Wrocilem wlasnie z "Avatar".Mi sie film bardzo podobal.Efekty 3D odjazdowe:)
Printable View
Wrocilem wlasnie z "Avatar".Mi sie film bardzo podobal.Efekty 3D odjazdowe:)
A ja napisze to co wszyscy juz napisali kilka razy o 2012, bo dopiero przed chwila obejrzalem. Straszny gniot. Nie nastawialem sie na nic szczegolnego, ale niektore sceny to jakas parodia (jak ta chocby z ratowaniem pieska przez sashe...). W ogole, film to jakis ulep, bez fabuly. Efekty to nie wszystko i jednak troche byl przynudzajacy.
Jesli ktos jeszcze nie ogladal, to niech nie oglada, bo naprawde nie warto!
Oglądając 2012 miałem cały czas wrażenie że reżyser chce zrobić z widza idiotę.
Indiana Jones był bardziej realistyczny.
dla mnie 2012 to coś jak pojutrze... film można obejrzeć w kinie albo w HD dla efektów w niektórych miejscach
Pojutrze bylo lepsze. Tam naprawde niektore sceny zakrawaly na parodie. Czlowiek w obliczu smierci probujacy ratowac psa? W ogole, takich scen jest tam od za****nia. Do tego te sceny z samolotami, itd. Straszna bajka. Jak ktos ma czas na zmarnowanie to niech oglada. Gdybym wiedzial na co sie pisze to bym tego nie obejrzal ;)
no to dokładam kolejna krytyke filmową
Wojna polsko-ruska
5,96/10
http://www.filmweb.pl/f298581/Wojna+polsko-ruska,2009
brak mi słow na temat tego filmu co za chłam na miejscu szyca wyjechałbym gdzies na rok zeby smrut po tym filmie przestał za mną chodzić
a najlepiej jakis rest mózgu -co ja narobiłem
a nastepny to
Chłopiec z latawcem
Kite Runner, The (2007)
8,04/10
http://chlopiec.z.latawcem.filmweb.pl/
no tu juz lepiej tak patrząc na ten film z boku moge powiedziec ze nawet ciekawa historia z życia afgańskiego
Ale dla mnie filmem który jest naprawde dobry jak oczywiście ktos lubi kino chinskiego japońskie czy ogólnie wschodnie :) sztuki walki latanie z drzewa na drzwo itd
to Fearless
Nieustraszony
8,23/10
http://www.filmweb.pl/f242219/Nieustraszony,2006
tak jak piszą w opisie
Film producentów "Przyczajonego tygrysa, ukrytego smoka"
dla mnei ten film REWELACJA i SENSACJA moge go polecic jako ten typ i gatunek z całego serducha
jak sie go dogrzebie na płytkach to sobie jeszcze raz oglądne :):)
Oj Twojej krytki to raczej nie bede sluchal ;)
Wojna polsko-ruska akurat wg mnie bardzo dobry film tylko trzeba go zrozumiec :) Akurat ten film ludziom podoba sie bardzo albo w ogole.
Szyc nie ma sie czego wstydzic! Dostał nawet za tą role nagrode - "Złote Lwy - Najlepsza pierwszoplanowa rola męska"
Szyc nie ma sie czego wstydzic, ale film dla mnie to nieporozumienie
porownywanie Fearless do filmow wu-xia (latanie po drzewach) to tez nieporozumienie, to calkiem inny gatunek.
obejrzalem wczoraj wieczorem "Dom Zly" http://www.filmweb.pl/f470384/Dom+z%C5%82y,2009
(juz jest w kopii kandydujacej :P )
tutaj beda te same opinie co z wojna polsko-ruska, albo rzuci na kolana, albo totalny gniot. film na pewno nielatwy. powiem tak, dla mnie bomba
no ja filmu wojny polsko ruskiej nie zaczaiłem wogole :(:(
nie wiem moze nie byłem podchmielony zeby złapać puente albo nie przypaliłem zioła czy wciągnąłem białka ;/;/ dlatego tez nie złapałem klimatu wogóle :(:(
dlatego uwazam ze mimo szyc jest bardzo dobrym aktorem to w tym filmie mi sie moze nie on ale ta rola nie podobała :(:(
wiec podtrzymuje swoje zdanie i uwazam ze jest to taki chłam jak
chylińska - nie moge cie zapomniec :P (co to ma byc:(:()
Ostatnia Akcja - spodziewalem sie ciekawszego filmu, ogolnie mozna obejrzec ale az tak "koniecznie" :) troche nudny, malo akcji.
