to pewnie o filtr kabinowy chodzi, bo nie ma filtra od klimatyzacji,
a filtr kabionowy znajduje pod podszybiem od strony pasazera
Printable View
witam. mam problem dzisiaj byla niska temperatura -10 po szkole wsiadłem do samochodu i byly zaszronione i zaparowane szyby. stwierdzilem ze wlacze klime to mi szybko odparuje.. wlaczylem ogrzewanie porzedniej szyby zazwyczaj zalaczala sie razem z tym klimatyzacja teraz nie... no ale dobra sprobuje wlaczyc samą klimatyzacje normalnie... naciskam na ''gwiazdke'' puszczam a gwiazdka gasnie, tylko kiedy trzymam przycisk gwiazdka sie pali... panowie i panie co to moze byc??
ufff wielkie dzieki!!! myślałem że szykuje sie jakaś naprawa :D
- - - Aktualizacja postu - - -
Bo mamy jeszcze A4 B6 i dałbym sobie rękę uciac ze można włączyć klime w zimie....
sprawdź czy masz czynnik. w moim przypadku gdy miałam go bardzo mało przy temperaturze poniżej 0 stopni klima nie włączała sie, natomiast przy + temp. chodziła bez zarzutu. po uzupełnieniu czynnika problem zniknął.
Witam,
przy wlaczeniu klimatyzacji\ogrzewanie cos piszczy pod deska rozdzielcza, tez to zalezy od ilosci obrotow wentylatora. Trzeba go wymienic czy jest mozliwosc jego smarowania\naprawy? i jak sie dobrac do niego?
p.s. czy jest sens robic przeglad\ozonowanie\uzupelnienie plynu teraz?
Wentylatora niewymieniaj ,jak padnie to wymień piszczy bo sie zaciera i nieda sie go nasmarować,wentylator masz pod schowkiem pasazera,nieopłaca sie teraz czyscic klimy zrób to jak sie skonczy zima
Co może oznaczać samoczynne zwiększanie się siły obrotów?
W ostatnim czasie zawsze mam ustawienia manualne,
temp na 19 stopni, a obroty na dwie kreski.
W czasie jazdy, potrafią się zwiększyć na trzy czwarte całej skali, czyli jakieś 6-7 kresek.
Mam wersję przed liftem.
Auto mam od grudnia, więc jeszcze klimy nie robiłem.
U mnie też czasem słychać spod schowka pasażera taki szelest jakby.
Jak jest zimny silnik to jest słaby nawiew, potem się zwiększa jak silnik się nagrzeje. Gdy osiągnie temperaturę 19 stopni to spada.
Tak ma być.