Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 61 do 70 z 173

Temat: brak mocy A3 1.6

Arronax's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Chyba tak zrobię. Bo ciekaw jestem ile koni wyjdzie i przy okazji sprawdzimy co i jak. Ale po trasie dzisiejszej do Krkowa jestem zadowolony z tego jak autko lata.
    1.9 TDI ALH > 1.6 APF > ...

Moja A3 : http://www.a3-club.net/forum/showthr...o-seria/page11

kape1993's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2014
    Miasto
    Gorlice\Małopolska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

no i jak spawdziłeś ?
    jak Ci wyszło?

Data dołączenia
    Jul 2014
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    audi a3 8L
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

Mam następujący problem, w moim audi wymieniłem przewody zapłonowe, świece, przepływomierz + czyszczenie i adaptacja przepustnicy. Kultura jazdy jak prawie nowym autem, przyspieszenie ok, obroty równe, płynna praca silnika. Po upływie 2 tygodni tragedia, szarpie zero przyspieszenia, przy szybkim wciśnięciu pedału gazu obroty zamiast płynnie rosnąć spadają dławiąc silnikiem, podczas jazdy równą prędkością zarówno zwolnienie pedału gazu jak i jego wciśniecie powoduje szarpnięcie, to samo dzieje się podczas ruszania i kolejno przy zmianie biegów. Nadmieniam że przed wymianą ww. i przed czyszczeniem przepustnicy były właśnie takie same objawy. Czy czeka mnie wymiana przepustnicy na nową?

siwy19951995's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Opole
    Auto
    Audi a3 1.6
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Witam. Mam podobny problem z tym, że raz jest dobrze a raz nie. A mianowicie czasami jedzie fajnie rozpędza się jak powinien a czasami totalny brak mocy. Dopiero przy 3 tysiącach obrotów jakoś się rozpędza. Wcześniej obroty także falowaly z tym ze wymieniłem przepustnice i świece i juz tego nie ma. Czy ten brak mocy może być związany z zaworem oparów paliwa?

Mordeliuss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2014
    Miasto
    Radom
    Auto
    Audi A4 B5 +
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AVF

Domyślny

Witajcie, pozwólcie że podepne sie do tematu mimo innego silnika:
    W swoim aucie 1.8 AGN mam pewien problem. Autko jeździ na B jak i na LPG tak samo słabo. Jak ktoś opisał wcześniej czuje sie na światłach tak jak każdy by sie ze mna scigał mimo że ja gniote auto i tak zostaje w tyle. Podczas jazdy czuć wyraźnie jakby do 2500obr/min auto było trzymane przez cos, po tej granicy wyrywa do przodu powoli. Co jakiś czas przy dodawaniu gazu lub wciskaniu sprzęgła słychać jakiś zgrzyt ale tylko w granicy 2500-3000obr.
    Wymieniłem już tone rzeczy w aucie:
    -świece
    - kable WN
    - odme
    - Cewkę
    - czujnik temperatury
    Autko ma padnieta krancówke w drzwiach kierowcy i założony przekaźnik od pompy paliwa od opla bo taki miałem. Dzieki czemu po przekreceniu kluczyka pompa cały czas pompuje. Przed założeniem przekaźnika było tak samo więc to nie jest powodem.
    Wyskakuje mi blad przepustnicy który nie wiem czym jest spowodowany.
    Mam kilka pomysłów które sprawdzić:
    - sprawdzenie czy rozrząd sie zgadza i nie jest przestawiony
    - wytne kata i sprawdze jak działa ze strumienicą
    - odpiąć przepustnice

Do tego autko rano dziwnie reaguje na gaz: chce ruszyc obroty spadają więc dodaje gazu i to nic nie daje bo auto po prostu gaśnie, jakby nie reagowało na gaz.
    Sam już nie wiem co myślec o tym. Z czasem chyba na prawde zastanowie się bardzoo nad swapem na 1.8T.

Ktoś ma jakieś pomysły co mogę zrobić jeszcze?
    Czarno-biały AGN

sarin's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    krk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ
    Podziękował
    143 razy

Domyślny

masz jeszcze do sprawdzenia przepływomierz

zapnij vaga i zrób logi
    [*] Jurek warhammer - 14.08.2015

Mordeliuss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2014
    Miasto
    Radom
    Auto
    Audi A4 B5 +
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AVF

Domyślny

Fakt sprawdze jest jak na odłączonej przepływce jeździ. I zrobie logi najlepiej rano i podczas dnia. Mam nadzieje ze uda mi sie w ten weekend to zalatwic.
    Czarno-biały AGN

Mordeliuss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2014
    Miasto
    Radom
    Auto
    Audi A4 B5 +
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AVF

Domyślny

No i wyszło szydło z worka. Winą jest instalacja gazowa, nie wiem co za magicy to zakladali ale jak mój gazownik to zobaczył to za głowe sie złapał... Teraz na tygodniu musze podjechać i ustawic mape na nowo lekko przebudowac instalacj i wszystko bedzie grało. Teraz jednak mam problem z cisnieniem oleju;/ A zgrzyty które słychać to prawdopodobnie łańcuch.
    Wymienie czujnik cisnienia i zobacze czy sie cos poprawi.
    Czarno-biały AGN

siwy19951995's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Opole
    Auto
    Audi a3 1.6
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Witam, mam problem z moją Audi a3 8l 1.6. Samochód nie chce jechać. Zazwyczaj kiedy się rozpoczyna jazdę samochodem szarpie jest tak przez ok minuty.
    W zależności jaki ma humor moja Żabka, traci moc czasem jest dobrze ładnie PRACUJE i nawet się zbiera ale czasem ma muła wrażenie takie jakby coś ją trzymało dopiero kiedy wciśnie się gaz do dechy jest kilka szarpnięć słuchać stuk z silnika i jest ogień zbiera się jak rakieta... Doadam, że czasem jest tych stuków kilka pod rząd. Wymieniłem już sonde lambde, były podejżennia, że to świece lub kable jednak są w bardzo dobrym stanie...
    Macie może jakieś pomysły ??
    Z góry dziękuje.
    Pozdrawiam

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez siwy19951995 Pokaż post
    Witam, mam problem z moją Audi a3 8l 1.6. Samochód nie chce jechać. Zazwyczaj kiedy się rozpoczyna jazdę samochodem szarpie jest tak przez ok minuty.
    W zależności jaki ma humor moja Żabka, traci moc czasem jest dobrze ładnie PRACUJE i nawet się zbiera ale czasem ma muła wrażenie takie jakby coś ją trzymało dopiero kiedy wciśnie się gaz do dechy jest kilka szarpnięć słuchać stuk z silnika i jest ogień zbiera się jak rakieta... Doadam, że czasem jest tych stuków kilka pod rząd. Wymieniłem już sonde lambde, były podejżennia, że to świece lub kable jednak są w bardzo dobrym stanie...
    Macie może jakieś pomysły ??
    Z góry dziękuje.
    Pozdrawiam
    a błędy na komputerze sprawdziłeś na włączonym/wyłączonym silniku?

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania