Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 40

Thread: Wzmacniacz antenowy

  1. #11
    Cassel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Sex
    mężczyzna
    Location
    Bydgoszcz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.8T AUM
    Thanks
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Default

    ogolnie jak montujesz radia normalne do audi to musisz miec taka przejsciowke na ktora podajesz prad... jest to spowodowane tym ze radia orginalne maja odrazu w sobie taka rzecz a takie kupne czyli pioneer , alpine itd nie ma...

    podlaczasz to zaraz przed radiem i podlaczasz bodajze pod staly plus

  2. #12
    Warhammer's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Sex
    mężczyzna
    Location
    Kraina smoków
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 5d
    Engine
    1.8T AUQ
    Thanks
    Thanked 156 Times in 1 Post
    Thanks
    Thanks 15 times

    Default

    Wrzystkie anteny które pokazałes maja inne wejscia od strony bagaznika sciagnij maskownice sufitki plastikowa listwe nagnij lekko tapicerke i zobaczysz jakie masz złacza przyswiecisz latarynka i bedziesz widział ale wpierw sprawdz bat zamontuj od innego auta sam bat i zobacz czy sie poprawiło moze sam bat szlag ...ł albo cos niestyka jak wykrecisz bat to potem sciagasz nasadke anteny ta gume czarna potem odkrecasz srube i antena wchodzi do srodka zeby nietargac całej tapicerki wyciag oswietlenie tylne w suficie i zobacz moze dostaniesz z tamtad a jak nie to tylko tylni plastik na suficie pociag dosiebie mocno i on sie odepnie powodzenia

  3. #13
    OFFCA's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Sex
    mężczyzna
    Location
    NEIGHBOURHOOD
    Auto
    Audi A3 1998rok
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.9TDI AHF
    Thanks
    Thanked 47 Times in 1 Post
    Thanks
    Thanks 51 times

    Default

    Koledzy chciałem jeszcze was zapytac o moja antenowa sprawe juz miałem kupowac antene z wzmacniaczem ale mnie cos pikneło zeby jeszcze raz zdjąc maskownice podsufitki i zobaczyc dokładnie jakie mam tam kabelki i zobaczyłem szok bo kupiłbym zła antene a do szczęścia zobaczyłem ze z mojej anteny idą 3 kable a nie 2 :/



    jedna wtyczka jest taka



    druga taka



    która to ona ma za ta złączką kawałek kabla i cos takiego któregoo nei dało mi sie rozłączyć



    i na koniec najcienszy kabelek z taka złączko wtyczką



    i teraz to juz zaszedłem w głowe na maxa bo po wczesniejszych ogledzinach wybór padł na anteny które myslalem ze bea dobre a tu buba jedna wtyczka by pasowała a druga juz niebardzo ;/;/

    http://www.allegro.pl/item406700157_...e_orginal.html
    http://www.allegro.pl/item413736851_...l_renault.html

    a w Aso skody mi powiedzili za antene 130 zł bo z aso audi to zrezygnowałem jak mi w skodzie tyle pwoeidziali to podziekowałem za audi

    Please please doradzie mi cos jeszcze
    numer obozowy 2483 : 22.10.2007
    22.10.2007-->10.02.2008 forumowicz,
    10.02.2008-->31.12.2011 klubowicz,
    01.01.2012---> kombatant wojenny, to juz rok na emeryturze
    tysiace postów, 27 tematów, dziesiątki spotów, 2 OP, 6 ostrzeżeń oto JA



  4. #14
    wielki1111's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Sex
    mężczyzna
    Location
    ok. Sławna, ZSL
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.6 AKL
    Thanks
    Thanks 2 times

    Default wzmacniacz antenowy

    witajcie. czy audi a3 98 posiada wzmacniacz antenowy?jeśli tak to gdzie? bo zmieniłem oryginalne radio na nie oryginalne i teraz mam problem, szumi, skrzeczy i nie łapie wszystkich stacji a na oryginalnym było wszystko cacy. ustawienia radia są ok. jeśli jest wzmacniacz to czy pomoże separator?
    Last edited by wielki1111; 26-05-09 at 14:25.

  5. #15
    mycek's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Sex
    mężczyzna
    Location
    Sędziszów Młp.
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.8 AGN
    Thanks
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Thanks
    once

    Default

    Separator wszystko rozwiąże Nie będziesz miał żadnego problemu z łapaniem stacji w radio i trzeszczeniem.

  6. #16
    wielki1111's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Sex
    mężczyzna
    Location
    ok. Sławna, ZSL
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.6 AKL
    Thanks
    Thanks 2 times

    Default

    niestety separator nie pomógł. co robić? czy to wina radia?(radio nówcia) nic nie było kombinowane z kablem od anteny po spaleniu ori radia. wzmaka anteny znalazłem i widzę że wszystko ok a na ori radiu było wszystko cacy. końcówkę anteny sprawdzałem i jest ok. w mieście jest trochę lepiej ale poza miastem ok 20 km i dalej to coraz gorzej.

  7. #17
    mycek's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Sex
    mężczyzna
    Location
    Sędziszów Młp.
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.8 AGN
    Thanks
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Thanks
    once

    Default

    A ten kabelek od separatora z napięciem dobrze podłączyłeś? Pod Remote w radio? Miałem takie same objawy po zmianie radia, ale separator załatwił sprawę dokładnie.

  8. #18
    wielki1111's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Sex
    mężczyzna
    Location
    ok. Sławna, ZSL
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.6 AKL
    Thanks
    Thanks 2 times

    Default

    raczej dobrze pod niebieski wychodzący z instalacji auta i dalej lipa
    Last edited by wielki1111; 27-05-09 at 09:28.

  9. #19
    wielki1111's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Sex
    mężczyzna
    Location
    ok. Sławna, ZSL
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.6 AKL
    Thanks
    Thanks 2 times

    Default

    czy dobrze podłączyłem niebieski kabelek od separatora? jest różnica, lepszy dźwięk. Podłączyłem pod kabelek system remote control wychodzący z radia dodam że ten kabelek system remote podłączony jest pod czarno-biały kabelek wychodzący z instalacji auta a i pod ten kabelek podłączony jest też tył(sub i głośniki).

  10. #20
    mycek's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Sex
    mężczyzna
    Location
    Sędziszów Młp.
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Engine
    1.8 AGN
    Thanks
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Thanks
    once

    Default

    No jeśli pod ten niebieski, to wszystko powinno działać dobrze.

  11. Podziękowania dla mycek za pomoc w problemie

    wielki1111 (27-05-09)

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •