na 1c mam .0
a ściągał ktoś koło na aucie?? opłaca się bawić?? czy lepiej już zainwestować i zdemontować sprężarkę??
na 1c mam .0
a ściągał ktoś koło na aucie?? opłaca się bawić?? czy lepiej już zainwestować i zdemontować sprężarkę??
|
RoMo temat raczej ciezki na samochodzie, a z reszta i tak pasek musisz ściągać, ja podczas wkładania takze napinacz sciągalem, to zostaja tylko jeszcze 2 śruby i masz cała spręzarke,
no tak jeszcze czynnik i przewody od klimy- trzeba w miare deliakatnie wyciągać by nie przyciąć uszelek oraz nie pogubić.
Witam. Jakieś kilka dni temu przestała mi dmuchać klima zimnym powietrzem. Wymieniony został filtr pyłkowy bo był juz bardzo zabrudzony. Pojechałem odgrzybić i napełnić klime i myślałem że to pomoze.
Podłączyli maszyne a tam 0 gazu poprostu pusto. Napełnił troszeczkę i pod autem nagle plama. Stwierdzili ze poszedł wężyk lub rurka między osuszaczem a parownikiem. Nie wiedzieli czy to gumowy wężyk i będzie potrzebna wymiana czy to jest rurka i czy wystarczy pospawac. Wstępnie wycenili ze robocizna 250, wężyk jeżeli gumowy to 200, jeżeli spawanie to 80 i zapełnienie gazem 90. Czy ktoś miał taką usterkę? I czy cene uważacie za ok? Mówili ze robota potrwa 4-5 godzin
pentak,
zobacz pod samochodem z ktorego miejsca wyleciało, bedą napewno jakieś znaki,
bo jak 200 naprawa gumowego, to pewnie taniej kupisz drugi na alledrogo.
ale wszystko zalezy skąd własnie leci.
a 250 to tak troszke sporo
ale napełnienie nowym czynnikiem takze kosztuje + wykrecenie rurki + sprawnie lub spawanie i zakuwanie przewodu-
a co do czasu jak juz wiesz o co chodzi to 2-3 godz do ogarniecia jak masz sprawacza![]()
pentak (22-08-12)
Miałem chwilę i wskozyłem pod auto. I znalazłem dziurkę (przetarcie) na gumowym wężu. Cały ten wąż jest bardzo długi bo idzie prawie od chłodnic po ściane grodziową (to ten z wentylem do napuszczania gazu, wentyl ten bliżej szyby). Na drugim foto widać miejsce gdzie blacha zamienia się w gume i ok 3cm od tej blachy jest dziurka (niestety ten plastik zasłonił)
I moje pytanie brzmi:
Ile coś takiego kosztuje w ASO, lub gdzie kupić zamiennik ale nowy?
Na allegro same używki, których się boje, że zaraz stanie się coś podobnego.
Nie masz gdzieś w sąsiedztwie firmy, która by Ci to rozcięła i wsadziła tam kawałek aluminiowej rurki? My tak robiliśmy do volvo i wszystko pięknie działa
Było: A3 8P 1.9TDI, 147KM by CS.
Jest: A3 8V 1.4TFSI s-tronic, 165KM by KingSoft![]()
Nowa A3 8V - Czarnulka by komono!
"Ile można spać? Trzeba forum ogarniać" - motto moderatora(ów)!
pentak (22-08-12)
a nie widziales zadnych reklam typu" zakuwanie przewodów hydraulicznych" w sklepach z cześciami do rolnictwa czesto bywa taka usługa.
oczywiście jak masz z jednej i z drugiej strony gumowego przewodu tak z 10 cm aby zakucie takie wykonać, bo jak nie to więcej zabawy jest.
pentak (22-08-12)
http://allegro.pl/audi-a3-8l-2002-pr...516036616.html
to jest ten dolny. troch? tej gumy jest raczej wi?cej jak 10cm. A jakie orientacyjne koszty takiego zakuwania?
---------- Post dodany 22-08-12 o 23:41 ----------
Dzi?ki wielkie, chyba skorzystam, ale zale?y ile co? takiego kosztuje?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)