W jaki sposób i co mogę uzyskać na wyświetlaczu 1/2 FIS? Nie mam sterowania z manetki wycieraczek, a3 jest z 2002r (polift)
Po włączeniu zapłonu sprawdza wszystko, wyświetla "OK" i gaśnie, nie pokazuje nawet temperatury zew.
Printable View
W jaki sposób i co mogę uzyskać na wyświetlaczu 1/2 FIS? Nie mam sterowania z manetki wycieraczek, a3 jest z 2002r (polift)
Po włączeniu zapłonu sprawdza wszystko, wyświetla "OK" i gaśnie, nie pokazuje nawet temperatury zew.
No więc kolega napisał, że ma 1/2 FIS.
Th0rdis niepełny FIS pokazuje tylko temp zew i "otwarte drzwi". Nic poza tym.
tylko koledze poza napisem OK nic wiecej nie pokazuje
a polfis poza temp i otwarymi drzwiami pokazuje wiecej wystarczy zrobic test kontrolek
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ntrolek&page=2
Chodzi mi o to, co poliftowy 1/2 Fis jest w stanie pokazać (wiem że na pewno temp zew oraz otwarte drzwi, tylko tyle? czy da radę ustawić spalanie?) i w jaki sposób to ustawić. Rozumiem, że tylko VAG wchodzi w grę?
potrafi pokazac ze masz malo oleju albo ze zbliza sie inspekcja i inne ostrzegawcze
spalania niestety nie
bez vaga to mozesz test kontrolek przeprowadzic chyba pociagajac do siebie ten "cycek" do ustawiania zegara (dokladnie nie pamietam ale bylo na forum)
wtedy na wyswietlaczu pojawia sie po kolei możliwe ikony ktore moga sie pojawic
mozesz tez napisac do kolegi meteo z forum
zajmuje sie naprawa licznikow zapewne cos doradzi
mieto3 ;)
Ja się podepnę pod wątek...
według nr VIN audi jest 2003/2004 i tak samo jak kolega nie mam sterowania w manetkach.Czy to normalne ,że w tych modelach nie było tego?a może poprzedni właściciel uszkodził manetki oryginalne i zostały wymienione na "tańsze"?:)nam moim środkowym wyświetlaczy pokazują mi się tylko ostrzegawcze ikonki,ale nawet temp. nie ma.
podobno zawsze jest jakiś FIS-jak nie pełny to 1/2 .Pewnie bez magika z vagiem sie nie obejdzie
1/2 fis nie ma manetek do sterowania.
1/2 FIS pokazuje:
-temp. zewnetrzna
-otwarte drzwi
-czerwony ostrzegawczy trojkat (jak masz zimny silnik z rana, ostrzega zeby nie katowac silnika dopoki nie zlapie temp)
-ostrzega kiedy jest rezerwa paliwa
-ostrzega kiedy maly poziom oleju
przy wcisnieciu i przytrzymaniu manetki od zegara uruchamia sie test czujnikow, czy wszystko jest ok, pokazuje wtedy tez przy jakim przebiegu jechac na serwis.
u mnie takie cos jest :) w tym trojkacie jest znak termometru taki jak na pojemniku z plynem do chlodnicy. poziom plynu chlodzacego w normie, czujnik ok wiec tylko to mi przychodzi do glowy. znajomy ma tak w corolli, jemu swieci sie niebieska kontrolka tez z tym termometrem jak jest zimny. jak silnik sie rozgrzeje (po paru km jazdy) kontrolka gasnie.
zwróćcie uwagę na to że kolega sagit ma 8P...
no własnie!kurcze w 8Lkach sa pełne fisy a w mojej wersji nawet termometru nie ma?skoro w jak to określają 1/2 fisie nie ma manetek to jak tym się steruje?
Niestety przytrzymanie manetki od zegara nic na FISie nie pokazuje tylko pod prędkościomierzem ikonkę klucza z kilometrami.
