mam toyo proxes t1r /225/45/17/ i te opony nie maja u mnie łatwo. Zarówno na deszczu jak i przy suchej nawierzchni trzymaja sie jak przyklejone
Printable View
mam toyo proxes t1r /225/45/17/ i te opony nie maja u mnie łatwo. Zarówno na deszczu jak i przy suchej nawierzchni trzymaja sie jak przyklejone
W deszczu nie jeżdżę na granicy przyczepności i z tego względu nie potrzeba mi stricte deszczówki, bardziej zależy mi na parametrach na suchej nawierzchni. Bo jeśli Nankang jest dobrą oponą, to mam spore wątpliwości co do tego świetnego prowadzenia Uniroyali na szybkich zakrętach, o którym pisze nosus. A skoro Toyo daje radę i to całkiem nieźle na mokrym, a na suchym się tak dobrze kleją, to decyzja podjęta, biorę T1R.
według mnie różnica w cenie jest na tyle nieduża, że nie powinna mieć wpływu na wybór między Rainsportami a T1R.
chodzi mi o jazde na suchym na tym i na tym jeździło się podobnie czyli bardzo dobrze no ale jak popadało to bez dwóch zdań uniroyale górą. ciśnienie dałem na wszystkie 4 koła 2,5bara. Powtórzę jeszcze raz bo widzę że niektórzy maja problem ze zrozumieniem porównanie tyczyło sie tylko jazdy po SUCHYM A NIE PO MOKRYM!
- - - Aktualizacja postu - - -
bijesz do mnie kolego.widzę że jesteś tu najmądrzejszy tak mam s3 i jeżdzę tylko 80km/h pasi. słuchaj te porównanie które tak Cię koli w oczy to mi chodziło o jazdę na suchym a nie po deszczu dobrze wiem że nakang to nie jest zadna rewelacja ale z takimi oponami kupiłem felgi na całe szczęście wymieniłem je na rainsporty bo wiem że to bardzo dobra opona i na pewno lepsza od tych Twoich toyo. Powiedz mi czy rozmiar opony ma jakiś wpływ na jej jakość bo niewiem o co Ci chodzi z tym rozmiarem. Słuchaj ja kupiłem te toyo nowki razem ze szwagrem on tez wziął komplet do swojej preludy i on jest takiego samego zdania jak ja że na mokrym to tragicznie się jeździ.
A i jeszcze i nie gdzieś tam jeździłem kiedyś na 15-ach tylko ***** auta używałem dzień w dzień a na toyo przejeździłem prawie dwa sezony potem sprzedałem samochód.
Widzę że Ty wszystko wiesz lepiej ode mnie tak to Cię boli że źle piszę o tych toyo. Mam prawo wyrazić swoją opinię i te Twoje głupie gadki nie sprawią że zmienie zdanie. Niewiem może niektórzy maja inne wymagania co do opon ale toyo mioch oczekiwań nie spełniła i tyle
Ja nikogo nie namawiam każdy kupi to co chce ale piszę to co wiem bo testowałem na własnej skórze dla mnie uniroyal świetna opona zjabiście się jeździ na mokrym i suchym ale co ja mogę wiedzieć podobno jeżdżę jak emeryt ehh...
Żeby nie było że ciągle jadę po tych toyo to po suchym jeździło się bardzo dobrze ja już nie będę pisał o oponach.słuchajcie marka_s3 on wie wszystko (o wszystkich :P)
ja miałem 195/50/15
postaram się coś wyskrobać do 1600 zł
to jakie polecacie do tej kwoty ?
17/225/45 żeby były z rantem ochronnym :)
co prawda jeszcze nie jezdzilem ..ale juz zamowilem.
jezdzil za to na nich lukass (a on ma stanowczo wiecej do czynienia z przeroznymi oponoami)
do dynamicznej jazdy potenza RE002 225/45/17
z ciekawości,jakie pieniądze za te RE002, masz linka do aukcji ?
okolo 400zl/szt z przesylka
w razie co prosze pisac do mnie na PW