Witam, mam pytanie odnośnie reduktora magic III, bo słyszałem, że nie jest najlepszy, a taki mam zamontowany (silnik 1.8t ajq). Na jaki go ewentualnie zmienić? Jaka powinna być średnica miedzi przy takim silniku, bo obecnie mam 6mm?
Printable View
Witam, mam pytanie odnośnie reduktora magic III, bo słyszałem, że nie jest najlepszy, a taki mam zamontowany (silnik 1.8t ajq). Na jaki go ewentualnie zmienić? Jaka powinna być średnica miedzi przy takim silniku, bo obecnie mam 6mm?
Powiem tak, mam bardzo dobrego mechanika który robi w gazie od lata, uczył się w Warszawie u mechanika Hołowczyca i niejedno Turbo ma za sobą. Obecnie mam reduktor KME Silver TURBO 200KM i komputer też KME. Listwa wtryskowa HANA jako że jest mniej awaryjna niż Magic (choć nieco droższa) i czasy wtrysków mam praktycznie idealnie pokrywające się z benzyną co przekłada się na spalanie!
ok teraz i na mnie przyszła pora pojawiło się drugie audi a3 w rodzinie:) tym razem 1.8T aum z racji że chciałbym dołożyć trochę mocy przed gazowaniem może byłby ktoś chętny zając się tym i tym albo znacie kogoś kto z okolic Poznania a może i nie, bo jestem w stanie gdzieś tam podjechać:) zajmuje się obydwoma sprawami.
co do lpg i mocy sprawdz podpis, zrobi się wszystko, profesjonalnie i tanio, kawałek masz z poznania , ale montaż i strojenie ogarnięte będzie w 1 dzień :)
rzuć mi ceną na prv:)
To Ty gregor10 rezydujesz na podkarpaciu?
gregor?
tak , zaraz pójdzie na prv cena za instalke do BFQ :) ale zapewniam że będzie baaardzo dobrze i tanio, taniej nie znajdziesz :)
witam
gazownik zaproponwał mi
compact
hana KME silver
cena 2100
co o tym sądzicie ewentualnie porsze o jakies propozycje
Co do zestawu , elektronika compact to niska półka, proponuje techa 214 lub staga q-box
generalnie do 1.8t AGU trzeba min hane zieloną , reduktor kme silver będzie na styk i może brakować gazu na wysokich obrotach - proponuje golda ew ac r01 ktore są zdecydowanie wydajniejszymi reduktorami,
Pozatym same elementy to połowa sukcesu - tak samo ważne jest zestrojenie i montaż. Bez tego nawet na najlepszych komponentach instalacja gazowa nie będzie działać poprawnie i zamiast oszczędności będą problemy i poprawki + nerwy.
- - - Aktualizacja postu - - -
zestaw
-sterownik lpg tech 214
-wtryski reg fast (ac w01) choć polecam regi ze względu na bezawaryjność i dlugodystansowość.
-reduktor ac r01 do 150km lub kme tur (do wyboru)
-butla w koło
Cena za powyższy zestaw 1999zł
a jaka instalacje bys poleci do 1,8t 150 AGU
ja bym polecił
zestaw do 1.8t 150km
-sterownik lpg tech 214
-wtryski hana zielone (starczają do 200km)
-reduktor ac r01 150km
-jesli moc seryjna 150km to miedz 6mm
-butla w koło
-fachowy montaż
- strojenie lpg
lub jesli myślisz o wiekszych mocach powyżej 200km to taki zestaw :
-sterownik lpg tech 214
-wtryski hana niebieskie (do 240km)
-reduktor ac r01 czerwony lub kme gold
-przewód faro 13mm
-butla w koło
-fachowy montaż
- strojenie lpg
a co sadzicie o całej instalalacij landi renzo
mam pytanko jaki polecacie zestaw do 1.8T ARX fabryka 150km ale zchipowane na 188km? to już pakować taki zestaw jak do auta powyżej 200km z postów niżej? macie do polecenia dobrego gazownika z Krakowa który by to ogarnął?
no tylko kawał drogi...
na forum lpg znalazłem, że w Krakowie polecają: http://autonagaz.net
napisałem do gościa i zaproponował:
elektronika: Stag 300-4 ISA2
reduktor: ACR01 (250)
wtryskiwacze: Hana typ. A+ (niebieskie) pojedyncze
wlew w klapce
cena 3200 (brutto)
termin dopiero na 3 grudnia ;/
co sądzicie?
