RUSZNIA SIE oprogramowaniem i trzeba je kodowac i przyuczc . polecam znalezc po numerze nie trzeba BEDZIE TAK DUZO GRZEBAC PRZY TRAKCJI I ABS
Printable View
RUSZNIA SIE oprogramowaniem i trzeba je kodowac i przyuczc . polecam znalezc po numerze nie trzeba BEDZIE TAK DUZO GRZEBAC PRZY TRAKCJI I ABS
Ciężko ogólnie dostać jakikolwiek, druga sprawa że nie wszystkie używki są sprawne, a co dopiero o tym samym nr. Dużo jest zabawy z tym kodowaniem?
Mółgby sie wypowiedzieć ktoś kto podmieniał na jakiś z innymi numerami? Jestem na kupnie i zależy mi na szybkiej informacji.
Ten sterownik pracuje równoczesnie z abs i esp do poprawnego jego działania musi zostac zakodowany
Przerabiałem już wszystko co jest możliwe w tym haldexie 1gen. była krew, pot i browary ale o jakimś kodowaniu w życiu nie słyszałem, a kilka sterowników przerobiłem. A co do tej pracy to sterownik haldexa wcale nie pracuje równocześnie z esp. Gdy do gry wchodzi ESP wyłącza się napęd i przy autach z ESP właśnie ten zasrany system ma pierwszeństwo pracy. Co ABS to tym bardziej nie wiem co ma wspólnego z haldexem w 1gen. ABS odpowiada tylko i wyłącznie za to żeby nie blokowało Ci kół podczas hamowania i wtedy tym bardziej haldex się rozłącza bo taka jest jego zasada działania.
Witam w tym dziale
https://youtu.be/4f1Iu047p4M
Zamieszczam film , w ktorym slychac dziwny dzwiek wychodzacy z haldexa
Co to moze byc ?
Wyprzedzajac pytania :a3 1.8T quattro,naped dziala wydaje mi sie ze prawidlowo (w zimie bokiem sie latalo), olej w haldexie wymieniony (filtr nie), kompem da sie odlaczyc naped i nie ma tego dzwieku , dzwiek pojawia sie po zaplonie , na odpalonym takze
jaki sens wymieniac olej bez filtra?
Pewnie korzystał z zaleceń;) Bodajże olej co 30 tys. a filtr co 60 tys. czy jakoś tak. Choć dla mnie też bez sensu. Ja wymieniam bynajmniej komplet.