidualna sprawa jak silnik wyszedł z fabryki i jaka jest jego kondycja. Ale może pomożecie czy AGU czy APP czy coś innego.
3. W przypadku quattro nie ma problemu z modami? Chodzi o żywotność napędu.
Dzięki!
Arz 2000 Rok
pytanko ile u was kosztuje samo shamowanie samochodu ?? (KRK jezeli tu macie hamownie)
w KRK nie mamy hamowni ale nad tym pracujemy
Ok dzięki wielkie :thumbright: Przekażę koledze. :D
Witam, S3 8L silnik BAM, załapie się na grupowe chipowanie za 1000zł, czy trzeba coś dopłacić?
zalapie sie..mozesz sie dopisac do listy:)
Patryk - ustaliliście jakiś wstępny termin grupowego? ;)
termin bedzie ustalany niedlugo.. dzis sie moze PAtryk dowie o hamownie
Kolega sie pyta ile kosztuje program do 335i. Czy roznica miedzy manualem, a automatem to duza roznica?
Z silnika z Forda Transita 2.2 tdci 2008r ile mocy i za ile zrobimy ?
W starszych autach, też robicie programy? Chodzi mi konkretnie o Bmw E36 2.8 DOHC 24v 193 KM M52B28
skromne pytanie; czy naklejkę promującą waszą firmę można jakoś zdobyć? ;-)
przy grupowym zapomniałem dopytać i teraz nie bardzo wiem jak ją pozyskać.
pozdrawiam.
dołączam się do pytania kolegi kamivil
A Toyote Hilux 3,0 d4d zrobicie? Jak tak to jaka cena?
Pozdrawiam
co do naklejek..tzreba sie pojawic na Bemwoie 17 kwietnia :) zalatwimy:P
audi a4 b6 1,8t 4x4 zastanawiam sie czy ona ma podobnie jak a3 po 2001roku turbo k03s ? i jaka moc wychodzi i ile nm z tego a4
Witam, przymierzam się do chiptuningu Audi A6 - 2009r , silnik 2.0 tdi 136KM, powiedzcie jakiej mocy można się spodziewać ?
Czy robiliście już ten motor ?
Auto jest na gwarancji ma 40 tys przebiegu.
Pozdrawiam
Bobik:)
A napęd xdrive shamujemy?:)
a To juz bylo te grupowe chipowanie czy nie bo sam niewiem ?:D
nowe zapisy na grupowe :) http://www.a3-club.net/forum/showthr...577#post750577
Mozna sie spodziewac ok 175Ps i 380nm
Robilismy
Dodano:
Nie istnieje cos takiego jak K03s (to wymysl internautow). Jest to poprostu K03 z wiekszym kolem kompresji. Tak w A4 tez jest z wiekszym. Mozemy zaproponowac ok 185Ps i 300nm
Dodano:
Nie robimy Hiluxow :-(
Mam program zrobiony u Was, jaka cena na gotowo wymiany wtryskiwaczy na 216 i korekta programu?
mam pytanie ile da rade wyciagnac z AGU po zmianie wtryskow na 380cc duzgo FMIC-a i na wydajniejszej pompie paliwa do 3 barow... oraz po PROGRAMIE
Thx za info :)
JA mam pytanie czy robicie programy do "HONDA CIVIC 2003 rok
1.7 CTDI " ??
mam pytanie, jaki koszt zrobienia u was wydechu DP 2,75 reszta 2,5 oraz centralnego intercoolera z orurowaniem, złączkami itd. + korekta programu, program już mam od was. do S3 8L BAM
Mam pytanie jaki koszt byłby zrobienia intercollera z przodu, plus program do audi a3, 1,9 tdi ASZ,rok. 2001 ? Jaki może byc efekt takiego zabiegu KM ? Może być odpowiedz PW. Interesowałby mnie zakład w Łodzi jak jest taka możliwość. Pozdrawiam ..
Witam.Jakie wtryski wieksze podleca do mojego 1.8T AGU z 97r . dodam ze osiagnac chce moce max 260 km .Wtryski krotkie ,długie? Chiałbym takie plug and play? [Ile wynisły by koszta zamontowania u was? ]
Tyle co robiłem u siebie wymianę wtrysków w 1.8t AGU. Podchodzą P&P 346cc z silnika 2.2T AAN lub ABY. również 304cc z 3B. Przy regulatorze 4 barowym (seryjnie montowanym w AAN/ABY - dają 391cc) i wystarczą mniej więcej do 280km, na 3 barowym ok 250-260.
Przy takich mocach wydajniejsza pompa paliwa.
Kurcze ale wogle ich na allegro nie ma :/ moze cos innego plug and play polecicie [CS lub inni ] co jest dostepne i duzo lepsze niz w AGU