Pokazane rezultaty 1 do 10 z 966

Temat: [8L] Pytanie o termostat i ...

Threaded View

qba29dm
    Guest

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mlykopolska Pokaż post
    Witam, moja sprawa jest dość dziwna. Opisze od początku.

1. Skacząca temparatura, w trakcie jazdy błyskawicznie temperatura z 60 stopni spadła na 90, za chwile znów podniosła się na 90. potrafiła też zatrzymywać się na 70 stopniach.

- Wymieniłem czujnik temperatury

2. Efekt taki, że wskazówka wcale nie podnosiła się z 60 stopni, poza kilkoma przypadkami gdy doszła max do 65 stopni.

- Wymieniłem termostat

3. Samochód nagrzewa się dość długo, temperatura w trakcie jazdy mozolnie dochodzi do 70 stopni, na postoju po kilkuminotywm przegazowaniu zatrzymuje sie na 80 stopniach.

Dziś zrobiłem próbę: przejechałem w trakcie 20 minut dystans około 8km, później około 5 minut przegazowywałem go na postoju - temperatura osiągnęła 80 stopni, dolny wąż gorący, chłodnica ciepła ale nie gorąca

Co teraz? co jest temu winne i jak sprawdzić czy silnik wogole sie nagrzewa? Nie mam kabla VAG ani dostępu w swojej okolicy do niego.
    Wg mnie należało od razu wymienić termostat a nie czujnik! Z tego co piszesz po wymianie czujnika temp szła na max 65* a przed wymianą pływała pomiedzy 60* a 90* (objawy padniętego termostatu)

Moja rada jest taka: załóż ten czujnik co miałeś i sprawdź wtedy jak wyglądają wskazania, wg mnie ten czujnik nowy co wrzuciłeś jest o kant dupy potłuc

2. Podziękowania dla qba29dm za pomoc w problemie

mlykopolska (03-01-13)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania