Sory jesli glupio pytam, bo w temacie lamp jestem zupelnie nieobeznany, ale czy w moich lampach (przedlift ksenon) ksenony swieca tylko jako krotkie, a jako dlugie jest osobne swiatlo (jakis halogen)?
Printable View
Sory jesli glupio pytam, bo w temacie lamp jestem zupelnie nieobeznany, ale czy w moich lampach (przedlift ksenon) ksenony swieca tylko jako krotkie, a jako dlugie jest osobne swiatlo (jakis halogen)?
o co dokladnie Tobie chodzi ?
w lampie masz tzw krótkie czyli ksenon , długie te obok
i przeciwmgielne na dole w dokładce zderzaka
No wlasnie, zastanawiam sie czemu xenon sluzy tylko jako swiatla krotkie. A jako dlugie sa osobne zarowki.
bo masz ksenon a nie bi-ksenon
bo nie masz bixenonu? :P
Dobra sprawa lamp obadana, jedna świeciła w niebo, bo kulka od silniczka wyskoczyła z prowadnicy, już złożyłem jak trzeba. :cool: Druga lampa nie świeci z powodu przełamanego kabla od przetwornicy. Niestety w golfach są inne przetwornice i zapasowe na nic mi się nie zdadzą. Mam pytanie, lutować i łatać przewód, czy szukać nowej przetwornicy? Jeśli lutować, to dziwna sprawa, bo biegną tam 3 przewody, 2 normalne, ale jeden pod izolacją ma tylko takie włókno :shock:
lutować, tylko musisz owinąć to jakas specjalna izolacją, żeby zrobić coś w rodzaju ekranu.
Przełamany był w okolicy wejscia w lampę?
Tak przy wejściu, wydaje mi się że to była wina niesprawności xenona, robił głośne pstryk zapalał się na 0,5 sekundy i gasł. Skąd taki ekran zdobyć? A ten dziwny przewód z takim włóknem w środku?
częsta usterka tych kabli, skąd takie coś wziąć to nie wiem, ale gdzieś zdobyć mozna bo gościu któremu odsyłam przetwornicę do napraw cos takiego ma :)
ten przewód z włóknem olej
ja lutowałem niebieski i czerwony potem taśma izolacyjna na końcu koszulka termokurczliwa
ten z włóknami nie łączyłem wogóle
z tego co wiem służy on tylko by nie nie doszło do wyrwania przewodów z przetwornicy czy z wtyczki
tak mam już około roku i jest ok
z ciekawości jak będę w garażu rozkręcę jedna przetwornice albo rozbiorę jedna wtyczkę
Dokladnie taka technologie zastosowalem i juz wszystko dziala :)
https://lh6.googleusercontent.com/-k...417_223953.jpg
Jak pozbyc sie tej szpary pod lampa? Co moze ja powodowac? Z drugiej strony jest wszystko ok...
daj fote centralnie przód
Zderzak nie trzyma sie na niczym, ale tak to wyglada.
http://img.tapatalk.com/d/13/04/19/manuga9u.jpg
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
było cos kiedyś grzebane z przodem?
pas przedni kiedyś ruszałeś luzowałeś?
zderzak siedział juz tak ze nachodził za nadkole ?
Jest progres. Udalo mi sie zaciagnac na slizg i wyszlo tak:
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
- - - Aktualizacja postu - - -
Nic nie bylo robione. Pytanie jak poluzowac pas?
z tego co widzę maska u ciebie wyjechała przed błotnik tym bym sie najpierw zajął
potem dopiero szpara miedzy zderzakiem a maska
To podpowiedz jak to zrobic...
musisz nałożyć zderzak na nadkole w miejscach łączeń/ nadkole idzie pod zderzak
zakładając zderzak zacznij pierw od mocowań górnych a następnie boki przy nadkolach i tak jak ci pisałem załóż w tym miejscu zderzak na nadkole i wtedy przykręcaj
to że robi sie szpara koło lampy to z powodu że go wypacza a jak naciągniesz zderzak powinno być dobrze
nie zapomnij że pas przedni również ma regulację i również nim możesz lekko skorygować szczeliny
kiedyś pisałem o tym z Kamilem odezwij się do niego powinien pomóc
maska jest na zawiasach nigdy nie miałem zaszczytu regulować ale jeśli jest jak pisałem to musi sie ciut cofnąć
wtedy zwiększy sie szpara pomiędzy maska a zderzakiem i będzie widać czy trzeba pas ruszać
Mam identyko problem.. A czy pęknięty pas przedni, ale tylko od strony pasażera, no w sumie od okulara lampy po dół, ma mocne znaczenie i negatywny wpływ na pasowanie ?
Mi sie udalo nieco zniwelowac ta dziure, jest juz ok :-) dzieki za porady
Dmdash, poratuj co uczyniłeś krok po kroku, bo mnie te nękają ogromne szpary pod lampami.. :/
U mnie problemem byl zderzak od s3 i jego spasowanie. Dodatkowo poluzowalem ta srube na pasie i ta szpara sie zniwelowala. Moze nie njest jak w fabryce, ale zdecydowanie lepiej niz bylo.