Jak chodzi o "gazownika" to oni są na pewno najlepsi w Małopolsce. Dzisiaj u nich byłem pogadać i wiem, że 3 grudnia już zajęty, ale mają jakąś filię w Skawinie - zadzwoń do nich to Cię nakierują i na pewno termin będziesz miał wcześniej.
w każdym razie grupa krakowska a3-club jeździ do nich i polecamy
witam, za dobra instalacje gazowa na Stagu do 1.8 t trzeba wyłozyc min. 2300 zł
Ja polecam zestaw lepszy wariant -stag/ lpg tech + hana zielona (do 200km) , reduktor ac r01 czerwony 250km butla w kolo , za taki zestaw ok 2500zl ,
lub tańszy wariant stag/lpg-tech wtryski reg fast , reduktor ac r01 czarny wtedy ok 2100zl za taką instalke szczegóły http://autogazprzysieki.pl/
Gregor10 ma racje ja do swojej turbawki poskąpiłem i szybko musiałem naprawić ten błąd :))
Ja w swoim 1.8T mam stag 4plus hana zielone i reduktor kme silver który w najbliższym czasie wymienie ;) Ale jak na razie jest super
Co myślicie o instalacji: AEB + hana zielone + reduktor Zavoli + miedź 8 (całość). Chodzi bardzo dobrze nie narzekam w sumie.
Tak z ciekawości pytam czy dobra konfiguracja - dodam, że cena 2700zł (miał być STAG ale gazownik na początku zaproponował AEB w droższej cenie, potem jednak się okazało, że nie dostał STAGa z hurtowni i w tej samej cenie dostałem AEB). Zgodziłem się na to bo wiedziałem, że gościu jest bardzo konkretny. W razie czego mogłem za darmo wymienić na STAGa do 2 tygodni jakby mi się nie podobało, ale jeździ ładnie.
Reduktor oczywiście mocniejszy czyli S. Rozmawiając z gazownikiem powiedział, że Zavoli jest bardzo porównywalne do AC a ma większą renomę podobno. A co powiecie o reszcie instalacji chociażby ten sterownik bo to mnie najbardziej interesuje czy to dobrze że jest ten AEB czy lepszy byłby jednak STAG?
na serii styknie taki zestaw, po sofcie w AQA tez powinien dać rady stykowo,
potem trzeba golda turbo , hane niebieska techa lub staga , aeb od bidy tez ujdzie.
generalnie instalacja ok. choc cena dosc wysoka jak za te graty , tak dla porównania w Zen System za taką instalke duuuzo taniej.
W moim Agu mam instalacje LandiRenzo.Na reduktorze mam jakiś wyciek podobny do oleju.Czy jest on do wymiany,co polecacie?
AuQ seria, lpg tech, niebieskie hanki ułozone pojedyńczo, ac01 czerwony, brak spadków mocy, uśmiech na twarzy podczas tankowania i wszytsko to za sprawą http://autogazprzysieki.pl//:)))) serdecznie polecam
Witam.
Zaproponowano mi taki zestaw do 1.8t 150km ARZ:
Tech 224
barracuda
acr01
pełny wlew pod klapką
zbiornik 630x225mm
strojenie po korektach i po AFR
Czy to jest dobry zestaw? cena 3 tyś.
to jaka powinna być cena "normalna"? :)
Cena poszła na PW.
Czy taki zestaw podejdzie do AUM?
Czy moze zdecydować sie na BRC (mam sprawdzony warsztat montujący tylko te instalacje).
