Musisz napełnić, żeby sprawdzić czy działa. Na sucho nic nie sprawdzisz, napełnij od razu bo inaczej będziesz miał znowu do wymiany.
Printable View
Musisz napełnić, żeby sprawdzić czy działa. Na sucho nic nie sprawdzisz, napełnij od razu bo inaczej będziesz miał znowu do wymiany.
Już sobie tak poukładałem dzień by jutro to od razu załatwić w takim razie ;) Dzięki koledzy.
Mam pewien problem ze swoją klimą problemy zaczęły się jak wymieniłem panel Klimy na panel z grzanymi fotelami teraz gdy załączam AC lub dam auto i temp np 16 to wieje normalnym powietrzem dopiero po około 10 min jazdy z kratek leci zimne powietrze. Tak jakby załączenie sprężarki było z opóźnieniem. Przedtem na starym panelu odrazu jak wcisnąłem AC zaczynało chłodzić. Rok temu miałem serwis klimatyzacji więc chyba wykluczam niesprawność sprężarki bo to zaczęło się dziać po zmianie panela. Błędów żadnych nie mam. Co może być nie tak coś z panelem? Jakąś adaptację trzeba zrobić?
Tak adaptacje trzeba zrobić, jak panel będzie odpowiedni to wszystko wróci do normy.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Przeprowadziłem adaptację nic mi to nie pomogło. Dalej mam ten sam problem, że po włączeniu AC zaczyna dmuchać zimnym dopuero po około 10min jazdy na starym panelu odrazu po włączeniu AC czułem chłodne powietrze. Mogę to jakoś na vagu sprawdzić czy winę ma panel czy coś ze sprężarką?
Zakładając że nowy panel jest sprawny i zgodny rocznikowo ze starym, to można założyć stary sprawdzić i zapisać wartości w kanałach adaptacji a następnie porównać je i ewentualnie skorygować w nowym, przeprowadzić adaptację i wtedy sprawdzić działanie. Adaptacja zakończona sukcesem czy są błędy?
Ja mam podobny objaw u siebie - czynnika jest odpowiednia ilość i trzeba cisnąć ekspresówka żeby zaczęło dobrze chłodzić. Goś w serwie powiedział że w naszych A3 kompresor klimy dział cały czas (starsze konstrukcje były załączane sprzęgłem z elektromagnesem - poruwanie do klimy z golfa 4) - zużywają się elementy w nim przez co nie daje już takiego ciśnienia. Podobno lepiej to wymienić puki sprężarka działa bo jak się zatrze to generuje to większe koszty.
Co do ceny, nowa sprężarka kolo 1400zł + 100zł osuszacz + 150zł robocizna +150zł napełnienie klimy. Ewentualnie jak dostarczę kompresor w własnym zakresie to tylko 400zł za wymianie.
Ze starym panelem nic już nie porównam bo go sprzedałem. Mam polifta i również od polifta kupiłem panel z tym, że ten ma grzane stołki. Tak adaptację robię bez problemu cały zabieg trwa około 10-15 sek i na koniec mam na zielono, że adaptacja OK.
Mój stary panel miał nr 8p0820043bg i był z końcówki 2008r a ten ma nr 8p0820043bn i jest z 2010r.
Błędów żadnych nie mam w klimatronika.
A tam w adaptacjach to nie ma czasem tylko adaptacji klap sterujacych nawiewem? Jesli tak to watpie aby to moglo w jakikolwiek sposob pomoc.
Miałem na myśli wartości zapisane w adaptacjach, a adaptacje klap to jest to o czym piszesz.