masz AUXa na samym RNS-E ? sprawdzałeś czy Ci działa z jakimś zwykłym mp3 playerem?
Printable View
masz AUXa na samym RNS-E ? sprawdzałeś czy Ci działa z jakimś zwykłym mp3 playerem?
mam RNS-E 192 od kilku dni dopiero i mam kilka pytań, wszystko działa, navi, radio, kart jeszcze nie testowałem ;>
1) czy u was też ekran jest po 30min ciepły ?? tzn nie gorący ale mam wrażenie że się grzeje
2) jak wyłącze auto RNS-E gaśnie automatycznie ale ciągle jak się zbliżę słyszę jakby nadal chodziło ?! ?
nie mam żadnych problemów z navi tylko zastanawiają mnie te dwie rzeczy.
Wszystko masz ok. jak rns-e się schłodzi to wiatrak wyłączy się automatycznie i nie będzie buczeć.
RNS fabryczny, gniazdo AUX koło ręcznego... nie podłączałem zwykłego playera... wogóle jak właczyć AUX na RNS? przepraszam
Heya...mam pytanie nosze sie z zamiarem zmiany symphony II(mp3) na RNS-E ...autko a3 2007 chcialbym kupic ostatni model (led) ....czy bedzie to wygladalo na zasadzie tylko przelaczeniu kostek czy beda jakies przerobki ?
Przelecialem posty ale nie znalazlem nic przy zmianie z symphony
Thx
moim zdaniem może być problem bo w concert 2+ i symphony 2+ (2din) jest diversity czyli wszystko działa całkowicie inaczej niż w concert2 (1din) i RNS-E,
ja po przejściu z concert2 1din na concert 2+ (2din) miałem problemy z odbieraniem radia, kupiłem nowe adaptery ale zanim je zmieniłem przeszedłem na RNSE i wszystko na starych antenach/modułach śmiga.
Musisz zobaczyć co u Ciebie siedzi w tylnej klapie, jak coś to mam oba moduły działające pod RNS-E na sprzedaż :)
nawet bardzo ciekawe bo przy przejściu z 1din na 2din pewien procent ludzi miał problemy z radiem mimo wszystkich podzespołów sprawnych, w tym ja ;)
chyba że RNS-E ogarnia wszystkie rodzaje połączeń antenowych wtedy rzeczywiście nie będzie problemów ale przy concert 2+ u niewielkiej ilości użytkowników występował problem to zakładam że i tutaj może się jakiś procent trafić
Nie wiedzialem czy pisac tu, czy w temacie o parktronicu. Jak cos to prosze o przeniesienie. Ostatnio kilka osob kodowalo graficzny pakrtronic na navi. Czy ktos by mogl wrzucic screeny gdzie to kodowac? Mimo ze mam zaznaczony graficzny pakrtronic, to opcja ta nie dziala. Problem dotyczy wersji 193g oraz modulu parkowania 8p0919475N
Dodam ze ciagle mam jakis blad dotyczacy zew anteny oraz mikrofonu mimo ze nie mam bluethoota. Bledoow nie idzie skasowac
zakoduj poprawnie navi to bledy znikna, otyczny parktronic kodujesz w navi 0?2.... i w sterowniku PDC gdzie tam masz long helpera to sobie poradzisz
Navi jest zakodowana, w pewnym momencie uzylem opcji reset ustawien czy jakos tak i znow kodowanie i non stop sa te dwa bledy a przy otwarciu drzwi slychac trzask w glosnikach. Ostatnio ppdales mi ze trzecia cyfre trseba zmienic na 2, ale tam nie ma gdzie tego zmienic, dlatego prosze o screeny
o czym piszesz? czego nie mozesz zmienic? w navi, w sterowniku pdc?
dzieki za szybka odp .....jeszcze dla pewnosci chcialem zapytac
-czyli rozumie ze podpinam nowe radio pod kostki i wszystko bedzie hulalo ...?
-a jak z sygnalem gps ? nie potrzebuje zadnych dodatkowych anten ?