Z BRC jest tyle problem ze instalka za 3,5k jest do 160KM (reduktor MB 1500, wtryski pomarańczowe), więc jak będę chciał w przyszłości zrobić chipa, to odpada.
Jeżeli BRC to SQ24 czy P&D (na niektórych forach zalecali właśnie P&D).
Ten zestaw styknie do 200 km pod warunkiem dobrania odpowiednich barracud i acr01 musi być czerwony
brc odradzam to kupa jakich mało jesli chodzi o wtryski i reduktor czasami ma problem ze 150km obslużyć i przepina na pb.
stag /tech + hana/baraccuda + ac r01 czerwony /gold turbo jesli ma byc koks moce 240+ w przyszlosci.
Witam co myslicie o tej konfiguracji? Stag 4 plus, kme silver i wtryski omvl reg fast. Przed wczoraj dalem gazownikowi i na drugi dzien autko odebralem. Czuc delikatny spadek mocy. Chcialem wtryski hana ale 300zl doplaty a gazownik stwierdzil ze wydajnosc ta sama. W dodatku mam teraz jeden problem. Komputer pokladowy pokazuje mniejsze spalanie, czy ktos mial podobny problem?
gazownik to dupa gdzie regi do han i do tego silver, to nie bedzie dobrze jechac
Czyli reduktor w miare dobry ale wtryski lipne tak? I masz racjebnie chodzi tak jak powinien. Dzis go odpalilem to dopoki chodzil na ssaniu to tak jakby nie na wszystkie cylindry i obroty skakaly. Ale tak jest tylko jak samochod dlugo nie odpalany. W dodatku to spalanie zanizone na komputerze i ta kontrolka z kmh i 1 sie zapala i nie wiem co to moze byc bo zapomnialem w ksiazce serwisowej zobaczyc
Panowie jaką polecanie instalację do 3000 zł , silnik 1,8t ARY quattro , narazie jest 180km ale już jest plan na 210 a docelowo 250.I jeszcze jedno,jaka pojemność butli zmieści się w miejsce dojazdówki? można ewentualnie podnieść tą podłogę jakoś ?
tech / stag, acr01 czerwony, hana niebieska
Tak jak kolega wyżej napisał stag, wtryski hana niebieskie, 2 reduktory ac r01, fi 8, sam już przejechałem 45 tys km i nic się nie dzieje. Nie ma co oszczędzać bo jest to wymagające autko, sam się przekonałem na własnej skórze, gdyż jest to druga instalacja lpg w tym aucie, pierwszą tak mi założyli że auto przy 2,5 tys obrotów wyrzucało na benzyne, szarpało dławiło się itp. założyli mi diego, do tego magic jet, i reduktor silvera na fi 6 koszt 2900zł, po dwóch tygodniach walki z gazownikiem sciągnął instalacje i zwrócił kase:P A za obecną zapłaciłem 3 tys zł i nie miałem żadnych problemów.
powiedzcie mi gdzie moge znaleźć mozliwość zwiększenia dawki gazu
posiadam instalacje na podzespołach tj.
reduktor magic III
jakiś czujnik podcisnienia AC
wtryski hana 2000 zielone
komp Qbox
z góry dziekuje
Po przeczytaniu tego co juz zostalo napisane troche mi sie humor poprawil :) widac piszacy tutaj nie maja o niczym zielonego pojecia BRC, STAG, TECH, KME w przypadku tego auta nie ma wiekszej roznicy 1,8 pojedzie na wszystkim wiec trzeba rozwiac kilka mitow.
1. Elektronika w tym aucie jest prosta i sterowanie nia rowniez, wiec na wszystkim pojedzie dobrze jezeli tylko bedzie dobrze wyregulowana.
- BRC odradzam sama instajacja nie jest zla ale bardzo utrudniony serwis jest.
