|
Audi 8L
ALH
2000r
1.9 TDI
90KM
Interesuje mnie program, wtryski 216 lub 230 (nie wiem które wybrać), turbo ARL (chyba) i wydech przelotowy.
Które wtryski i turbo polecacie? Interesuje mnie przede wszystkim bezawaryjna jazda. Nie chciałbym zmieniać sprzęgła, dwumasu ani skrzyni na 6 bieg. Rozrząd, pompa, łożysko na wale, simeringi były robione 2tyś km temu także świeżo po remoncie. Nabite niby 183kk km, ale pewnie trzeba do pisać z 40tyś. Auto ma 12 lat, jestem drugim właścicielem od nowości. Czy sprzęgło, bądź dwumas był wymieniany - nie mam zielonego pojęcia.
Co możecie mi zaoferować? Na kiedy można się umawiać?
Tak przeglądam ten temat to nie wiem czy warto pchać kasę w ten silnik, bo koszty są ogromne a mocy nie zawiele ;p
http://www.a3-club.net/forum/showthr...873#post979873
Może po prostu tylko dobry program + wtryski 216 i tyle?
Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl
Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning
Czy wymiana tych podzespołów jest konieczna aby osiągnąć wynik ~170km? (ASV+216+FMIC+Turbo ARL).
Mógłbyś napisać coś więcej o waszej opini o tym zestawie? Nie mogę podjąć decyzji na co lepiej się zdecydować jednomas 1Z+sprzęgło g60 czy właśnie ten zestaw od Valeo. Bardziej skłaniam się ku Valeo, z tym że nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaki moment jest w stanie przenieść. Będę wdzięczny za opinię i rozwianie wątpliwości.
Do samego osiągnięcia wyniku nie, ale mod musi być wykonany profesjonalnie i te podzespoły są wymagane.
350Nm spokojnie znosi na dłuższą metę, mamy taki zestaw zamontowany tylko w A4 ASZ(swap) na GTB2260vk i momentem ustawionym na 410-420Nm i trzyma.
Witam mam pytanie które auto będzie miało lepszy sprint do setki samochód z quattro czy bez niego?? Quattro z tego co się orientuje jest ok. 200 kg cięższe ale moc jest przenoszona na wszystkie cztery koła. Myślę tutaj o ASZ-u wysterowany na ok. 200 KM z 6-cio biegową skrzynia.
Przy dobrej przyczepności będzie podobnie.
Witam, FMIC + program 1.8t AGU jaka cena i ile sie z tego wyciagnie, bedzie okolo 180 ?, drugie pytanie , jaka jest cena samego hamowania autka i ile pomiarów wchodzi w cene. Pozdrawiam
i ja sie podłącze do pytania do AGU: k03 035bb500, 380cc, kolektor od AJH, FIMC 550x230x65 , ile z tego i za ile?
i jeszcze pytanko o fmic czy wchodzić w ten o wysokości 230 czy 170 wystarczy
Witam
Mam A3 2.0TDI (BMM z DPF, seryjne 140 KM).
Co można osiągnąć dla takiego zestawu i za ile poprzez zmianę samego softu.
I co ewentualnie polecacie przerobić w sprzęcie aby pójść dalej.
Jakie max. osiągi można uzyskać w takim silniku i jakie koszty.
Dodam, że interesuje mnie bezpieczny setup do codziennej jazdy.
Pozdrawiam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)