Jakbyś chciął zobaczyć czy masz climatronic sprawny, to w tygoidniu możesz do Konina podjechać, to podmienimy i zobaczymy :)
Printable View
Jakbyś chciął zobaczyć czy masz climatronic sprawny, to w tygoidniu możesz do Konina podjechać, to podmienimy i zobaczymy :)
Witam serdecznie. Mam problem z zimnym powietrzem z klimatyzacji tzn. generalnie wieje ale czasem z kratek powiewa ciepłe a czasem wręcz gorące powietrze. Czytałem że może być to wina zniszczonej gąbki na klapie ciepło/zimno, ale nie wiem jak się za to zabrać. Czy konieczny jest demontaż całego kokpitu? czy da się to jakoś łatwiej rozwiązać? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki :) a może ma ktoś jakieś zdjęcia jak to robił?
Pozdrawiam
Witam.
Od 5 lat klima działał bez zarzutów. Dałem auto na 2 dni do mechanika na wymianę rozrządu i jeszcze kilka prac. Po odbiorze jeszcze tego samego dnia zauważyłem (usłyszałem) w okolicy schowka takie jakby przełączanie, pstrykanie jakby coś się nastawiało. Słychać to też gdy klimatyzacja jest wyłączona. Gdy włączę nawiew bez klimy np na 18 stopni to dmucha na przemian gorącym i za chwilę chłodnym powietrzem i tak cały czas. Gdy załączę klime na max zimno to wieje wtedy chłodem tak jak powinno.
Vag wyświetlił błąd 604 Potencjometr w V71-G113 przerwa lub zwarcie do plusa.
Auto to Audi A3 1,9 TDI z 2000r.
Mechanik twierdzi, że nic tam nie robił.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Od czego zacząć, gdzie szukać?
Witam
Mam taki problem z klimatyzacją, od jakiegoś czasu borykam się ze jak wyłącze klime to parują mi szyba (nie za kazdym razem) najbardziej parują jak np. pada deszcz, natomiast jak chodzi klimatyzacja to jest wszystko ok, co się mogło stać???
Ale bzdury ! Moim zdaniem to nie jest normalny objaw... czyli w jesień gdzie pada deszcz uruchamiasz klimatyzację a co z zimą(nie wierze ,ze zimą szyby nie zachodzą)?Zimą klima ponizej -5 stopni się nie wlączy ,więc co ?Odpalasz farelke na zimno?:) Zachodzące szyby zwłaszcza podczas deszczu jest zmorą wielu posiadaczy A3 także nie jest to normalne.
Klimatyzacja osusza powietrze i wilgoć z szyb przechodzi na parownik. To normalne że bez niej będą bardziej parować.
Sprawdź filtr kabinowy. Jeżeli jest bardzo zabrudzony może być przyczyną parujących szyb.
Mam dokładnie ten sam problem, jeżeli włączę klime szyby czyste, jak wyłączę i ustawie tylko nawiew to szyby zaparowane. Dzisiaj umyłem auto i potem przestawiłem je pod garaż i gdy przejezdzalem miałem włączony nawiew (albo klime) i na dywanik pasażera wylało się dość sporo wody. Dodam że auto posiadam od tygodnia i żadnych filtrów jeszcze nie wymieniałem. Co może być przyczyną i skąd ta woda? filtr kabinowy, góry dzięki za pomoc