- czy computer zsynchronizuje mi to radio takze zeby kierownica dzialala ?
-a odnosnie naglosnienia (orginalne zwykle glosniki + subwoofer w boczku) podlacze to normalnie i czy jest roznica w dzwieku w porownaniu z symphony ?
sorki za chaos z pytaniami
jak masz ustawiona multi na kierownicy to wszystko bedzie działało, a co do anteny to musisz kupic GPS
1.kostki podpinasz analogicznie i dziala
2. Musisz dokupic antene gps
3. Powinno zsynchronizowac sie i multifunkcja bedzie dzialac
4. Moim zdaniem dzwiek jest lepszy
Mutli bedzie dzialalo jesli w navi jest zakodowane pod multi. Czesto jest, jesli nie ma to trzeba podlaczyc VCDS i zakodowac.
Jesli miales kierownice z multi to nic nie trzeba kodowac w sterowniku kierownicy, jesli dokladasz kierownice z mutli, to wowczas trzeba kodowac ten modul pod multi.
Odnosnie naglosnienia czasami moze byc potrzeba zakodowania, bo np Navi bylo z auta z Bose, a Ty nie masz Bose lub odwrotnie.
Antene kup typu fakra na magnes na allegro za 50zl, przyczep do dachu (oczywiscie od wewnatrz).
raczej nie ma w sobie anteny gsm. musialbys zdjac tylna czesc podsufitki i zajrzec czy jest wolne gniazdo koloru niebieskiego biegnace od anteny. ale na 90proc nie ma... no chyba, ze te auto mialo kiedys navi i ktos podmienil.
To pewnie nie ma ;/ ...radio bedzie uzywka ten ostatni model, jak sie trafi z autka gdzie bylo Bose to bede musial gdzies podjechac zeby zmienili na nie Bose....a powiedzcie jak nie bede mogl sie dowiedziec w czym siedzialo te radio jak sprawdze czy gra prawidlowo ? Nie jestem audiofilem wiec nie wiem czy bede wiedzial czy gra tak jak powinno a chcialbym tez przy okazji wymienic glosniki no I zeby to na koncu mialo rece i nogi :)
Pdolaczysz u siebie to bedziesz wiedzial czy wszystko dziala, bo sprawdzisz. Jak cos nie bedzie dzialal to bedzie trzeba kupic lub podjechac do kogos kto ma kabel VCDS.
Odezwij sie na PW.
Czasem w RNS-E głośność muzyki nieraz się zmniejsza, nieraz zwiększa, czym to może być spowodowane?
Prędkością auta a co za tym idzie zwiększeniem głośności. Im głośniej w aucie tym rns-e głośniej gra. To normalne, no chyba, że na postoju ci się samo zmienia.
lub glasnoscia w aucie, wtedy mozesz stac w miejscu I tez bedzie sie zmieniac jesli masz bose
wylacz sobie GALA w rns-e i przestanie ci sie poglasniac.
czytajcie czasem wczesniejsze posty (tematy na forum)
poglasnia/scisza sie tez podczas pracy czujnikow parkowania
sciagnijcie sobie instrukcje a mnostwo postow bedzie zbednych
kolega wyzej pyta o montaz rnse zamiast radia 2din, przeciez to wszystko jest dokladne opisane
nie ma zadnego moderatora na tym forum...
Ja trochę z innej beczki.
Chce używać RNS'a tylko jako stacji mulimedialnej, nie bedę używał nawigacji.
Mogę jeździć bez anteny GPS? Komputer nałapie jakiś błędów?
Nie nałapie. Ale nie lepiej już wsadzić antenę i mieć? Przecież to nie jest duży wydatek.
Wpadnie na pewno za jakiś czas, sama nawigacja okazała się na tyle dużym wydatkiem, że kupno anteny muszę odlożyć chodź na miesiąc.
Przy okazji upewnie się tylko:
Jednostka
Konsola 2DIN z przyciskami i klimatornikiem
Przejsciowka ISO>ISO2
Przejsciowka antenowa.
