Jak jest odstajaca oslona gorna od macpersona od karoserii pod maska to masz wybite poduszki amora, po co Ci 2 osoby do tego?
Printable View
Jak jest odstajaca oslona gorna od macpersona od karoserii pod maska to masz wybite poduszki amora, po co Ci 2 osoby do tego?
Ja mam to samo głuche stukanie z prawej strony podczas wolnej jazdy na nierównościach wymieniłem tuleje wahacza ale lipa to samo muszę zobaczyć poduszki amora
To zgoda, tyle, ze odstajace grzybki zazwyczaj oznaczaja klapnieta poduszke.
Ale raz: ze amory i ich mocowanie pada bardzo zadko stukajac w porownaniu do dolnego zawiasu, a dwa, ze dlaczego szarpaki maja tego nie wykryc, ja zawsze jezdzilem i zawsze to wykrywali.
Mam taki sam problem właśnie z prawym kołem zwłaszcza przy "wchodzeniu" w zakręt.Sprawdzenie zawieszenia też nic nie dało, jednak znajomy mechanik powiedział mi że to może być przyczyna łożyska. Ale nie gwarantuje tego:)
sprawdzcie sobie gumy pod drążkiem stabilizacyjnym
Są głuche odgłosy stykania
Tez mam takie stuki na nierównościach tylko ze z lewej strony. Jeśli znajde jutro trochę czasu to sprawdzę poduszkę amora. U mnie na 99% to jest przyczyną. Muszę tylko potwierdzić i wymienić.
Witam miałem kiedyś ten sam problem po wymianie poduszek makpersona problem zniknął pozdrawiam
u mnie stuki z przodu były spowodowane zuzytymi tylnymi tulejami wahaczy przednich.
Wiem ze to częsta usterka w 8P więc sprawdź to. Było gdzieś wątek u stukach w 8P.
Koszt materiałów to chyba ok 150 zl.
oo masz wątek : http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=9653
To moze i ja sie podlacze pod temat:
Stuka mi przy skretach w prawo, tylko w prawo. Gdy wycofuje w lewo i ruszam w prawo to tez stuknie raz, pozniej cisza. To stukniecie czuc pod nogami na karoserii.
Na nierownosciach cisza. Wymieniony sworzen, lozysko z piasta, puduszka na skrzyni, nic nigdzie nie dotyka, luz na maglownicy wykasowany, koncowki i drazki idealne, sanki, belka wzmacniajace dokrecone.. Po wymianie piasty i lozyska stuki sa duzo mniejsze ale nadal sa:/
mojemu mechanikowi skonczyly sie pomysly po 2 dniach szukania.
ktos sie spotkal z czym takim?