Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 101 do 110 z 162

Temat: Modyfikacje puszki filtra powietrza

Sensej's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    Tarnobrzeg/Kraków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

a sprawdzaliscie temperature powietrza zasysanego przed wycięciem dziur w puszce a po wycieciu dziur, czy to z lewej czy z prawej strony? jak dla mnie to obojętne gdzie je wytniecie bo orginalny dolot powietrza i tak wchodzi bezposrednio do puszki.
    ale co kto lubi, prawdziwy stożek w obudowie albo dziurawa puszka..

nosscore's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3 1.8T Ambition
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Ja u siebie nie sprawdzałem temperatury w dolocie przed i po modyfikacji. Biorąc to na zdrowy rozsądek to jeśli jest podobnie jak u mnie, czyl jest pozostawiona kierownica powietrza, i jest dostęp powietrza z poza komory silnika, to temperatura jest zdecydowanie niższa po prawej stronie puszki.
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Czy modyfikacja puszki tak jak piszecie jest wskazana dla auta z instalacja gazową, czy nadmiar powietrza nie będzie "dusił" auta z gazem ?

Cytuj Oryginalnie napisane przez Sensej
    prawdziwy stożek w obudowie albo dziurawa puszka..
    Jaki polecasz stożek, coś w stylu itg czy coś innego sprawdzonego polecasz ?

Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Chocianów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

No właśnie jak to jest z instalacją gazową i waksboxem? Testował to ktoś na 1.6? Daje to w ogóle jakiś efekt na tym silniku?

Micha3l's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2009
    Miasto
    WPR
    Auto
    Audi A4 B6 1.8T
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez joe Pokaż post
    Czy modyfikacja puszki tak jak piszecie jest wskazana dla auta z instalacja gazową, czy nadmiar powietrza nie będzie "dusił" auta z gazem ?

Jaki polecasz stożek, coś w stylu itg czy coś innego sprawdzonego polecasz ?
    Ja mam gaz i modyfikacje puszki i nie ma żadnego problemu.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Gryniu Pokaż post
    No właśnie jak to jest z instalacją gazową i waksboxem? Testował to ktoś na 1.6? Daje to w ogóle jakiś efekt na tym silniku?
    Według mnie taka modyfikacja działa tylko przy silniku z Turbo, ponieważ na wolnych obrotach turbina zasysa i tak tyle powietrza ile potrzeba. A przy wolno ssaku będzie głupiał.

Sensej's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    Tarnobrzeg/Kraków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

czy to wolnossak czy turbo zawsze większa ilosc powietrza pozwoli na rozwinięcie większej mocy przez silnik. oczywiscie procentowy przysrost mocy jest nieprownywalny ale odetkanie dolotu zawsze musi dać jakies efekty.
    jesli chodzi o gaz to nie m roznicy, nie bedzie ni duziło. tylko zle zainstalowany gaz może mieć z tym problemy.
    jeśli chodzi o stożek to polecam itg. naprawde cena/jakosc foltrowanie/moc jest na bardzo dobrym poziomie

Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Chocianów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Sensej Pokaż post
    czy to wolnossak czy turbo zawsze większa ilosc powietrza pozwoli na rozwinięcie większej mocy przez silnik. oczywiscie procentowy przysrost mocy jest nieprownywalny ale odetkanie dolotu zawsze musi dać jakies efekty.
    A jakiś efekt dźwiękowy się da uzyskać na wolnossaku? czy nie będzie żadnej różnicy? Ma ktoś jakis filmik jak to brzmi na silniku bez T?

nosscore's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3 1.8T Ambition
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Modyfikacja jest spoko jeśli chodzi o osiągi, jednak sam padłem ofiarą niekorzystnego oddziaływania ww modyfikacji- filtr powietrza wymieniany co ok 4-5 tys km, a przepływka podziękowała momentalnie. Ciężko potwierdzić że to właśnie z tego a nie innego powodu, jednak problem się pojawił
    Podobny kłopot jest w autach gdzie stosowana jest sportowa wkładka lub filtry stożkowe wszelkiej maści.
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez nosscore Pokaż post
    jednak sam padłem ofiarą niekorzystnego oddziaływania ww modyfikacji- filtr powietrza wymieniany co ok 4-5 tys km, a przepływka podziękowała momentalnie.
    waxbox nie ma nic wspólnego z padnieciem przepływomierza , nadal przepływka ma filtracje seryjnym filtrem powietrza,
    co innego sportowa wkladka która puszcza syf na przepływkę

nosscore's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3 1.8T Ambition
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez gregor10 Pokaż post
    waxbox nie ma nic wspólnego z padnieciem przepływomierza , nadal przepływka ma filtracje seryjnym filtrem powietrza,
    co innego sportowa wkladka która puszcza syf na przepływkę
    teoretycznie można te dwa fakty ze sobą połączyć. Siłą rzeczy do filtru dostaje się więcej powietrza a wraz z nim zanieczyszczeń dlatego też skuteczność seryjnego filtru skraca się w dużym zakresie. Nie mam nowej przepływki, więc i tego faktu nie jestem w stanie w żaden sposób potwierdzić.

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania