Młodociani kierowcy zawsze mogą to obejść rejestrując sam. na rodzica, a sememu jako współwłaściciel i wtedy nie ma zwyżki a i składki po rodzicach. No chyba że lubią się rozbijać:P.
Printable View
Młodociani kierowcy zawsze mogą to obejść rejestrując sam. na rodzica, a sememu jako współwłaściciel i wtedy nie ma zwyżki a i składki po rodzicach. No chyba że lubią się rozbijać:P.
ja w tym roku planuje wypad do chorwacji. Zbliza sie termin oplacenia OC (60%) i pomyslalem zeby na wszelki wypadek dokupic AC(nigdy nie miałem ale przepisują 40% znizek z oc). W compensie wyliczyli mi AC/OC/NNW na cos kolo 1200zl (moge cos zle pamietac)
a teraz pytanie:
czy moge ubezpieczyc samochod bez AC (tylko OC i NNW) + jakis pakiet assistance?? To dodatkowe ubezpieczenie (wakacyjne) moze byc np na miesiąc tylko.
Chodzi o to ze jak by sie przypadkiem niunia uszkodziła zeby mi ja dowiezli do PL lub dokonali jakiejs naprawy na miejscu.
no to i tak lipa :/ chyba bede musial wykupic AC. jedziemy na 2 albo 3 auta wiec na miejscu nie bylo by problemow z doholowaniem sie do najblizszego warsztatu.
Nie do konca Pawel. W warcie wykupilem za 18zl za dzien, takie ktore obejmuje holowanie, nocleg, drobne naprawy, itd...
Erci, kazdy ubezpieczyciel dziala na innych zasadach. Podejdz do Warty lub PZU i dowiedz sie dokladnie.
Wybacz, mnie po prostu nie stać na ubezpieczenie za ponad 4 tyś w warcie czy pzu... jeśli Ciebie stać to super :) jeśli we mnie wjedziesz będę zadowolona :P A ja jako młody kierowca miałam duże zwyżki i współwłaściciel nie wiele pomógł, więc szukałam jak najtańszego ubezpieczenia. Punkt widzenia zależy od... ;)
Czesc, orientuje sie ktos, czy moge u jakiegos ubezpieczyciela wykupic ubezpieczenie tylko i wylacznie na lakier ?? np. bedzie wracac grupka idiotow z imprezy i przejada mi kluczem po boku auta, tak dla zabawy albo parkingi przy supermarketach, gdzie juz mi przytarli zderzak :(
wracajac do mojego przypadku. silnik 1,9- 60% znizek ze wspolwlasciciela. rok temu za samo OC zaplacilem w COMPENSIE 417zł. w tym roku babka wyliczyla mi 438zł. Pojechalem do znajomej ktora pracuje w PZU- samo OC wyliczyla mi na kwote 362zł + assistance 201zł + NNW na kwote 10000zł na osobe 66zł. Po kolejnej rozmowie z pania z COMPENSY okazało sie ze da sie obnizyc koszty ubezpieczenia i tak oto za OC+ASSISTANCE(max)+NNW(10tys/os) zaplacilem 452zł. Nauczylem sie ze warto troche sie potargowac z ubezpieczalnia ;)
dla zainteresowanych- OC 363zł, NNW 40zł, ASS TOP 49zł
piwo6 zapytaj w PZU wiem ze da sie wykupic samo ubezpieczenie na szyby do kwoty 1000zł za cos kolo 20zł na rok wiec moze lakier tez ubezpieczaja ;)
Za OC + NNW zapłaciłbyś w MTU (grupa ergo hestia) ok. 374zł
ASS wchodzi od września.
Pozdrawiam
Witam
Chciałem sie spytać o ubez OC ponieważ byłem u jednej babki i wyliczyła mi w HDI OC+NW+(ubez domu-coś do wyboru) - 1200 zł a samo OC wychodziło 1260 zł. Wydaje mi się coś dużo. Samochód A3 rocznik 2004 silnik 1.9 TDI (105km) Sprowadzany zza granicy. Może znacie jakieś bardziej opłacalne firmy?
pozdrawiam
Ja za OC+NW zapłaciłam kilka dni temu w PZU 419 zł, a auto 1,9TDI 2006, więc Tobie podali jakieś chore kwoty!
a ile miałeś zniżek? ja mam tylko 10%
łeee no to lipa, razem ze współwłaścicielem 60%
no właśnie ja mam tylko 10% zniżki alei tak wydaje mi się bardzo dużo to co mam zapłacić....
