Ja ostatnio też szukałem. Po tym co czytałem to Boscha bym nie kupował, bo to jest to samo co Varta, tylko etykietka inna. I z tymi akumulatorami bywa różnie. Znajomy kupił i po paru miesiącach poszedł na gwarancje. Na szczęście mu wymienili. Zwróć uwagę, że aku ten ma wysokość 175mm. Do naszych aut wchodzi aku o wysokości 190mm. Ponoć lepiej jak jest wyższy, bo ma więcej elektrolitu. W związku z tym, że teraz prawie wszystkie aku są bezobsługowe, to lepiej żeby było w nim jak najwięcej elektrolitu,bo później wyparuje, czyli aku dłużej posłuży. Też lepiej jak aku jest jak najcięższy. Taki bosch waży 17.4 kg, przykładowo Banner Powerbull 74AH 680A ma wysokość 190 mm i waży ponad 18kg. Ja takiego szukałem. Ponoć dobre też są Topla Energy 75AH 750A, też cięższy i wyższy od boscha, czy Varty. Ogólnie polecałbym szukać coś o wysokości 190 mm do twojej fury i nie topowy model bezobsługowy, bo takie wszystkie są na 175 mm nie wiedzieć czemu. Ja to bym wolał, żeby aku miał zwykłe korki z dostępem do elektrolitu (Topla ma takie, ale zaklejone etykietką, po gwarancji można zedrzeć i zobaczyć co się w nim dzieje), przynajmniej sprawdzasz i wiesz, że tam jest a w tych nowych bezobsługowych pieron wie ile tego elektrolitu jest po 2 latach jak ci się gwarancja skończy