Strona 82 z 161 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 811 do 820 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Jakbyś chciął zobaczyć czy masz climatronic sprawny, to w tygoidniu możesz do Konina podjechać, to podmienimy i zobaczymy

mariusz_slupca's Avatar
    Data dołączenia
    May 2014
    Miasto
    Słupca/Wielkopolska/Polska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez szparag Pokaż post
    Jakbyś chciął zobaczyć czy masz climatronic sprawny, to w tygoidniu możesz do Konina podjechać, to podmienimy i zobaczymy
    spoko tylko że ja wiem że mam sprawny... ale podjechać i się poznać po oglądać zawsze można ja na L-4 siedzę więc pisz kiedy masz czas i ochotę to podjadę wolał bym tak do godziny 17 później dzieci płaczą

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam serdecznie. Mam problem z zimnym powietrzem z klimatyzacji tzn. generalnie wieje ale czasem z kratek powiewa ciepłe a czasem wręcz gorące powietrze. Czytałem że może być to wina zniszczonej gąbki na klapie ciepło/zimno, ale nie wiem jak się za to zabrać. Czy konieczny jest demontaż całego kokpitu? czy da się to jakoś łatwiej rozwiązać? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki a może ma ktoś jakieś zdjęcia jak to robił?
    Pozdrawiam

borys24so's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Skępe
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam.
    Od 5 lat klima działał bez zarzutów. Dałem auto na 2 dni do mechanika na wymianę rozrządu i jeszcze kilka prac. Po odbiorze jeszcze tego samego dnia zauważyłem (usłyszałem) w okolicy schowka takie jakby przełączanie, pstrykanie jakby coś się nastawiało. Słychać to też gdy klimatyzacja jest wyłączona. Gdy włączę nawiew bez klimy np na 18 stopni to dmucha na przemian gorącym i za chwilę chłodnym powietrzem i tak cały czas. Gdy załączę klime na max zimno to wieje wtedy chłodem tak jak powinno.
    Vag wyświetlił błąd 604 Potencjometr w V71-G113 przerwa lub zwarcie do plusa.
    Auto to Audi A3 1,9 TDI z 2000r.

Mechanik twierdzi, że nic tam nie robił.
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Od czego zacząć, gdzie szukać?

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Bielawa, woj. Dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Witam
    Mam taki problem z klimatyzacją, od jakiegoś czasu borykam się ze jak wyłącze klime to parują mi szyba (nie za kazdym razem) najbardziej parują jak np. pada deszcz, natomiast jak chodzi klimatyzacja to jest wszystko ok, co się mogło stać???

Scythe's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Sokółka
    Auto
    Audi Ałosiem
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez grzesztof Pokaż post
    Witam
    Mam taki problem z klimatyzacją, od jakiegoś czasu borykam się ze jak wyłącze klime to parują mi szyba (nie za kazdym razem) najbardziej parują jak np. pada deszcz, natomiast jak chodzi klimatyzacja to jest wszystko ok, co się mogło stać???
    To chyba normalny objaw po wyłączeniu klimatyzacji, że parują szyby. W każdym aucie tak mam. Co więcej.. gdy jesienią mi parują szyby to często odpalam klimę żeby szybciej odeszły .

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Podlaskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    33 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Scythe Pokaż post
    To chyba normalny objaw po wyłączeniu klimatyzacji, że parują szyby. W każdym aucie tak mam. Co więcej.. gdy jesienią mi parują szyby to często odpalam klimę żeby szybciej odeszły .
    Ale bzdury ! Moim zdaniem to nie jest normalny objaw... czyli w jesień gdzie pada deszcz uruchamiasz klimatyzację a co z zimą(nie wierze ,ze zimą szyby nie zachodzą)?Zimą klima ponizej -5 stopni się nie wlączy ,więc co ?Odpalasz farelke na zimno? Zachodzące szyby zwłaszcza podczas deszczu jest zmorą wielu posiadaczy A3 także nie jest to normalne.

Scythe's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Sokółka
    Auto
    Audi Ałosiem
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Pavlos2 Pokaż post
    Ale bzdury ! Moim zdaniem to nie jest normalny objaw... czyli w jesień gdzie pada deszcz uruchamiasz klimatyzację a co z zimą(nie wierze ,ze zimą szyby nie zachodzą)?Zimą klima ponizej -5 stopni się nie wlączy ,więc co ?Odpalasz farelke na zimno? Zachodzące szyby zwłaszcza podczas deszczu jest zmorą wielu posiadaczy A3 także nie jest to normalne.
    Miałem takie coś i nie było to w A3, tylko w Oplu Vectrze C. Klima odgrzybiona, nabita, filtry nowe i mimo wszystko szyby parowały na samym nawiewie. Odpalałem klimę i wszystko odchodziło, więc nie wiem w czym problem.

Zimą używam gąbki

mateusz233's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Proszowice
    Auto
    A4 B6 Avant 1.9TDI+
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    59 razy

Domyślny

Klimatyzacja osusza powietrze i wilgoć z szyb przechodzi na parownik. To normalne że bez niej będą bardziej parować.
    Sprawdź filtr kabinowy. Jeżeli jest bardzo zabrudzony może być przyczyną parujących szyb.

adam92's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARZ
    Podziękował
    199 razy

Domyślny

Mam dokładnie ten sam problem, jeżeli włączę klime szyby czyste, jak wyłączę i ustawie tylko nawiew to szyby zaparowane. Dzisiaj umyłem auto i potem przestawiłem je pod garaż i gdy przejezdzalem miałem włączony nawiew (albo klime) i na dywanik pasażera wylało się dość sporo wody. Dodam że auto posiadam od tygodnia i żadnych filtrów jeszcze nie wymieniałem. Co może być przyczyną i skąd ta woda? filtr kabinowy, góry dzięki za pomoc

Strona 82 z 161 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania