Polecam aku Fiamm, nawet wapnione (bezobsługowe) mają korki i w razie czego można kontrolować stan elektrolitu. Poza tym już gdzieś w tym temacie wrzucałem zdjęcia, że są montowane na pierwszy montaż.
Printable View
Polecam aku Fiamm, nawet wapnione (bezobsługowe) mają korki i w razie czego można kontrolować stan elektrolitu. Poza tym już gdzieś w tym temacie wrzucałem zdjęcia, że są montowane na pierwszy montaż.
Czyli dałeś mi dużo do przemyślenia, muszę się jeszcze raz nad tym wszystkim zastanowić...
W sumie ciekawa alternatywa np. FIAMM TITANIUM 80Ah 730A. Jak myślicie taki 80Ah jest ok czy lepiej szukać coś w granicach 75Ah, nie chcę przesadzić z pojemnością akumulatora.
miałem w 8L i 8P akumulatory Westa Forse/żółte i w obu przypadkach nigdy mnie nie zawiodły!w 8L przy -29st. dawał sobie świetnie radę(ostra zima)
Panowie co polecicie do 2.0 tdi BMN DSG. Teraz mam:
Teraz mam Volkswagen Orginal Batterie.
Nie wiem, czy to jest 540A czy 330 A.
Na klemie napisane jest 11 45 więc jest chyba z 2011r.
Mam wrażenie, że po nocy zbyt wolno kręci i auto odpala dopiero za 2 razem lub jak dłużej trzymam na rozruszniku to odpali za 1 razem.
Mam Xeon, podgrzewane fotele.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Czytałem forum, czytałem Autocentrum. Każdy piszę co innego..
Samochód to Audi 1.6, 1999r. Benzyna/gaz. Jaki akumulator. Na forum ktoś piszę,że 60Ah. Autocentrum podaje 44Ah więc różnica spora.
Jaki w końcu kupić, jaka firma?
Sprawdź co na alternatorze jest. Im więcej tym lepiej, z tym żeby prąd ładowania był dobry.
Ja bym chyba te 60 brał lub okolice 60.
Witam, musze wymienić akumulator i zastanawiam się nad tym http://allegro.pl/akumulator-centra-...506193955.html
Pacjent to audi a3 2.0tdi CR, uważacie że będzie ok? czy nie ma sensu kupować tak mocnego?
Odpuść i kup sobie ALLCAR 77ah = VARTA - Po prostu sprzedawany z inną nazwą - nazwa=cena ;]
http://www.akumulatory24.pl/allcar-p...0mm-p-149.html
Dzisiaj taki kupiłem i odpala od strzała.
Centra to bardzo średnia półka cenowa - moim zdaniem nie warto już kiedyś miałem aku tej firmy
A ja czytałem że Bosh to Varta.
Jak jest z tą Vartą? Czytałem pochlebne opinie na temat Centry, ale ja nie mam do niej zaufania. Miałem i nie polecam.
Nie zawiodłem się na to na firmie Bosh. Długa, bezproblemowa eksploatacja, nawet w ostre zimy.
Jaki akumulator możecie polecić z około 60 Ah?
Varta Silver 77 dwa lata już po gwarancji -15 mówi pa pa.