Nic więcej chyba nie potrzeba, nie?
Antene gps + ewentualnie zakodowanie navi pod wyposazenie auta.
Mapy by sie jeszcze przydaly ;) ale skoro anteny nie bedzie, bo kosztuje 40zl... to po co.
Mapa jest, antena wleci po 28'stym.
Dzięki bardzo za pomoc.
Czy ktoś z was montował taką ramkę? Interesuje mnie czy da się podłączyć bez problemu i czy w ogóle będzie działać jak należy.
http://allegro.pl/kamera-cofania-w-r...329750197.html
Bajer bardzo fajny, ale jak puscisz kabel? Trzeba w klapie wiercic... Ja bym odpuscil, lepiej kamerke w miejsce lampki podswietlenia rejestracji.
Ewentualnie moze sie uda jakos pod gume od otwierania klapy, ale pewnie ciezko zrobic tak aby nie cieklo. No i bedzie widac kabel.
Czy RNSe 2011 działa z modułem Bluetooth 8P1862336 ?
Udało się dziś zamontować RNS'a, ale radio nie reaguje na kluczyk - nie włacza i wyłacza się wraz z przekreceniem/wyjeciem kluczyka ze stacyjki.
Obstawiam, że należy zakodować RNS'a w komputerze? Dobrze kominuje?
Coś wymyślę,bardziej interesuje mnie czy da sie podłączyć pod RNS-E i czy obraz z kamery będzie wyświetlany.
Da się, ale trzeba przez oryginalny tuner tv albo przez emulator udający tuner tv. Na forum a4 jest gosc, ktory zrobil jakis prosty emulator. Poszukaj tam.
ale wtedy auto wlaczanie nie dziala??
jeszcze opcja z ori sterownikiem camery :)
dlaczego auto wlaczanie ma nie dzialac? jak najbardziej dziala.
ori sterownik kamery to nie sadze... bo mozliwe, ze trzeba miec tez tuner.
mozesz troszke naswietlic temat autowlaczania w nowej rns-e?
Podlaczyles signal wstecznego do nawi, zakodowales na "1" I zasililes tv modul z tego samego miejsca? czy moze miales taki modul TV z funkcja auto?
tak, podlaczasz sygnal stecznego z borda do rns
moj emulator tv jest zasilany z zapalniczki (mniej zaklocen). oczywiscie trzeba zaadoptowac rnsa, ze jest kamera oraz zakodowac, ze jest tuner tv.
mam tak podlaczone, ze po wrzuceniu wstecznego za posrednictwem przekaznika wlaczam zasilanie kamery (no i oczywiscie przelacza sie obaz na rns).
oczywiscie mozna zrobic tak, ze kamera jest stale wlaczona.
Udało się dziś zamontować RNS'a, ale radio nie reaguje na kluczyk - nie włacza i wyłacza się wraz z przekreceniem/wyjeciem kluczyka ze stacyjki.
Obstawiam, że należy zakodować RNS'a w komputerze? Dobrze kominuje?
+ drugie pytanie.
Kupiłem antene GPS i teraz powiedzcie mi - koniecznie musi być przyklejona do czegoś metalowego?
Gdzieś za radiem czy gdzie najlepiej?
Przepraszam za pewnie durne pytania ale dla mnie to 'ciężki temat'
Mam dziwny problem z czytaniem kart SD w moim RNS-ie (starszy model), gdy wsadzam karty z nagraną muzyką to z karty o pojemności 4gb czyta mi jedynie 386mb, a z karty 2gb jedynie 186mb, czy ktoś wie o co chodzi??
Czytaj temat, bedziesz wiedzial.
daruj sobie takie komentarze, bo dostaniesz ostrzezenie.
stary rns ma fochy, czyta niektore utwory z katalogow zamiast wszystkich. jak dobrze pamietam, jesli masz wiecej niz 6 katalogow lub wiecej ni 99 utworow w katalogu to nie czyta czesci.