Proponuję skorzystać z promocji na soft + czyszczenie turbo za 1200zł komplet ;) zapraszam do Ostrowca
Printable View
Tak z czystej ciekawości, bo zaproponowano mi zamianę za moje obecne auto.
Opel Astra H 2005r. 2.0 turbo 200 KM i 262 Nm silnik Z20LER, czego można oczekiwać po chipie, jaki sterownik tam siedzi i jaka kwota?
pzdr
Dla Opla 240hp oraz 350nm. Można zmienić turbo od wersji 240hp i wzmocnić sprzęgło lub zmienić skrzynie od Opc 240hp wtedy 280hp i 400Nm. Soft dla opcji pierwszej 1400zl
A jakiś grupowy chip planujecie w najbliższym czasie i akurat przypadkiem ten silnik też by objął grupówkę i ile wtedy by chip kosztował? :)
To jest ME7, tak? W Oplach w ogóle nie siedzę, ale zaciekawił mnie taki samochód. Dość ciekawa opcja, nie powiem.
W najbliższym czasie grupowego nie planujemy. Ale jesteśmy się w stanie dogadać myślę ;), PW i działamy
1.9tdi ALH 98r turbo gt1749 + program, jaki koszt podmiany do tego wtrysków na 0,216 i wystrojenie ?
Audi A3 2007
2.0 TDI BMN ,przebieg 182tys.
ile można bezpiecznie z tego wyciągnąć programowo i jaki koszt?
1000zl - 170hp 380nm
Silnik 2.0TDI BMN fabrycznie ma 170HP (125kW).
Sorry ;) dla 170tki odpowiednio 200-210hp oraz 400nm. 1100zl
Dzisiaj rozmawialem z kilkoma osobami na temat modyfikacji sterownikow i uslyszalem ze po zrobieniu programu w seryjnym aucie pozostaje bład w sterowniku silnika EEPROM-u,Czy pojawia sie cos takiego? czy po prostu ktos bajke puszcza?
,sam ostatnio znalazlem taki w A6C6, ale mozliwe ze pozostał po korekcie licznika.pozdrawiam
z A6 nie pamietam .a chodzi ogolnie -- po zrobieniu modyfikacji ze pozostanie blad EEpromu w sterowniku.moim zdaniem po dobrze zrobionym modzie nie powinno nic byc,ale chcialbym aby sie na ten temat wypowiedziala osoba znajaca sie na rzeczy ,z doswiadczeniem jak na prawde jest.
Błąd od eepromu widziałem jak było wgrane inne oprogramowanie. Czasem widziałem w 3.0tdi błąd od momentu obrotowego po przeskalowaniu mapy od kalibracji momentu względem dawki paliwa. Możliwe jest jeszcze wystąpienie błędu po źle wygranym sofcie. Wiec trzeba odczytac dokładny nr błędu i sprawdzić co jest powodem.
inne oprogramowanie, czyli masz na mysli auto po programie?
bo mi chodzi o prosta odpowiedz , np , przyjezdzam seryjnym TDikiem 2.0 robisz program,na X koni, i czy po tym wszystkim bedzie juz blad sterownika,? jako ze wlasnie ma inny program,? czy we wszystkich modzonych auta u obojetnie ktorego tunera po modyfikacji pozostanie w pamieci błąd ktorego nie da sie usunac?
Nie miałem takiej sytuacji żeby w 2.0tdi po naszym programie pojawił się jakikolwiek błąd pamięci eeprom lub inny. Mam nadzieje ze ta odpowiedź jest wystarczajaca.
Widziałem natomiast błąd jeśli inne oprogramowanie/ inna wersja oprogramowania była wgrana niż ta co była org. Nie mówię o zmodyfikowanej wartości dla pierwotnej serii.
dokladnie o to chodzilo, o serie i program. jesli jest wrzucone "obce" oprogramowanie to owszem zdarzy sie blad, dzieki za informacje
2 pytania.
1. A3 1.8T AUM - Wtrysk 380cc, DP 3", FMIC 550x180x65, TIP
Ile i za ile można krzesać? Wiem, że to zależne od stanu turbiny, jednakże chce mieć jakiś punkt zaczepienia, czyli tzw. minimum i maksimum z takiego zestawu.
2. Opel Vectra C 2.2 DTI 2002rok - 125KM, full seria Y22DTH.
Ile i za ile? Turbina po regeneracji, nowy dwumas.
