Chyba tak zrobię. Bo ciekaw jestem ile koni wyjdzie i przy okazji sprawdzimy co i jak. Ale po trasie dzisiejszej do Krkowa jestem zadowolony :) z tego jak autko lata.
Printable View
Chyba tak zrobię. Bo ciekaw jestem ile koni wyjdzie i przy okazji sprawdzimy co i jak. Ale po trasie dzisiejszej do Krkowa jestem zadowolony :) z tego jak autko lata.
no i jak spawdziłeś ;)?
jak Ci wyszło?
Mam następujący problem, w moim audi wymieniłem przewody zapłonowe, świece, przepływomierz + czyszczenie i adaptacja przepustnicy. Kultura jazdy jak prawie nowym autem, przyspieszenie ok, obroty równe, płynna praca silnika. Po upływie 2 tygodni tragedia, szarpie zero przyspieszenia, przy szybkim wciśnięciu pedału gazu obroty zamiast płynnie rosnąć spadają dławiąc silnikiem, podczas jazdy równą prędkością zarówno zwolnienie pedału gazu jak i jego wciśniecie powoduje szarpnięcie, to samo dzieje się podczas ruszania i kolejno przy zmianie biegów. Nadmieniam że przed wymianą ww. i przed czyszczeniem przepustnicy były właśnie takie same objawy. Czy czeka mnie wymiana przepustnicy na nową?
Witam. Mam podobny problem z tym, że raz jest dobrze a raz nie. A mianowicie czasami jedzie fajnie rozpędza się jak powinien a czasami totalny brak mocy. Dopiero przy 3 tysiącach obrotów jakoś się rozpędza. Wcześniej obroty także falowaly z tym ze wymieniłem przepustnice i świece i juz tego nie ma. Czy ten brak mocy może być związany z zaworem oparów paliwa?
Witajcie, pozwólcie że podepne sie do tematu mimo innego silnika:
W swoim aucie 1.8 AGN mam pewien problem. Autko jeździ na B jak i na LPG tak samo słabo. Jak ktoś opisał wcześniej czuje sie na światłach tak jak każdy by sie ze mna scigał mimo że ja gniote auto i tak zostaje w tyle. Podczas jazdy czuć wyraźnie jakby do 2500obr/min auto było trzymane przez cos, po tej granicy wyrywa do przodu powoli. Co jakiś czas przy dodawaniu gazu lub wciskaniu sprzęgła słychać jakiś zgrzyt ale tylko w granicy 2500-3000obr.
Wymieniłem już tone rzeczy w aucie:
-świece
- kable WN
- odme
- Cewkę
- czujnik temperatury
Autko ma padnieta krancówke w drzwiach kierowcy i założony przekaźnik od pompy paliwa od opla bo taki miałem. Dzieki czemu po przekreceniu kluczyka pompa cały czas pompuje. Przed założeniem przekaźnika było tak samo więc to nie jest powodem.
Wyskakuje mi blad przepustnicy który nie wiem czym jest spowodowany.
Mam kilka pomysłów które sprawdzić:
- sprawdzenie czy rozrząd sie zgadza i nie jest przestawiony
- wytne kata i sprawdze jak działa ze strumienicą
- odpiąć przepustnice
Do tego autko rano dziwnie reaguje na gaz: chce ruszyc obroty spadają więc dodaje gazu i to nic nie daje bo auto po prostu gaśnie, jakby nie reagowało na gaz.
Sam już nie wiem co myślec o tym. Z czasem chyba na prawde zastanowie się bardzoo nad swapem na 1.8T.
Ktoś ma jakieś pomysły co mogę zrobić jeszcze?
masz jeszcze do sprawdzenia przepływomierz
zapnij vaga i zrób logi
Fakt sprawdze jest jak na odłączonej przepływce jeździ. I zrobie logi najlepiej rano i podczas dnia. Mam nadzieje ze uda mi sie w ten weekend to zalatwic.
No i wyszło szydło z worka. Winą jest instalacja gazowa, nie wiem co za magicy to zakladali ale jak mój gazownik to zobaczył to za głowe sie złapał... Teraz na tygodniu musze podjechać i ustawic mape na nowo lekko przebudowac instalacj i wszystko bedzie grało. Teraz jednak mam problem z cisnieniem oleju;/ A zgrzyty które słychać to prawdopodobnie łańcuch.
Wymienie czujnik cisnienia i zobacze czy sie cos poprawi.
Witam, mam problem z moją Audi a3 8l 1.6. Samochód nie chce jechać. Zazwyczaj kiedy się rozpoczyna jazdę samochodem szarpie jest tak przez ok minuty.
W zależności jaki ma humor moja Żabka, traci moc czasem jest dobrze ładnie PRACUJE i nawet się zbiera ale czasem ma muła wrażenie takie jakby coś ją trzymało dopiero kiedy wciśnie się gaz do dechy jest kilka szarpnięć słuchać stuk z silnika i jest ogień zbiera się jak rakieta... Doadam, że czasem jest tych stuków kilka pod rząd. Wymieniłem już sonde lambde, były podejżennia, że to świece lub kable jednak są w bardzo dobrym stanie...
Macie może jakieś pomysły ??
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam