1/2 fis nie ma manetek do sterowania.
1/2 fis nie ma manetek do sterowania.
Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !
|
1/2 FIS pokazuje:
-temp. zewnetrzna
-otwarte drzwi
-czerwony ostrzegawczy trojkat (jak masz zimny silnik z rana, ostrzega zeby nie katowac silnika dopoki nie zlapie temp)
-ostrzega kiedy jest rezerwa paliwa
-ostrzega kiedy maly poziom oleju
przy wcisnieciu i przytrzymaniu manetki od zegara uruchamia sie test czujnikow, czy wszystko jest ok, pokazuje wtedy tez przy jakim przebiegu jechac na serwis.
u mnie takie cos jestw tym trojkacie jest znak termometru taki jak na pojemniku z plynem do chlodnicy. poziom plynu chlodzacego w normie, czujnik ok wiec tylko to mi przychodzi do glowy. znajomy ma tak w corolli, jemu swieci sie niebieska kontrolka tez z tym termometrem jak jest zimny. jak silnik sie rozgrzeje (po paru km jazdy) kontrolka gasnie.
zwróćcie uwagę na to że kolega sagit ma 8P...
no własnie!kurcze w 8Lkach sa pełne fisy a w mojej wersji nawet termometru nie ma?skoro w jak to określają 1/2 fisie nie ma manetek to jak tym się steruje?
Niestety przytrzymanie manetki od zegara nic na FISie nie pokazuje tylko pod prędkościomierzem ikonkę klucza z kilometrami.
Wygląda na to ,że nie mam nawet głupiego termometru:[w pierwszym lepszym fiacie z tego rocznika są termometry a wspaniałe audi...
tak to u mnie wygląda
Oczywiście ikonki typu olej,drzwi wyświetlane są na środku.
mala poprawka, pisalem wczesniej o trojkacie ktory ostrzegal przed katowaniem silnika a to jest po prostu termometr i takie fale pod nim (na czerwono)
Sagit u mnie jak mam pol fisa to ekran jest przedzielony na pol, wrzuc zdjecie jak ci wyswietla te kontolki. ten test czujnikow robisz jak masz wlaczony zaplon.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)