Ja mam 30% procent znizki i w Compensie tez zaliczylem pieknie 1300 zl... PORAZKA!!!!! Wiec nie masz jedszzce tak zle jak 10% znizki i 1200
Powiedzcie mi jak to jest z tymi zniżkami, jak kupuję samochód jestem właścicielem mam 10 % zniżki, a drugi współwłaściciel ma 50 % zniżki to jaka zniżka mi się należy ?
50% ;)
Ja w moim miejscu zamieszkania za 1,9TDI 2002r płacę poniżej 400zł.
W tym roku w lutym w Liberty(z dodatkową zniżką dla pracowników firmy w której pracuję) zapłaciłem za cały rok przy jednorazowej składce 290zł za OC ;)
czyli zawsze brana jest pod uwagę większa zniżka, nawet gdy to jest drugi współwłaściciel ?
Jak oceniacie ubezpieczenie OC w Link4?
Ubezpieczyłem A3 w MTU (grupa Hestia). Jako współwłaściciel za pełny pakiet płacę 1900 rocznie z groszami (zniżka 60 proc., ale jakieś dodatki za "małoletniego" współwłaściciela). Miałem z nimi śmieszną sprawę - auto ubezpieczyłem w lipcu, wpłaciłem 1 ratę (pozostały 3) i miałem czekać na polisę i druczki kolejnych wpłat pocztą...czas mijał, przyjemnie się jeździło, ale przypomniałem sobie ostatnio, że nie dostałem od nich nic pocztą:|
po telefonicznym wyjaśnieniu okazało się, że konsultantka źle wyliczyła stawkę (o 100 zł za mało), firma nie wiedziała co z tym zrobić i nie odzywali się...załatwili sprawę dopiero po interwencji, ale za to tą brakującą stówą obarczyli konsultantkę ;)
Ja mam swoje w avivie,cena dobra za pełen pakiet 1590 ze współwłaścicielem;)Polecam porównywarkę rankomat.pl- trochę dużo pytań ale mają kilka firm i coś tam zawsze można przebrac,poza tym teraz dają ass z awarią od siebie w gratisie
Ja mam OC w Mbanku.Płaciłem ok 650zł chyba. Bo OC to nie ważne gdzie.Ale AC to już tak
ubezpieczenie OC kończy mi się za miesiąc . Właścicielem samochodu jest ojciec ma maksymalne zniżki. Ja jestem współwłaścicielem i w tym roku przypada mi 10 % zniżki za bezkolizyjną jazdę.
Może ktoś mi zaproponować tanie ubezpieczenie OC?? Obecnie mam w HDI
ja sam sobie ubezpieczam ....nawet wyliczyłem sobie taniej niż te direkty dajrekty
do wyboru generali, compensa, interrisk - tu kalkuluję bo tanio a w przypadku AC firmy pewne
OC zniżki przechodzą,
AC jak ktoś nie miał nigdy AC to zniżki od 30-40 % daję
20 % zawsze dodam jak ktoś poprosi o kalkulację na PW (ze względów formalnych tylko dla osób z terenu Jarosławia, Przeworska i okolic woj. podkarpackie)
5 % zniżki bo mogę ...
ja mam OC + AC w Generali
OC -60 % bo miałem
AC -40 % bo nigdy nie miałem
- 20 % bo czemu nie
- 5% ... na browara żeby zostało :)
a firmy lubią dowalać zwyżki za A3 bo to auta z grupy podwyższonego ryzyka ...
Wie ktoś może ile max trzeba czekać, żeby firma oddała pieniądze z OC i AC po sprzedaży auta???
do 30 dni od daty rezygnacji z polisy osoby ktora nabyla auto
ale to dotyczy tylko OC
AC nie przechodzi na nowego wlasciciela ( wygasa z dniem sprzedazy )
Jeśli chodzi to mogę polecić PZU (wiem,też byłem w szoku) za OC przy -60% i za to że jestem nowym klientem policzyli mi za a3 8L AHF '99 - 389zł/rok
Ja polecam HDI.
Mamy tam wszystkie ciężarówki i osobówki i nigdy ie było problemów z wypłatą odszkodowania i wyceną.
Za SB zapłaciłem OC i AC mniej iż w PZU i u innych ubezpieczycieli.
Witam
Szukam tego w internecie ale o dziwo nie mogę znaleźć.Czy w PZU jest opcja wykupienia AC przyporządkowana tylko do jednego kierowcy(właściciela auta) i są zniżki z tego tytułu?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź może jest tu jakiś agent ubezpieczeniowy.Mam nadzieję że jasno sprecyzowałem pytanie.