Czy można środek lampy zamiast lakierować , okleić jakoś folią ? Czy stopiłaby się od temperatury ?:)
http://img27.imageshack.us/img27/4981/s7000445.jpg
w/g mnie mija sie z celem
nie odkleisz juz tego by wrócić do oryginalnego odbłysnika klej zawsze miejscami zostanie i trzeb potraktować go chemią tym samym zmyjesz powlokę odblasku
z drugiej strony mało tam plaskich elementów wiec trzeba folie grzać i naciągać
a wiesz jak to jest w słoneczne dni jak sie wsiada do auta
to w lampie przy małej powierzchni + słońce + zapalone swiatła możne byc ze sie będzie odklejać
ja osobiście odradzam ale możesz byc pierwszym kto dokona takiego moda
Panowie, jestem laikiem w temacie lamp, ksenonów itp i nie mam czasu na przeglądanie ponad 260 stron tego tematu. Zwracam się więc z prośbą o odpowiedzenie na kilka konkretnych pytań:
1. czy "szkło" ksenonów przedliftowych s3 jest plastikowe czy szklane?
2. czy zamontuje p&p wyżej wymienione lampy do a3? tzn czy wtyczki będą pasować, czy nie będzie szpary między lampą a błotnikiem/zderzakiem, czy kierunki z a3 pasują?
3. jakie inne problemy mogę ewentualnie napotkać przy montażu? (słyszałem, że klapka zaślepiająca przy akumulatorze nie mieści się)
1 . plastik
2. ksenony pasują p&p poza wtyczkami
3. reflektory pasują mieszczą sie całe jedyny problem jest z wymiana żarnika/żarówek
ok, dzięki. wtyczki w tych ksenonach są takie jak w poliftach?
tak takie jak w poliftach
Panowie, co może być przyczyną takiego opadania zderzaka w tym miejscu ? Niby siedzi dobrze w ślizgu, a jednak tak chamsko opada..
http://img822.imageshack.us/img822/2820/dsc0334fm.jpg
Zobacz jak wygląda ślizg przy zdjętym zderzaku a zamocowanej lampie. Czy nie jest czasami ściśnięty od góry przez lampę i przez to może zderzak nie wchodzić - trzeba przyciąć ślizg. Ewentualnie, podłóż z 3/4 podkładki między ślizg a zderzak w górnym mocowaniu w nadkolu - zderzak się troszkę naciągnie. Ja mam takie zastosowanie u siebie na jednej stronie, ale na drugiej chyba też będę musiał zastosować :)
Że jak z tą podkladka?
Wkładasz podkładki w miejsce górnego mocowania zderzaka w nadkolu tzn. |zderzak|podkładki|ślizg| - a przez to wszystko przechodzi śruba.
U mnie trosze pomogło choć wydaje mi się, że zarówno ślizg jak i zderzak już się zużył od ciągłych demontaży...
http://img827.imageshack.us/img827/9940/img0757nf.jpg
Ladnie spasowany :)
U mnie tez tak odstaje, czyli gdzie ta podkladke wsadzic ?
Od strony kola , tam gdzie kolko na zolto?
Chudy, właśnie z tego co wiem, ślizg nie dotyka lampy..
pier**** te hidy. Dziś drugi raz dowód zabrali + 50zł mandatu... Przetwornice pochowane, nic nie widać, ale kable wystają z obudowy + brak spryskiwaczy + poziomowania i dowód papa po raz drugi. Zakładam chyba normalne żarówki, jakieś "bielsze" i tyle... Dużo jeżdżę w nocy i zawsze w nocy dowód zabiorą, bo w dzień to bez lipy.
Witam. Jak myslicie dobrze świeca czy cos słabo, sa to HID Xenony 8000K. Wydaje mi sie że cos slabo. Lampy mam soczewki firmy chyba "DEPO" Auto A3 8L 1.8 20v 1997r.
http://www.youtube.com/watch?v=YG-ZgRW-dyo
http://www.youtube.com/watch?v=38bOmf0Dg9c
lampy nowe ?
podstawa to żarniki
8000k to za duzo
Nie lampy były juz przy aucie jak kupowałem.tak podstawa żarniki. One w realu az tak niebeiseko nei wyglądają. i miałem juz różne zwykle żarowki i tez cienko świeciły. Mi sie wydaje że coś sa źle podłączone bo wszystkie kabelki ktore tam ida sa nie poprzez jakąs kostke tylko docięte i taśmą izolacyjna zrobione. ale nei wime czy tak ma byc. np do żarowki H1 idzie kabel koloro rózowego i żóltego.
zrób fote jak wyglada te druciarstwo
podłaczenie moze nie fachowe ale przypuszczam ze wpływu na jakosc swiecenia nie ma
na początek żarniki tak 5000k
bowiem niebieski rozparasza sie na mokrej/wilgotnej powierzchni
sprawdzić tez trzeba odbłyśniki czy nie wypalone
aha okej ale jak sprawdzic te odblysniki? da sie jakoś? fote zrobie wieczorem jak bede miał auto pod ręka.
Najlepiej je rozebrać, wtedy będziesz elegancko mógł zobaczyć jak odbłyśniki się mają, bo patrząc w otwór na żarówkę raczej zbyt wiele nie zobaczysz..
okej rozbiore i jak beda złe o co najlepiej zrobic za jednym rozbieraniem..kupić nowe czy da się jakos je wyczyścic?
no i wszytsko w temacie... jeszcze jedno kto takie cos robi?? pierwszy raz się z tym spotykam. elektryk,lakiernik, czy malarz? :D :)