Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 71 do 80 z 190

Temat: Plastidip, folia w sprayu

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Mońki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Po testach widzimy że trwałość jest dość mizerna

borys1822's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Kielce/Leeds
    Auto
    Audi a3-->S3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    3.2 BUB
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

czyli jest tak jak myslalem od poczatku, fajna rzecz na zlot a nie do uzytku codziennego

nosus's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    rozogi-szczytno-olsztyn
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

a jakby na ten plastidip dać bezbarwny lakier wtedy powinno być bajki. mam w planach latem coś takiego spróbować

Robax's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    70 razy

Domyślny

Żyją z oklejania także tak całkiem poważnie tego testu nie brał bym do siebie

prze-tec's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Płock/Słupno/Wawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

jestem tego zdania co kolega Robax. Ogólnie kumpel kupił plastidipa jak nie był jeszcze popularny, opryskał lusterka(ze srebrnego) i chromowane znaczki(vw), na tą chwilę jeździ już prawie 3 lata. Na pomalowanych elementach nie ma nawet pół odprysku, pęknieć, zawinięć, nic(położył 4-5 cienkich warstw). A jak już porównujemy plastidip do folii to powiedzcie mi ile kosztuje obklejenie całego auta(wielkościowo a3) w np biały mat? Bo zakup całego zestawu do malowania z pistoletem, taśmami i wszelkimi głupotami do maskowania, odtłuszczania itp będzie oscylował w granicach 1000zł, z czego ok 400,- to elektryczny pistolet natryskowy, który nie oszukujmy się - starczy na wiele malowań ;P Po 15 minutowym "kursie lakierniczym" każdy sobie autko pomaluje, a jak popsuje to zerwie. Sprawa wygląda inaczej przy kładzeniu folii i wykrawaniu jej nadmiaru z użyciem skalpela - niedoświadczony "nakładacz" ma baaardzo duże szanse na zarysowanie lakieru. Niebywałą zaletą folii jest różnorodność kolorów i dodatki - metali/perła, błyszczący/matowy. Planuje niebawem zakupić plasti'ego to spróbuje zrobić obiektywny test.

nosus tak, ale u nas chyba jeszcze nie ma błyszczącego, bezbarwnego plastidipa. A jak pokryjesz to zwykłym lakierem, to może wygląd jest w miarę, ale z tego co widziałem tonie życzę Ci NIGDY tego zrywać, pokazywali na dipyourcar.com co się dzieje jak pokryjesz zwykłym bezbarwnym
    "Ludzie ludzi robią, to my samochodu nie naprawimy ?!"
    171@380 by R-PERFORMANCE

borys1822's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Kielce/Leeds
    Auto
    Audi a3-->S3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    3.2 BUB
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

jest platidip bezbarwny, interesowalem sie tym zeby uzyskac gloss black,

SAUBER's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    O K L
    Auto
    Mk1 / Mk5
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Ja jakoś problemów nie mam z plastidip`em ( nie jakieś plastiLAK ). Malowane listwy, grill ponad 6tyg temu, ciągle trzyma się jak powinno

Malowane pistoletem, spray to g#wno moim zdaniem

Zapraszam do lajkowania FanPage mojego Mk1 ! Dzięki

https://www.facebook.com/sauberMk1/

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Robax Pokaż post
    Dokładnie. Popularny się zrobił to trzeba się zająć tematem zabierającym klientów...
    Co do samego testu jaki przeprowadzili to już od początku skazują plastidipa na porażkę. Nie nałożyli o na cały element tylko na jego część (pasek). W związku z tym nic dziwnego, że na krawędziach odchodzi... Podejrzewam, że po pierwszym myciu pod dobrym ciśnieniem da radę go ściągnąć kierując strumień wody od krawędzi w głąb. Porównują folię gładką z plastidipem. Wiadomo, że plastidip będzie więc miał bardziej chropowatą strukturę Ogólnie test bez sensu.
    Jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, zależy co kto chce osiągnąć itd. Nie faworyzuje żadnego z nich. Ale sam mam u siebie grill pomalowany od kilku miesięcy plastidipem i jakoś nic mu nie jest. A łatwo nie ma, szczególnie teraz zimą. I znam wiele przypadków, które mogą potwierdzić jego trwałość. Także ja bym tutaj nie przesadzał z osądami

GisB's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Dublin/Bialystok
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez SparK Pokaż post
    Po testach widzimy że trwałość jest dość mizerna
    Male dziecko zauwazy odrazu ze ten test jest jednostronny.

Cytuj Oryginalnie napisane przez borys1822 Pokaż post
    czyli jest tak jak myslalem od poczatku, fajna rzecz na zlot a nie do uzytku codziennego
    Borys mylisz sie i to bardzo. Ja i masa moich znajomch uzywa plasti dipa. Osobiscie juz 5 miesiac i nic nie zeszlo a myje auto co drugi tydzien. Myjka reczna z kompresorem. I zeby nie bylo zaraz ze robie to super delikatnie. Znajomy za to jezdzi na automat a tam to juz sie raczej nie da ustawic lagodne opcji mycia. Ludzie ktorzy pisza takie rzeczy po prostu nigdy nie mieli tego produktu w dloni.

Cytuj Oryginalnie napisane przez nosus Pokaż post
    a jakby na ten plastidip dać bezbarwny lakier wtedy powinno być bajki. mam w planach latem coś takiego spróbować
    bezbarwny lakier na plasti dip ? chyba cos Ci sie pomylilo kolego. To jest guma w spray'u i tego lakierowac nie wolno.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Robax Pokaż post
    100% racji.

Cytuj Oryginalnie napisane przez borys1822 Pokaż post
    jest platidip bezbarwny, interesowalem sie tym zeby uzyskac gloss black,
    Slabo sie interesowales bo bezbarwny plasti matowi powierzchnie a nie nablyszcza. Jezeli chcesz uzyskac efetk 'gloss', to musisz uzyc plasti glosifire na matowa juz powierznie ewentualnie metalizera bo to tez daje fajny efekt polysku z metalicznym odblyskiem.

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    Co do samego testu jaki przeprowadzili to już od początku skazują plastidipa na porażkę. Nie nałożyli o na cały element tylko na jego część (pasek).
    To samo mialem napisac. Plasti sie aplikuje na calej powierzni elementu. Dodam tylko ze najwiekszym plustem plasti jest mozliwosc jego naprawy ktorej koszt jest znacznie mniejszy niz oklejnie calego elementu folia. Potrzebny jest tylko odpowiedni detergent ktory go rozpusci ( nie kazdy) i po takim zabiegu wystarczy przepsikac element jeszcze raz, z regoly starcza minimalna ilosc bo nie trzeba nakladac 5 warst jak na poczatku.

juz sie nie moge doczekac testu odpronosci na akt wandalizmu

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania