zastanawia mnie czy da się kupić tą płytkę która mi sie spaliła?bp przecież w większości przypadków pada grafitowy wirnik, a u mnie jest w pełni sprawny. może ktoś ma taką płytkę sprawną i chciałby się pozbyć ?![]()
zastanawia mnie czy da się kupić tą płytkę która mi sie spaliła?bp przecież w większości przypadków pada grafitowy wirnik, a u mnie jest w pełni sprawny. może ktoś ma taką płytkę sprawną i chciałby się pozbyć ?![]()
|
Czy ktoś już zastąpił 8L0 862 257 L tą pompką z końcówką G i dorabiał pilota "scyzoryk" któryś z wymienionych modeli? Ogółem to mam tą pompe z końcówką "L" i mam też dokładany alarm załączany z dodatkowego pilota 3 przyciskowego (spięty z centralnym, domykaniem szyb po załączeniu alarmu, sygnalizowaniem o niedomkniętych drzwiach, bagażniku, klapie) Da się to zrobić tak że kupię ten z końcowką G i zaprogramuję "scyzoryk" żeby obsługiwał dodatkowy alarm oraz centralkę itp?
Ori scyzoryk nie będzie obsługiwał dodatkowej centralki alarmu.
Tak właśnie jest. Tylko, że większość dokładanych alarmów obsługuje też centralny zamek z tego samego pilota, czyli posiadanie w takim wypadku scyzoryka jest jedynie "szpanem" bo centralnym i alarmem steruje ten dodatkowy pilot.
Ald zawsze mozesz odlaczyc ten dokladany i kupic pompke G wraz z antena i scyzorykami i cieszyc sie ori sprzetem. Oczywiscie zakodowac piloty trza.
Po roku leżenia pompki udało się mi kupić ori scyzoryk 4D0 na 2 przyciski, pierwsze co to rozebrałem pilot, dolutowałem trzeci guzik, wpasowałem płytkę w obudowę VW na 3 przyciski.
Następnie chciałem do pompki 8L0 862 257 G dopasować go, jednak nie miałem anteny, kable z pompki przyłożyłem bezpośrednio do akumulatora i podpiąłem VCDS, zauważyłem że pompka "widzi sygnał z pilota, jednak to było w odległości 5cm od pompki. Zamiast kręcić stacyjką podpiąłem odpowiednie kable do aku i zaprogramowałem, otwiera/zamyka oraz przekaźnik do otwierania bagażnika działa po przytrzymaniu trzeciego dolutowanego przycisku.
Parę dni temu dolutowałem jednożyłowy kabel z ekranem o długości paru metrów (żadnego drutu nie dolutowałem do końcówki), gdy kabel był poza autem to zasięg był około 10 metrów, jednak po umieszczeniu go w aucie zasięg ma może 2 metry, jak złożyć prawidłową antenę?
W ogóle ja te pompkę wsadzam do Golfa 2 to musiałem zmodyfikować pompkę by naciskając zamknij auto się otwierało i odwrotnie) ale już to przerobiłem że działa idealnie
Witam,
Wtrącę się do tematu z następującym pytaniem:
Zna ktoś zasadę działania ori alarmu (w zasadzie samego uzbrajania się)? bo mam następujący problem: jadę z pasażerem z boku (ewentualnie dziecko z tyłu) zatrzymuje się otwieram drzwi wyciągam kluczyk ze stacyjki wysiadam pasażer też wyciągam dziecko zamykam drzwi włączam alarm z pilota (po prostu zamykam) i alarm się nie uzbraja (nie migają kierunkowskazy nie miga czerwona dioda nie gasną światła) otworze drzwi od kierowcy wsadzę kluczyk do stacyjki przekręcę kluczyk w stacyjce wyciągnę kluczyk zamknę drzwi zamknę pilotem auto alarm się uzbraja. czasem się zdarza że uzbroi się odrazu a czasem muszę kluczyk wsadzić do stacyjki i dopiero wtedy zaskoczy. trochę to uciążliwe zwłaszcza z dzieckiem na rękach... może mi ktoś pomoże
Pozdrawiam
Jakim sposobem pompka 8L0 pozwolila ci klape otworzyc i jakim sposobem dolutowales dodatkowy przycisk jak tam miejsca na to nie ma???
Rozumiem jesli by to byla pompka 8D0 czyli poliftowa i w poliftowym aucie. No chyba ze masz polifta i klape na mikrostyki.
Prawidlowa antena miesci sie w tylnym slupku.
Sprzedam OBRAZY OLEJNE!
http://olx.pl/oferta/obraz-olejny-pe...8-IDbXP9f.html
http://olx.pl/oferta/obraz-olejny-pe...8-IDbXP9f.html
Zobacz też inne.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)