Rozumiem, czyli ogolnie nie polecasz stozka i to juz jest druga osoba ktora mi to odradza wiec rezygnuje. W takim razie zwykly filtr, czy mozesz mi polecic jakas dobra firme? Z gory dzieki. Pozdrawiam.
Rozumiem, czyli ogolnie nie polecasz stozka i to juz jest druga osoba ktora mi to odradza wiec rezygnuje. W takim razie zwykly filtr, czy mozesz mi polecic jakas dobra firme? Z gory dzieki. Pozdrawiam.
|
To będę trzecią
Jeśli chodzi o filtr to firmy Mann albo np. Knecht. Ostatnio na strojeniu rozmawiałem z gościem, który miał w Seacie Leonie ARL wkładkę Pipercross (czy jakoś tak) i po wymianie na zwykły filtr nie zauważył absolutnie żadnej różnicy. Oprócz tej w portfelu![]()
seb8300 (12-10-12)
seb8300 (12-10-12)
że tak zapytam ale przypadkiem nie ssa gorącego powietrza z komory silnika zamiast zimnego z "dworu" ?
Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !
Zapraszam na moje aukcje!
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1560887
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/STH7/
Ja bym nie polecał waks boxa komuś kto ma seryjny smic. Fmic da radę ochłodzić to cieplejsze powietrze zassane z komory. Gorzej z tym małym ic w nadkolu, szczególnie w AGU.
Bo zle nawierciles puche. Nawiert robi sie od strony nadkola a nie od strony silnika żeby cieple powietrze zasysal co koledzy już wczesniej wyjasnili.
ja jestem skazany na stożek niestety mam tak wsadzony reduktor że nie upcham tam całej puszki![]()
Potwierdzam! ja wywaliłem dziurę tylko od strony wlotu powietrza przy kierownicy powietrza i efekt jest, auto nie jest co prawda tak głośne jak u pozostałych osób. Co do FMIC to latem podczas jazdy będzie znośnie przy seryjnym icku. Schody pojawić się mogą w gorące dni i w korku gdzie jest ograniczona cyrkulacja powietrza przy intercoolerze i brak świeżego powietrza w komorze silnika. Zimą brak tematu![]()
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)