Wygląda na to ,że nie mam nawet głupiego termometru:[w pierwszym lepszym fiacie z tego rocznika są termometry a wspaniałe audi...
tak to u mnie wygląda
http://mojeftp.vot.pl/sn.jpg
Oczywiście ikonki typu olej,drzwi wyświetlane są na środku.
mala poprawka, pisalem wczesniej o trojkacie ktory ostrzegal przed katowaniem silnika a to jest po prostu termometr i takie fale pod nim (na czerwono)
Sagit u mnie jak mam pol fisa to ekran jest przedzielony na pol, wrzuc zdjecie jak ci wyswietla te kontolki. ten test czujnikow robisz jak masz wlaczony zaplon.
Testu czujników lub ikonek nie udało mi się zrobić przy włączonym silniku
na fisie wyświetlają mi się ikonki(rudy z paliwem, olej, drzwi,klapa itp)nie wygląda mi to na wyświetlacz LCD tylko na symbole podświetlane diodami.
http://mojeftp.vot.pl/sn001.jpg
Mój model to 2003/2004 Ambition(wolne żarty:)
dzięki chłopaki!
w samochodzie mam 6poduszek a nawet zapyziałego termometru nie dodali:[ żenujące ze strony audi
Wszystko płatne ;)
masz rację!kurcze źle popatrzyłem model to "Attraction"
Ja mam pytanko dołączając się do tematu czy jest możliwość zamontowania fis do audi a3 8p bez fis żeby oczywiście wyświetlał spalanie i inne bajery jeżeli ma to znaczenie to silnik BKC 1.9tdi 105km
Kizus18 Jeśli chcesz to ja akurat mam do sprzedania zegary z fisem do 8p :)
Adi tylko ze mi chodzi o te białe bo wyczytałem ze tez idzie a jednak są dużo ciekawsze od tych przed liftem ;P Ten fis porostu wygląda bajecznie
Fis wygląda bajecznie, owszem. Jest możliwość zamontowania takiego FIS'a (z białym podświetleniem). Potrzebne będą zegary i będziesz musiał dołożyć czujnik do poziomu płynu do spryskiwaczy. Nie wiem czy w takie montowanie czujników bawi się w ASO i nie wszędzie chcą wsadzać nowe zegary.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...B3e#post751589
Tutaj odsyłam Cię do tematu o białych zegarach.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...zek#post775240
A tutaj Cię odsyłam do mojego tematu, żeby pokazać ,że jak się chce to się da :P (5 strona)
Koniec OT
witam, mam pytanko odnośnie fis-a, w moim autku nie ma go właściwie, wyświetla mi tylko temperaturke ii testy sie robią oleju etc... manetke mam z obsługą komputera i przyciski działają bo jak pokazuje, że są otwarte drzwi i nacisnę przycisk na manetce to znika obrazek auta jest pełny wyświetlacz tym bardziej w takim silniku 3.2 v6 chyba powinnien byc w standardzie prawda? ale może się mylę? kupiłem kabelek z programem i niemam opcji lub jest niedostępna żeby aktywować fis-a przynajniej ja nie mogę znaleźc. Proszę o pomoc co zrobić żeby komputerek pokazywał spalanie itd. Dziekuję
Po krotce bo juz bylo PolFIS Ci spalania nie pokaze.
Pozdro
a jaśniej można? czy moge coś zrobić żeby wyświetlał radio, spalanie itd
Agencik podjedz w Sobote do Wellingborough to ci to obejze. Ale na moje oko to ty masz fisa bo w 8P raczej pol fisa nie bylo
Powiedzcie mi proszę co dokładnie wyświetla ten 1/2 FIS?
Wiem, że na pewno:
*otwarcie drzwi - czy bagażnika też?
*serwis, olej, płyn, hamulce, rezerwa, temperaturę zewnętrzną
Co jeszcze pominąłem? Do czego też służy to zaznaczone pole: http://images78.fotosik.pl/645/bd6662fc09ba4f40m.jpg
Nic nie wyświetla.
Panowie potrzebuje wymiary okienka w którym jest wyświetlacz 1/2fis w poliftowym liczniku 8l. Ma ktoś taki licznik na stole ?
wojtek9104
Wyświetlacz LCD 1/2 FIS 64x38 pixeli do liczników:
Audi A3, Audi A4, Audi A6, Audi TT produkcji Jaeger do 2002 roku.
Rozmiar 63x38mm.
Czy wyświetlacz do licznika z a3 jaeger 1/2 fis, podejdzie od innych modeli ( a4, a6 ) z licznikami jaeger??