- STAG (oprucz ECO) najprostsza instajacja jaka istnieje
- LPG TECH stag tylko z o niebo lepszym softem ( w szczegulnosci polecam 214 lub 224 z dwordzeniowym prockiem )
- KME Diego fajny prosty i dosc zaawansowany sterownik niestetu soft przestal byc rozwijany
- KME NEVO nowe dziecko w firmie dwordzeniowy procek wysoce zaawansowany soft ( w szczegolnosci polecam NEVO PRO z adaptacja OBD )
2, Reduktor
- odradzam zawoli sa zawodne i czesto wyja w czasie pracy
- odradzam wszystkie wynalazki staga czy inne wynalazki.
- do tego auta zalozyl bym KME SILVER TURBO lub GOLD turbo jezeli myslisz o modach
- Magic III nowa wersja w zupelnosci daje rade autom ponad 350 konnym
- ewentualnie tomasetto jest mały i wystarcza do 285 KW
3, Wtryski
- HANA przereklamowany szajs ( malo kto wie ze hana to jest wtrysk wzorowany na bezynowym produkowany przez KEHILA wczesniej gdy firma uznala go za przestarzaly koreancy odkupili patent i park maszynowy ) osobiscie odradzam.
- w tym aucie bardzo dobrze sprawdzaja sie tanie i niedoceniane OMVL REG FAST przy odpowiednio dobranych dyszach sa idealne i szybkie
- a jezeli zalezy ci by wszystko bylo schowane zamontuj wtryski WGS 24 ( sa piekielnie szybkie i nieprzyzwoicie malutkie sam mam takie w swojej 3.2 )
jezeli ktos chcial by dowiedziec sie czegos wiecej o doborze instalacji lub strojeniu pisac :)
specjalizuje sie w bardzo mocnych i wymagajacych autach wiec wiem o czym pisze :) kilka z moich konwersji jest na WWW.LEEDSLPG.CO.UK miedzy innymi RS6 500 bhp czy jaguar 4.2SC 450 i holdem 6.0
Witam. Problem tkwi własciwie od poczatku zalozenia. Tzn pierwszy miesiac bylo ok . Auto wariuje.. Gdy nagrzeje sie i włacza sie gaz albo gasnie, albo gubi obroty. Do tego przy bardziej dynamicznej jezdzie wylacza sie gaz. Obroty niesamowicie lataja. Niby mam 2 lata gwarancji na BRC, ale wczoraj auto bylo na warsztacie wymienili reduktor, zawor 'pod maska' i dalej to samo.. Jutro maja wymieniac zawor w butli gazowej. Najgorsze jest to ze, gdy podlaczaja auto pod komputer nie ma zadnych bledow, przez co wiecznie mnie zbywaja;/;/.
Czy ktos mial podobna sytuacje? silnik audi to 1.8T ale pan przy zalozeniu gazu zapewnial mnie ze bedzie wszystko sprawne..
Pozdrawiam:)
Witam. Moze ktos biednej kobitce pomoze :) Problem tkwi własciwie od poczatku zalozenia. Tzn pierwszy miesiac bylo ok . Auto wariuje.. Gdy nagrzeje sie i włacza sie gaz albo gasnie, albo gubi obroty. Do tego przy bardziej dynamicznej jezdzie wylacza sie gaz. Obroty niesamowicie lataja. Niby mam 2 lata gwarancji na BRC, ale wczoraj auto bylo na warsztacie wymienili reduktor, zawor 'pod maska' i dalej to samo.. Jutro maja wymieniac zawor w butli gazowej. Najgorsze jest to ze, gdy podlaczaja auto pod komputer nie ma zadnych bledow, przez co wiecznie mnie zbywaja;/;/.
Czy ktos mial podobna sytuacje? silnik audi to 1.8T ale pan przy zalozeniu gazu zapewnial mnie ze bedzie wszystko sprawne..
Pozdrawiam
panowie czy jeśli wymienie jeden wtryskiwacz gazowy na nowy (taki sam model) czy konieczna jest korekta gazu czy wszystko powinno hulać?