Witam, mam pytanie czy na pompie 11mm i wtryskach Firad "270" bez wystrojenia można (oczywiście tylko jakiś czas) jeździć bez większego wpływu na silnik? Silnik to 1.9 AHF
Nie ma takiego błędu. To jest informacja o stanie oprogramowania. Jeżeli po programowaniu takie coś się pojawia to trzeba zrobić adaptację sterownika i jest ok
- - - Aktualizacja postu - - -
jak 2000obr nie będziesz przekraczał to chwilkę, ale nie jest to zalecane. Jak robisz takie pmodyfikacje powinienes wykonac je od A do Z
Cześć,
Proszę o wycenę:
1) Audi A3 RM2007 1.9TDi BKC strojenie na większą moc (pompki, turbo, sprzęgło, dwumas serujne)
2) j.w. + zmiana turbo na ASZ + niezbędne przeróbki, oryginalne turbo w dobrym stanie zostawione u Was
3) Seat Leon 1.9TDi ASV
Pozdrawiam,
Damian
To ja również mam pytanko
Audi a3 8p 1.9 TDI BKC sprzęgło jednomas vr6 i turbina 150 ARL
ad1. 900zł ~140hp i 320Nm
ad2. 2760zł turbo, montaż, program, olej i filtr oleju, modyfikacja downpipe'u) + wzmocniona tarcza 550zł z wymianą lub zestaw Valeo jednomas cena aktualna przy robieniu zamówienia, proponowana chłodniczka oleju koszt około 150-250zł z montażem
ad3. 800zł brutto ~140hp 320Nm
Pozdrawiam
Cały zestaw potrzebny na 175-180hp i 340-360Nm poniżej:
2760zł turbo, montaż, program, olej i filtr oleju, modyfikacja downpipe'u) + wzmocniona tarcza 550zł z wymianą lub zestaw Valeo jednomas cena aktualna przy robieniu zamówienia, proponowana chłodniczka oleju koszt około 150-250zł z montażem
Focus 2.0 tdci 2004r mk2 bez dpf. Czy po programie auto powinno dymic na czarno czy jest to niedopuszczalne?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wszystko zależy jaka jest proporcja paliwa do powietrza, jeśli jest dobrze ustawione będzie bezdymnie oczywiście odpowiednio do możliwości całego układu.
Przy rozkręcaniu turbo jak wciśniemy od niskich obrotów może pojawić się delikatny dymek, ale jak się chwilę spokojnie pojeździ.
KOREKTA Oferty :)
Mała korekta. Do mocy 170KM proponujemy turbo ASZ, mapsensor 051C i soft. Usługa kosztować będzie 2700zł. My dostarczamy turbo ASZ stare zostaje w rozliczeniu.
Wymiana sprzęgła jeżeli ma Pan swoje 350zł. Modyfikacja z Naszą turbiną ARL przy zwrocie starej 3200zł
Focus 2.0 tdci 136km 2004r bez dpf. Czy jesli auto dymi na czarno po programie to jest to normalne czy jak najpredzej nalezy to naprawic? Program robiony w v-tech krakow.
Witam
Chcialbym podnieść moc w moim audi a3
2.0tdi 140 KM CFFB samym programem ile możemy wyciągnąć?jaka cena?
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
175-180hp i 400Nm - dla forumowiczów 1400zł
Opcja pierwsza dostepna i aktualna w Starym Sączu jak również w Ostrowcu, zaznaczam, że jak ktoś ma duży przebieg to lepszą opcja jest regeneracja
Opcja druga ~3700zł - turbo, montaż, olej i filtr, strojenie, dolot, modyfikacja downpipe można rozważyć montaż turbin z rodziny GTB-VZK lub VKLR :)
Panowie do swojego BKD z wielu powodów bede chyba jednak ładował GTB17 chciałbym tak 200-210km powinno to być lajtowe dla tej turbawki nie ? i na jakim mniej wiecej booscie musiałaby jezdzić zeby mieć własnie te 200-210 ?
1.7bar
Dzięki, a maksymalnie dla tej turbawki w pełni bezpiecznie ile mozna dać ? czy lepiej te chyba lajtowe 1.7 zostawic i miec te 200 i juz sie bedzie jakoś odpychać i zyć;)
Można do 220KM spokojnie ;), soft Łukasz zawsze może zrobić najbardziej bezpieczny i jednocześnie najmocniejszy na ile osprzęt pozwoli
Siema. Mam a3 2008r 1.9 tdi bxe. Ile z tego można bezpiecznie wyciągną na samym programie? Boję się o niby "wadliwe" panewki w tym roczniku. Przewiduję profilaktyczną wymianę...
Dla BXE tak samo jak dla innych 1.9tdi 140hp 320nm.
Mam takie korekty na pompkach w BKD pierwsza 0.3 Druga 0.5, trzecia - 1 czwarta 2.5 i teraz tak czwarta wiadomo musi isc do wymiany a jak się ma według was sprawa trzeciej pompki ? ma to być do gtb17 czy z korekcją 1 też ją za jednym razem wymieniać czy zostawić ? bo jak ma pasc za miesiac czy dwa to lepiej za jednym razem zmienić, dlatego pytam jak sprawa wygląda według was, bo nie wiem ilu pompek szukać z koncówką G+ są one.
@Kingsoft-Lukasz przeczyść proszę skrzynkę wiadomości bo nie mogę się skontaktować:)
Co da radę więcej wyciągnąć samym "virusem" z T5 Multivan (2.5tdi /174km/ bodajże to AXE) i jakie koszta?
pacjent:
audi a4 1.8T AVJ jaki koszt wirusa i jaka optymalna moc ?
http://www.a3-club.net/forum/showthr...13#post1394513
tu masz cennik
a wyjdzie samym programem 180-185 KM jesli pacjent zdrowy
Jaka jest opłacalność chipowania 1.6 FSI, 115KM BAG ? Jaka cena ?
Opłacalność w stosunku do przyrostu żadna ;), myślę że te pieniądze można w dużo lepszy sposób zainwestować. Wymiana silnika nic więcej. To moje zdanie ;)
Który ic wybrać do ASZ z gtb2260vk
http://allegro.pl/intercooler-550x23...308054778.html
http://allegro.pl/intercooler-550x23...256363264.html
?