Edit
Ok juz wiem.infolinia..nie ma takiej opcji w PZU.
no kurcze, tak mi sie to Liberty podobalo i A6 ubezpieczylem tam faktycznie ale jak teraz sobie policzylem to po nowym roku podniesli ceny - teraz wychodzi mi 383 zl ze wszystkimi znizkami i kodami podczas gdy w AXA wyszlo 319 zl - tez przy platnosci karta i po podaniu jakiegos kodu
AA/1836866/01 ktory uprawnia do znizki 40 zl na oc i 80 na pakiet oc/ac
tak wiec nie ma czegos takiego jak najtanszy ubezpieczyciel - znowu sie o tym przekonalem - trzeba sprawdzac w kilku miejscach, mam jeszcze drugie auto ale moge je ubezpieczyc dopiero po 10 stycznia bo mi sie oc konczy za pol roku i kilka dni - dlatego tak sprawdzam
pozdr
Witam czy axa direct jest dobrym ubezpieczycielem bo teraz za ubezpieczenie wychodzi mi 1300zl samo OC szok a w axa jak wyliczyłem to wyszlo mi cos kolo 600 zl przenosic sie i to migiem ?
Dario a co Cie obchodzi czy axa jest ok czy nie, przeciez kupujesz oc.
Tak na marginesie, dla wawki gdzie jest najtansze oc? Liberty liczy 419 aviva 410 za rok.
Bierzcie poprawkę, że zawsze na wejście ma się zniżkę....potem znów podniosą wam składki...wiem coś o tym bo ciotka w PZU pracuje. Mi tam najtaniej w PZU wyszło...A i jeszcze jedno...może być taniej w innej firmie ale wtedy uważajcie na pewne kruczki narzucone przez ubezpieczyciela. Jak to mówi reklama
Uważaj aby ubezpieczyciel nie rąbał Cię na składce:P Przysłowiowe drwale na tylnej kanapie:D
I jeszcze mam jedno pytanie wypowiedzenie umowy moge normalnie przekazac agentowi ktoremu to ubezpieczenie place?czy lepiej wysłac do glownej siedziby?
dario
od tego sa wlasnie Agenci zebys nie martwil sie co masz robic
placisz im miedzy innymi za to
Ja zgłosiłem w agencji, od razu kobitka wysłała to faksem i dała mi potwierdzenie nadania. Od tego oni są :).
Cześć. Mam pytanko. Jak kupie auto i ja będę głównym właścicielem a mój dziadek współwłaścicielem, to czy kupując OC mogę zrobić tak że to na niego jest ubezpieczenie jako główny użytkownik a ja jako współwłaściciel? Chodzi mi o zniżki.
W umowie musi być napisane kto jest właścicielem, a kto współwłaścicielem. Jeśli chodzi o zniżki, to Twój dziadek może być współwłaścicielem i na auto przechodzą przysługujące mu zniżki. Sam tak robiłem z mamą ;) no chyba, że coś ostatnio się pozmieniało, ale wątpię.
ja robiłam tak samo. moja mama jest pierwszym właścicielem, ja drugim (wpisanym gdzieś tam w środku dowodu rejestracyjnego) i ubezpieczenie obejmuje jej zniżki + (niestety) lekką zwyżkę za wiek współwłaściciela (ubezpieczyciel z góry przyjmuje, że współwłaściciel też będzie jeździł danym autem)
W AXA'ie natomiast nie przyjmują z góry że współwłaściciel będzie jeździł pojazdem. U mnie sytuacja analogiczna jak u monik, tyle że bez zwyżek za wiek współwłaściciela.
Czyli na umowie kupna sprzedaży musi być określone kto jest właścicielem a kto współwłaścicielem? Jak ja będę właścicielem to dziadek może ubezpieczyć auto na siebie dodając mnie jako 2 kierowce? Dobrze zrozumiałem:D
Nie. Ty jako właściciel ubezpieczasz auto, a zniżki współwłaściciela niejako "przechodzą" na Ciebie
moi drodzy mam takie zapytanie, czy jest jakies ubezpieczenie AC od wiekszych szkód ? np od 400 500zl ? albo od kradzieży. chodzi mi o to by placic za to jak najmniej, ale chce ubezpieczyc w razie W. szkoda bedzie mi jak mi uwali ktos lustro ktore mam w pelnej elektryce.
jest cos takiego jak minicasco tylko ze w tym masz zwrot za kradziez i szkode calkowita jednynie...
tylko napisz dokladnie o co Ci chodzi :D
bo pierw piszesz ze chcesz od wiekszego wypadku a potem o lusterku
chodzi mi o to by miec ubezpieczenie AC ale nie chce placic po 1tys zl za takie cos, a takie minicasco to ile kosztuje i to jest od kradziezy i od szkody calkowitej tylko? i to w PZU jest ?
a wie ktoś może czy w tym roku są jakieś zwyżki za wiek ? i ile?