Zombieland - wlasnie obejrzalem :mrgreen: niezły komedio-horror :mrgreen: POLECAM niezła rozwałka zombiakow :]
Avatar....Cameron Jak zwykle pokazał Klasę ..Film *****ongo...już nie Pamiętam kiedy oglądałem tak Genialny Film...i do tego w 3D..!!! POLECAM
wlasnie wrocilam z Avatara..film fajny..dla samych widoczkow warto to zobaczyc w 3D..mysle ze w domu z plytki nie ten sam efekt..dlugo trwa co prawda ale tego sie tak nie czuje siedzac te ponad 2h w fotelu.. po seansie wyszlam z kina zla na tych chciwych Amerykanow ze sie nawet tym niebieskim ludkom wcinaja w ich tereny zeby troche milionow dolcow wydusic bo oczywiscie im sie nalezy ...tylko dlatego ze sa "made in USA" :)
Wrota do piekieł / Drag Me to Hell (2009) - jako fan horrorów po obejrzeniu Paranormal Activitymyślałem, że już nic gorszego w tym gatunku filmowym do końca roku 2009 mnie nie spotka. Myliłem się. Wrota do piekieł zmiażdżyły mnie swoją głupotą.Jest to maksymalny gniot, za obejrzenie, którego powinni dopłacać i dawać dużą Colę free. ;)
Bękarty Wojny - można obejrzeć z ciekawości, dla alternatywnego zakończenia II wojny światowej;), ale uważam, że fani filmów sygnowanych nazwiskiem Tarantino mogą być nieco zawiedzeni, gdyż według mnie jest to produkcja "niższych lotów".
Prawo zemsty
Law Abiding Citizen (2009)
7,81/10
http://www.filmweb.pl/f475202/Prawo+zemsty,2009
Dobry dobry film w ram raz wieczorem sobie oglądnąć moge go polecic zagługuje na swoja note
juz na początek ostre wejscie akcji
a pózniej głowny bohater daje rade
Podryw na głupka(2009)
6,91/10
Hehe, może nie leci to w kinie aaale na prawdę dobra komedia ;D
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet
8,08/10
Skończyłem go prawie oglądać iii powiem, że masakra.....:O
Ostry Thriller....Jak dla mnie za mocny
Dom zły
Zazwyczaj jestem sceptycznie nastawiony do polskich produkcji ale po obejrzeniu Rewers oraz Generał Nil zaczynam sie przekonywac. Obejrzalem Dom zły. Coz, produkcja naprawde super. Przez caly film utrzymany prawidlowy klimat, napiecie i koncepcja.
POLECAM! 9/10!
Polecam film "Przebudzenie" i "Ostatni dom po lewej"
Avatar - na prawde piekny film :) polecam ale tylko i wylacznie w kinie!
nie bedzie zly ale zeby obejrzec go po raz 3 czy 4
tak to tylko imax, drugi raz zeby zobaczyc roznice mozna isc do zwyklego kina
za pare lat jak wejda szeroko telewizory stereoskopowe i taki film wydzie na jakims nastepcy blue-ray w rozdzielczosciach 3xxx to to bedzie to
a jak juz slysze ze ktos sciagnal i oglada taki film w "kamerze" to noz sie w kieszeni otwiera, co on moze powiedziec o tym filmie... nic
nawet ten kto nie pojdzie do kina, a potem obejrzy tylko zwykla wersje na dvd czy nawet blue-ray nie bedzie mial prawdziwego pojecia czym jest ten film
ten film to rewolucja
ja we wtorek wybieram się na to, widziałem zapowiedzi w 3d i robią wrażenie, ten film warto w 3d obejrzeć :)
Wlasnie zobaczylem "najlepsza dostepna wersje" w sieci (TS)
Wypada jeszcze gorzej niz ziemia przy porwnaniu "Niebo vs Ziemia" :mrgreen:
Avatara mozna ogladac tylko i wylacznie w kinie 3D :)
Dlatego ide jutro ponownie do kina:)
na dzien dzisiejszy ogladalem 2x w Imaxie :cool:
MEGA!!!
