Oryginalnie napisane przez
1 6 D
Po roku leżenia pompki udało się mi kupić ori scyzoryk 4D0 na 2 przyciski, pierwsze co to rozebrałem pilot, dolutowałem trzeci guzik, wpasowałem płytkę w obudowę VW na 3 przyciski.
Następnie chciałem do pompki 8L0 862 257 G dopasować go, jednak nie miałem anteny, kable z pompki przyłożyłem bezpośrednio do akumulatora i podpiąłem VCDS, zauważyłem że pompka "widzi sygnał z pilota, jednak to było w odległości 5cm od pompki. Zamiast kręcić stacyjką podpiąłem odpowiednie kable do aku i zaprogramowałem, otwiera/zamyka oraz przekaźnik do otwierania bagażnika działa po przytrzymaniu trzeciego dolutowanego przycisku.
Parę dni temu dolutowałem jednożyłowy kabel z ekranem o długości paru metrów (żadnego drutu nie dolutowałem do końcówki), gdy kabel był poza autem to zasięg był około 10 metrów, jednak po umieszczeniu go w aucie zasięg ma może 2 metry, jak złożyć prawidłową antenę?
W ogóle ja te pompkę wsadzam do Golfa 2 to musiałem zmodyfikować pompkę by naciskając zamknij auto się otwierało i odwrotnie) ale już to przerobiłem że działa idealnie