136ps nie modyfikujemy
136ps nie modyfikujemy
AXX - 445Ps
|
Mam takie pytanka. Posiadam S3 8l AMK 2001 rok i wybieram sie do was na grupowe czipowanie. W samochodzie jest zamontowany wydech Oettinger:
http://www.oettinger.de/img.php?id=236
Myślałem, żeby jeszcze przed programem wywalić katalizator, ale wiem że jest z tym problem z powodu dwóch sond lambda. Cel do odetkanie wydechu. Pytanie pierwsze, czy wydech oettinger powoduje rozluźnienie (odetkanie) wydechu. Drugie pytanie, co radzicie z tym katalizatorem
Kolejne pytanie to czy jest sens montażu wskaźnika temp spalin jeśli docelowo ma być tylko jeszcze fimc i moce 260-270 km
Czy przy wymianie/regeneracji turbo w samochodzie z chipem (CompSport) trzeba od nowa go ustawiać?
Czy zajmujecie się też wymianą turbosprężarki, ewentualnie na inną niż seryjna?
Chodzi o silnik ATD? Jeśli tak, to jakiego rzędu są to koszty?
Nie trzeba nic ustawiac przy wymianie turbosprezaki na taka sama czy tez regenerowana.
Wymiana turbosprezarki na taka sama to zadanie dla zwyklego mechanika....my wolimy wyzwania![]()
AXX - 445Ps
witam,
jak wyglada chip a4 b7 3.0tdi 204hp seria?
prosze o info panow z CS
pozdro
265-270Ps i 550nm automat i 520nm manual
AXX - 445Ps
Kolega ma A3 1.8T. Teraz będzie zakładał większy intercooler od Saab'a 93 2.0T (205 KM) i turbinę k03-035 od Audi TT 1.8T (180) . Ma również wycięty katalizator. Ile koni mógłby się spodziewać po programie?
Ostatnio edytowany przez Patryś - 15-02-11 o 19:26
Witam. Mam 2 pytanka:
1. Podejmiecie sie chip-tuningu e46 330d w automacie ?
2. Macie spore doświadczenie z podnoszeniem mocy w 1.8t więc pytanie brzmi jaki jest najlepszy silnik 1.8t do modów. (około 210KM) Uprzedzam, nie kupię s3, a także wiem że to indywidualna sprawa jak silnik wyszedł z fabryki i jaka jest jego kondycja. Ale może pomożecie czy AGU czy APP czy coś innego.
3. W przypadku quattro nie ma problemu z modami? Chodzi o żywotność napędu.
Dzięki!
Jeśli mój post, moja odpowiedź na twój temat, wydała Ci się użyteczna, pomocna, lub po prostu czujesz że chcesz coś dla mnie zrobić..
kliknij
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)