mam takie pytanie czy moze ktos z was wymienial gril bo niewiem czy trzeba sciagac caly zderzak czy niema takiej potrzeby,zgory dzieki za kazda odpowiedz.
Printable View
mam takie pytanie czy moze ktos z was wymienial gril bo niewiem czy trzeba sciagac caly zderzak czy niema takiej potrzeby,zgory dzieki za kazda odpowiedz.
nie ma takiej potrzeby grill jest na takie zatrzaski.
dokładnie, żeby nie połamac zaczepów lepiej zdjąc zderzak ;)
aj tam ;)
pzdr all
Da sie bez problemu, zobacz sobie budowe grilla i miejsca gdzie sa zatrzaski a nie bedziesz musial nic zdejmowac.
ja jednak proponowałbym zdjąć zderzak i zrobić to na spokojnie.Ostatnio sam wymieniałem grill i było ciężkawo.Bronił się skubany:-)
Po zdjęciu zderzaka kapitulował;-)
Wymontujesz grill bez zdjęcia zderzaka, ale mogą być kłopoty z ponownym założeniem ze zderzakiem na autku.
ryzyko jest tym bardziej jak to pierwszy raz zrobisz... ja bym sprobowal
Propnuje zdjąć zderzak :thumbright: może troche więcej roboty ale jest pewność że nie pourywasz zaczepów i wszystko ładnie wejdzię na swoje miejsce :o Ja tak zrobiłem i jest :thumbright:
ja w sobote u siebie wymienialem gril i na szczescie sie obylo bez sciagania zderzaka
troche k.... poleciało ale dalem rade
w miejscu zatrzaskow podwazalem cienkim srubokretem i po jednym poszlo
ori gril jest bardzo plastyczny wiec nie powinno byc problemu
moj to ten przedlift wiec dodatkowo bylo gdzie palce wcisnac:P
pozdrawiam
Witam
Mam pytanie, urwały mi sie zaczepy od grilla które wchodzą w zderzak. Czy macie jakies skuteczne metody jak zamocować aby trzymał sie na swoim miejscu ?
wojtym mozesz na stale skrecic chocby blachowkretami od wewnetrznej, w tym przypadku lepiej zdjac zderzak.
Grill razem z zaczepami jest integralna czascia wiec rzemioslo jakies raczej nie zda egzaminu.
Jako ?e jeste?cie du?o bardziej zorientowani w tym temacie, chc? si? was zapyta? czy taki grill jest warty uwagi i czy kto? mia? z nim do czynienia.
http://allegro.pl/item1007407061_atr...a.html#gallery
Czy lepiej wyda? troch? wi?cej pieni?dzy na aluminiowy:
http://allegro.pl/item1013172562_gri...a.html#gallery
Ja bym nie montował żadnego z nich. ;) Nie ma to jak OOOO. Sam miałem sieteks założony i zmieniłem na oryginał. O wiele lepiej wygląda.:D
No właśnie tu jest kwestia - mnie się podoba - mnie się nie podoba . W tym rzecz, że przemyślałem to i chciałbym kupić jeden z nich ( zwyczajnie mnie się podoba) i Dlatego proszę was o napisanie, jak się ma jakość do ceny tych 2 grilli.
O kurna nie spojrzałem na ceny. :shock: Za 349 PLN'ów nigdy bym nie kupił grilla. Już bym brał ten tańszy za 125. No chyba że ma się za dużo kasy to inna sprawa. ;)
bierz ten tańszy i dorzuć mu znaczek oooo :D
Tu chyba nie o logo chodzi bo to logo mi "wisi" lecz o materiał z którego jest wykonany bo ten droższy jest "WYKONANY Z SIATKI ALUMINIOWEJ" a tańszy "nowe stal, polakierowane wysokej"
Wiadomo, kasy nigdy za wiele i osobiście wolałbym kupić za 100 niż za 300 zł ale zawsze trzeba brać pod uwagę, że jeśli się coś kupuję to raz a porządnie.
350 złociszy za taką wiejską wycieraczkę w życiu bym nie dał...
dokładnie, lekka przesada :) Za 350 zł to cały zderzak kupisz z grillem
no widać jak jest rozchwytywany na allegro - nikt go nie kupuje.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Rozejrzę się jeszcze u siebie w mieście może coś będzie jak nie to zamawiam tańszy.
kolego ja będę zmieniał grilla ale na polifta, taki też ci polecam.
wymienialam grill z typu siatka na normalny oryginalny kupilam go na allegro za jakies 70 zl z przes i jak nowka jest a z wym byly jaja bo poprzedni wlasciciel przykleil go na silikonie-żal stary mi w sumie nie potrzebny wiec jak ktos chce to wiecie ;-)
Mogłabyś koleżanko zrobić zdjęcie tego grilla i wysłać mi na PW. Byłbym wdzięczny, może się dogadamy.
ok musze zrobic foto i wysle
Do zdjęcia zderzaka będzie potrzebne podnoszenie samochodu???
I czym się różni przed i poliftowa atrapa...kształtem?
Bo muszę wyjąć i porządnie ją zamontować...
Ja jak już to jedynie kupiłbym grill bez znaczka OOOO :) Nic poza tym ;p
Ewentualnie pomalować na czarno cały grill i też jest miód malina :)
dodatkowo poliftowy ma więcej chromu, zwłaszcza na dolnej listwie :D
przedliftowy:
http://img19.allegroimg.pl/photos/or...2/64/980426472
poliftowy
http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../15/1013081562
A ja poszukuję grilla poliftowego, ze znaczkiem :D Może ma ktoś na sprzedaż ? Albo wie gdzie można kupić ? Bo na Allegro póki co nie mogę znaleźć...
No dokładnie Oviev, przeszukałam juz chyba cały Internet... W tej chwili mam jakiś chyba nieoryginalny, bez chromowanej ramki i w dodatku ma 5 poprzeczek... Taki już był jak kupiłam autko, wcześniej się na tym nie znałam i nie zastanawiałam ale teraz wiem, że chcę go wymienić ;) Ale jakbyś chciał swój wymienić na inny, jestem chętna żeby go odkupić :P
Ja zostawiam ORI...dobrze wygląda na tle srebrnej 8L...jeżeli chodzi o Twój kolor...hmm kwestia gustu...proponuje byś się pojawiła ze swoim samochodzikiem na następnym SPOCIE...gdy Maugo wróci z wojaży to ustalimy termin i miejsce :) ... wówczas zobaczymy i doradzimy... :)
co do grilla, to na allegro jak sie pojawią jest to przedzial od 150zl do 200zl, ale zagladajcie do dzialu Sprzedam na forum, tam widzialem juz 2 razy po 100zl, sam mam wlasnie z naszego forum kupiony, nawet za mniejszą sumę, jak się nie pali z zakupem, to warto poszukać ;) sam szukalem swojego kilka dobrych tygodni, ale oplacalo sie :D
Ja mam takie pytanie jak szybko i bezboleśnie zdjąć zderzak w celu wymontowania grilla ? Gdzie są jakieś śruby, zaczepy ? Może da się wyjąć samą tą chromowaną ramkę grilla bez demontażu zderzaka lub grilla ?
Na upartego da sie wyjac grill bez sciagania zderzaka, ale jest to ryzykowne i jak nie wiesz gdzie dokladnie sa zaczepy to je po prostu polamiesz
Zeby sciagnac zderzak;
- odkrecasz po 3 sruby w prawym i lewym nadkolu
- odkrecasz 2 sruby pod dokladka zderzaka
- wyciagasz 4 rozporowe kolki nad grillem (pod maska), wkrec w nie srube i pociagnij
Odchylasz zderzak z prawej strony, potem z lewej i ciagniesz. Jak bedziesz zakladal to nic na sile, wszystko ma pasowac. Zderzak ma takie swoje "miejsca" w ktore wchodzi.
Pamietaj, zeby odlaczyc czujnik temperatury zewnetrznej (pod lewa lampa).
To chyba wszystko, powodzenia ;-)
dzięki piwo6 będziemy walczyć :)
Mam pytanie czy grill od S3 z roku 99 pasuje do A3 i na odwrót ???
Matko bosko. Nie pasuje. S3 pasuje tylko do s3. a3 pasuje tylko do a3, bez znaczenia tylko polift, czy przedlift.
na 100% nie pasuje grill z s3 do a3 polift? wymiary takie same chyba ;/
Atrapa od s3 jest wyższa. Polift od a3 jest taki sam wymiarowo jak przedlift.
http://streemo.pl/Image/642042_m.jpg
nie pasuje. Wymiary sa inne.