Tak jest rozbieralny.
Z boku ma taki frez poszukaj czegos (np plaski srubokret) co jest nieco szersze niz ten frez w kluczyku i wloz w niego ten np srubokret, przekrec prostopadle do frezu i kluczyk sie otworzy.
Kupujesz programujesz i smiga.
Printable View
Dzięki Panowie.
Najlepiej sprawdz sobie jaka masz pompke i kup sobie kluczyk scyzoryk - dorób grot i ciesz sie z otwierania autka na pilota.
Witam.
Jeżeli kupię kabel VAG K+CAN a nie VAG TACHO i użyję oprogramowania z VAG TACHO to uda mi się zakodować kluczyk(odczytać PIN)? Czy może Oprogramowanie VAG TACHO współpracuje tylko z tym kablem i nie ruszy mi ze zwykłym interfejsem. Kupując kabel chciałbym móc także przeprowadzać na nim diagnostykę dlatego szukam uniwersalnych rozwiązań.
Czyli tak:
Muszę kupić transponder i odczytać pin z licznika.
Potrzebuję wobec tego vag tacho + interfejs (kabelek)?
Czy jest jakiś program który będzie działał z tym:
http://www.viaken.pl/pl/viaken-profe...-piny-134.html
interfejsem i pozwoli na odczytanie pinu?
A później programowanie vag com`em?
Ja kupiłem kabel VAG K+ CAN COMMANDER odczytałem pin, ale jest 3 cyfrowy
np 822. Dopisałem dwa zera i niby się zalogował.Odczytałem że mam 4 kluczyki.
Z opisu wynika że zamiast 4 wpisuje 2, bo mam 1 oryginalny i 2 dokupiony i teraz mam pytanie;gdyby coś poszło nie tak w trakcje programowania 2 kluczyka, czy nadal 1 kluczyk będzie działał?
Immo nie da się ponownie zaprogramować, więc poco trzeba 1 kluczyk "programować"?
Jeśli coś pójdzie nie tak, to oba przestaną działać (kasujesz/nadpisujesz nowe wartości zamiast starych).
Miałem takie zdarzenie w Skodzie. A wszystko przez zły transponder.
Zakodowałem z powrotem ori kluczyk i działa.
PIN sczytany VAG TACHO, kodowanie robione VCDS-em (ponoć najpewniejszy )
Jak bedziesz mial zly transponder to zakodujesz jeden kluczyk i po problemie.
No ale oryginalny kluczyk ma już zakodowany transponder.
Ja to myślę że jest tak:
Przy programowaniu immo, procesor wysyła sygnał programowania transpondera, jeżeli jest czysty to go przyjmuje,jak zaprogramowany to nie przyjmie.
Potem jest odczyt jak się zgadza to wszystko jest ok, jak nie (np uszkodzony transponder lub z innego samochodu) to nie działa żaden kluczyk bo programowanie nie doszło do końca.
Jeżeli źle myślę, niech ktoś mnie poprawi.
Wiec tak nie mysl. Jesli nie zmieniales zegarow i znasz PIN to zaprogramujesz nowy kluczyk.
Ty masz IMMO 1 wiec nie ma problemów z zapisem poniewaz jest on wielokrotnego zapisu.
Tak wiec vag w reke i kodowanie. Nic sie nie martw ze nie odpali. Wszystko bedzie ok.