Model Auta : Audi A3 8p 2006r.
Silnik: 2.0 TDI
Modyfikacja: Program
Moc: 139km/371 NM -----> 174km/435 NM
Hamownia: V-Tech Kraków
Tuner: Nieznany
Załącznik 10321
http://s18.postimage.org/sgmqx0csp/DSC_0050.jpg
Pozdrawiam.
Model Auta : Audi A3 8p 2006r.
Silnik: 2.0 TDI
Modyfikacja: Program
Moc: 139km/371 NM -----> 174km/435 NM
Hamownia: V-Tech Kraków
Tuner: Nieznany
Załącznik 10321
http://s18.postimage.org/sgmqx0csp/DSC_0050.jpg
Pozdrawiam.
Masz mega przeładowanie przy tych 2200obr tak nie jest dobrze.
Mnie wlasnie zastanawia ta turbo dziura ale jest nie odczuwalna. I tak turbo bd zmieniac :)
http://www.a3-club.net/forum/showthr...168#post250168
popraw inaczej kosz
Mialem miec 180 Km/453 Nm ale o sprzeglo bałem sie .... chociaz przy tym co mam to i tak byc moze padnie :)
Popraw temat zgodnie z regulaminem, bo poleci do śmietnika. Do tego czasu NIE komentujemy.
450Nm dla tego setupu to dużo za dużo. Podjedź może na inną hamownie w Niepołomicach podobno jest jakaś sensowna, jak nie to zapraszam do siebie.
Ogolnie moim zdaniem tez za duzo ... Gosc z V-techu powiedzial, ze bd wszystko w porządku. Tej turbo dziury na wykresie nie odczuwam.
- - - Aktualizacja postu - - -
Nie wiem czemu, ale podobno bo zavirusowaniu samochod ma mnie palic przynajmniej na trasie wiec przed zawirusowaniem palil mi na trasie 4,5-5,5 l a teraz pali oko 6,5 l w miescie palil 6-6,5 a teraz 7,5 -8 nie wiem czy cos nie zepsuli ... co o tym sadzicie?
chłopaki z kigsoftu delikatnie zasugerowali, że ten program jest albo konkretnie skasztaniony albo hamownia pokazuje nieprawdopodobne wyniki, jeśli faktycznie tam jest te 435Nm to ktoś zrobił program bez pojęcia dowalił koksu z dołu, a dalej to jak wyjdzie tak będzie, jedź jeszcze to obadać na inną hamownie. Na takim setupie sprzęgło zacznie się niebawem ślizgać, a dwumas w równie szybkim tempie będzie kwalifikował się do wymiany...nie wiem jaki masz styl jazdy, ale korby też nie lubią takich strzałów z momentu :)
Odnośnie spalania ja robiłem program u Witka z rperformance i spalanie faktycznie spadło o te 0,2-0,3l , jedź do kingsoft'ów na pewno poprawią i wtedy będziesz miał dobry i bezpieczny program.
Co sadzimy, sądzimy że masz soft do dupy. Podjedź do Łukasza do Sącza i zrobi ci porządny soft. taki moment to my ustawiamy na BIG T, a nie na turbosprężarce która bezpieczną granicę ma przy 170KM i 380NM
juz nie demonizujcie tak vtechu i jego programow
bo zrobili ich 10razy wiecej niz wszyscy tunerzy do tej pory, tysiace aut jezdzi i ludzie sobie chwala
trudno zeby gosc znowu placil za to samo drugi raz
standardem jest ze hamownie vtechowskie pokazuja cuda na zyczenie
pojedzie do Niepolomic i wyjdzie calkiem cos innego, hamownia u Termanowskich jest uznawana za jedna z lepszych obecnie w PL, nie takie traktory sie tam hamuja po modach ...
moc bedzie podobna, a moment pewnie kolo 400Nm, inna sprawa ze *******niecie z dolu i tak bedzie, bo vtech z tego slynie, kop w plecy zeby klient czul ze mu auto jedzie a potem kupa...
Inaczej powiem robilem virusa 3 tyg. temu wiec podjade jeszcze raz ze niby na gwarancji i niech poprawi tylko co xD Bez sensu zebym jeszcze raz kase wydawal jak Łukasz mowi ze za 900 zl mi to zrobi a ja w V-techu zrobilem virusa za 750 zl oO .Tylko co teraz poprawic xD
- - - Aktualizacja postu - - -
Dziwi mnie to spalanie ktore wzroslo o 1-1,5 l a rzekomo po zavirusowaniu spada ..
Tak tylko że jak coś jest nie halo to klient zawsze może jechać na wgranie serii i dogadać się o zwrot gotówki.
Już pomijając wszystko, w Krakowie mogłeś wybrać dużo lepiej, COMPSPORT, TTC
Softa za 750zł EDC16 to porządna renomowana firma nie zrobi za takie pieniądze. A ty na 100% masz sofcika 5 minutowego. Czyli gotowiec, dlatego mało to kosztuje. Przeważnie jak się taki program otwiera to wychodzi na to że program jest zrobiony w sposób alkoholowy, czyli ta mapa to 5% do góry, ta 6%, a tam gdzie dawka paliwa to od razu 20% :)
Jeszcze się nie spotkałem z BKD na rolkach u mnie który po programie od reki miałby doładowanie igła. Zawsze trzeba było wałczyć o poprawne parametry na logach dynamicznych. Korekt czasami i 5 się wykonywało. I gdzie tu ta cena 750zl za wszystko???????????? Coś co ma być dobrze zrobione kosztuje więcej
A softa za 900zł to Ci proponuje KINGSOFT-ŁUKASZ, bo jak tak to wiem dlaczego, łukasz od wczoraj ma bardzo dobry humor :) i pewnie dlatego :)
Byla promocja swiateczna na ktora sie zalapalem ( normalnie maja po 1200zl.)a wgrywali 4 rozne mapy i siedzialem tam z 5 godz.
To w takim razie co jest zle zrobione wg was zebym mogl odebrac kase ktora zaplacilem skoro jest na gwarancji musze wiedziec jak z gosciem gadac ...
Koledzy piszą Ci, że wykres z tej hamowni pokazuje kosmos. Nikt Ci na jego podstawie nic nie powie bo może się okazać, że wszystko jest ok na porządnej hamowni
Ja to mam jakiegos kurde pecha ...
Co do hamowni V-Tech, to looknij sobie na ten temat:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...4NM&highlight=
Dzwonilem dzis do V-techu o to spalanie ktore mi wzroslo o ten 1-2 l i mam podjechac, bezpłatnie wroca mi do ustawien fabryki... i zobacza czy wszystko gra i spowrotem wgraja bezpłatnie virusa.
Dowalili koksu z dołu chyba żeby zamęczyć napędy i to szybko. Albo ta hamowania to hamownia braci Grimm :P i pokazuje czary albo ktoś nie bardzo wiedział jak to ogarnąć.
Możliwe żeby mi cos z komputerem w samochodzie powalili? podaje przyklad jade sobie około 10 min i spalanie caly czas mam 6,8/100km po czym przelaczam sobie przyciskami na inne rzeczy,nagle wracam do spalania i pokazuje 7,5 oO ...