fabuła mogłaby być lepsza (ale i gorsza również), ale chyba nie o to w tym filmie chodzi... efekty naprawdę robią wrażenie, skaczące po ekranie napisy również ;)
kunsztem aktorskim nikt nie zostanie powalony na kolana, no ale tak jak wspominałam to nie ta kategoria filmu
Brytyjski czarny humor:
"Shaun of the Dead" (Wysyp żywych trupów) wczoraj wieczorem na Dwójce (TVP)...
Myślałem, że padnę ze śmiechu:)
http://www.youtube.com/watch?v=yfDUv3ZjH2k
Świetny film.
Juz jestem ciekawy kiedy wyjdzie Avatar 2:)
Obejrzałem wczoraj:
2012 - totalne beznadziejny pod każdym względem.To niewątpliwie jeden z najgorszych filmów jakie kiedykolwiek widziałem. Fabuła była tak idiotyczna, że nie wytrzymałem i wyłączyłem kiedy to pojawiła się jakaś łódka a'la arka Noego.
Na szczęście mogłem poprawić sobie humor dobrym polskim filmem - "Dom zły". Gorąco polecam.
http://filmosfera.pl/index.php?str=f...5,recenzje,724
W 100% zgadzam się z Piotrkiem.
DOM ZŁY - wciągający, nieszablonowy, zaskakujący i trzymający w napięciu do samego końca. Aż ciężko uwierzyć ,że w dobie zalewającej nas rodzimej papki(komedii romantycznych) robi się jeszcze ciekawe i ambitne filmy.
2012 - poległ strasznie w zestawieniu z Pojutrze. :(
Ja tez podpisuje sie rekoma i nogami pod slowami Piotrka.
We wtorek obejrzalem Avatar 3D.
Fabula jest dosyc ciekawa, ale samo wykonanie to jakas masakra, w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Doznania wizualno-dzwiekowe to cos pieknego! Szczerze polecam kazdemu i tylko w wersji 3D!!!! To poprostu trzeba zobaczyc. Ja pojde chyba jeszcze raz, za jakis czas.
Sam pomysl na film 3D... Moze nie jest to rewolucja, ale na pewno ewolucja i to w dobrym kierunku!
Moze mi ktos polecic jakas dobra,polska komedie?Cos z nowszych filmow...
Polska, Dobra, Nowa - nie było nic ciekawego ostatnio :P
Ostatnia Akcja - srednia, ale obejrzec mozna...
Vinci - dopiero wczoraj nadrobilem :) troche starszy ale dobry
w nocy byłem na Avatarze na prawdę godny polecenia w 3D :)
a byl ktos na awatarze ale w imaxie ??
ciekaw jestem czy jest roznica w stosunku do tych "zwyklych" kin w ktorych wyswietlaja wersje 3D
wiadomo imaxow w polsce jest tylko kilka, w krakowie na Awatara nie ma miejsc na miesiac z gory, a sal z ekranem 3d jest -nascie w roznych galeriach/cinema city itd
No ja bylem w IMAX i Cinema city na Avatarze
No i jednak ze wzgledu na duzo wiekszy obraz IMAX wymiata...
ja również byłem w IMAXie i obraz jest świetny :) teraz ciekawie zapowiada się Alicja w krainie czarów, wczoraj były zapowiedzi i efekty 3d robią wrażenie :D
czyli sa trzy rodzaje avatara
1. avatar 3d w imaxie
2. avatar 3d w kinie z ekranem perelkowym czy jak on sie nazywa (rowniez okulary itp )
3. avatar 2d
pozostaje isc do kina trzy razy i zobaczyc roznice, a potem czwarty raz na BR
za chwile wchodzi do kin "Ciacho" podobno 'prawdziwa Polska komedia" jestem ciekaw jak jest w rzeczywistosci bo chyba za bardza ja promuja :P
też polecam Avata ale byłem w Cinem City Bonarka z okularami czasem ściągałem by zobaczyć różnicę
Miro czyli 3d imax jest najlepszy ?