Strona 45 z 172 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 441 do 450 z 1716

Temat: Tarcze hamulcowe + klocki - ale jakie?

lukasz87's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Polska
    Auto
    AUDI A3 SportBack Quattro BMN+
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kosmo Pokaż post
    DS2500 z Ferodo
    Tylko nie pod jakąś z dupy tarcze...

Musimy wiedzieć co masz za tarcze bo do tego się dobiera...
    Sprzedam :
    -Gałkę zmiany biegów S-line
    - Komplet felg 17" S-line 8P
    - Nowe przewody hamulcowe A3/S3 8P Goodridge

tomektmtm's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    ajjjj to trzyyyy !!!!
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

jakie tarcze na przod z klockami polecacie do asz 8l? w rozsadnej cenie ;]] pozdrawiam

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez tomektmtm Pokaż post
    jakie tarcze na przod z klockami polecacie do asz 8l? w rozsadnej cenie ;]] pozdrawiam
    tradycyjnie i niezmiennie ATE tarcza + klocek zwykły bądź Ceramic, zależy jak bardzo lubisz czyściuteńką felę jeśli masz 288mm, to cena ok 500zł wydaje się rozsądna. Jeśli płyn dawno nie zmieniony polecam ATE typ200 przy okazji

mariusz11111's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Sram na Rosję !
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    202 razy

Domyślny

kurcze piszecie tu że klocki dobiera sie do tarcz
    a ja zrobiłem zupełnie odwrotnie kupiłem klocki Ate ceramik a tarcze miałem zostawić stare tyle ze miałem je przetoczyć ale dochodzę do wniosku ze kupie nowe
    co do tych tarcz Ate zwykłe czy ceramik
    jak to wyjdzie cenowo?

hamulce 312 i 256

UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29

aby aby aby aby aby aby

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

mariusz, zapytaj któryś z polecanych sklepów, jak ceny, tarcze zwykłe bądź PD a nie ceramic ceramiki sa klocki...PD czyli nacinany wzorek..ja uważam że spokojnie gładka tarcza wystarczy, będziesz miał bardzo dobry hamulec w takim zestawieniu i cenowo tez b.korzystnie

6. Podziękowania dla marek_s3 za pomoc w problemie

mariusz11111 (18-03-13)

ciapek115's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Przeciszów
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Witam chciał bym się dowiedzieć jakie tarcze będą najlepsze do A3 1.8T ma serie 288mm na przodzie i 232mm na tyle nie chce zmienić tarczy na 312mm ponieważ mam odrestaurowane felgi 15" i nowe zimówki także tylko seria pozostaje co do tarcz i klocków to od samego początku miałem zamiar założyć tarcze ATE PD przód i tył i klocki ATE ceramic przód tył, Ale dziś przeglądam neta i zauważyłem że też fajnie prezentują się tarcze brembo max i teraz mam dylemat jakie tarcze kupić może zupełnie coś innego w podobnej cenie i też prosił bym o podanie jakiś dobrych sklepów co kupie tanio a pewnie że nie będzie podróbki

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

ciapek, oblookaj ofertę :http://www.brakes.pl/

mają cały przedział od zwykłych ATE po zestawy wyrafinowane, jeśli ATE to gładkie, jeśli coś lepszego nawiercane np to Zimmermann Sport + klocek Ferodo Premier, bo klocek DS będzie najlepszy ale znowu dużo droższy. ATE PD odpuść sobie.
    Brembo max narzekają ludzie że się gną, z brembo najlepiej Oro, ale cena zabija. Dobry hebel to też Black Diamond - w zależności od zasobności portfela możesz powybierać
    Dla mnie istnieją 2 wybory : jeśli tradycyjnie ale b.dobrze to ATE gładkie+klocek ATE i w granicach ok 700zł masz porządny zestaw.
    Jeśli chcesz lepiej i masz te kilka stówek więcej , to Zimmermann Sport + klocek od Ferodo Premier, przez DS, Black Diamond po EBC Stuff, w zależności ile chcesz wydać. Moim zdaniem wydawać więcej na tarcze niż w granicach 300zł w naszym przypadku do 8L nie ma sensu, bo ani nie poczujesz ani nie wykorzystasz, a takie półśrodki jak ATE PD to szkoda kasy, lepiej gładką tarcze i dołożyc do klocka.

ciapek115's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Przeciszów
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marek_s3 Pokaż post
    ciapek, oblookaj ofertę :http://www.brakes.pl/

mają cały przedział od zwykłych ATE po zestawy wyrafinowane, jeśli ATE to gładkie, jeśli coś lepszego nawiercane np to Zimmermann Sport + klocek Ferodo Premier, bo klocek DS będzie najlepszy ale znowu dużo droższy. ATE PD odpuść sobie.
    Brembo max narzekają ludzie że się gną, z brembo najlepiej Oro, ale cena zabija. Dobry hebel to też Black Diamond - w zależności od zasobności portfela możesz powybierać
    Dla mnie istnieją 2 wybory : jeśli tradycyjnie ale b.dobrze to ATE gładkie+klocek ATE i w granicach ok 700zł masz porządny zestaw.
    Jeśli chcesz lepiej i masz te kilka stówek więcej , to Zimmermann Sport + klocek od Ferodo Premier, przez DS, Black Diamond po EBC Stuff, w zależności ile chcesz wydać. Moim zdaniem wydawać więcej na tarcze niż w granicach 300zł w naszym przypadku do 8L nie ma sensu, bo ani nie poczujesz ani nie wykorzystasz, a takie półśrodki jak ATE PD to szkoda kasy, lepiej gładką tarcze i dołożyc do klocka.
    tylko wytłumacz mi czemu ATE PD są pół środkami wcale źle nie wyglądają poza tym co do klocków czemu nie ATE ceramic wszystko mam wydać około 1000zł a co do gładkich tarcz ATE mam obecnie i je już kilka razy zagrzałem tak że były purpurowe zaznaczam że klocki też sa ATE zwykłe nie ceramic co do tyłu no no,name mam obecnie i strasznie rdzewieją na rantach tłoczki chodzą ale wszystko będzie wymieniane i regenerowane dam niżej fotkę tego co mam obecnie zrobione reszta to linki nowe ATE i płyn hamulcowy też nowy będzie ATE SUPER BLUE RACING. Powiedz mi co mam kupić konkretnego jak nie ATE PD i klocki ATE ceramic

http://s4.ifotos.pl/img/201303175_xqawwha.jpg
    http://s6.ifotos.pl/img/201303175_xqawwrn.jpg

PS: ten sklep co podałeś to strasznie drogo mają bez urazy

PS2: a co powiesz na tarczę przód tył z firmy Black Diamond tarcza się nazywa Black Diamond Grooved 12 co do klocków to też Black Diamond czy może ATE ceramic bo mniej pylą podobno, Wszystko z klockami BD 2000zł czy to przesada ??? będzie coś lepiej niż na ATE gładkich co najmniej Black Diamond na przód i kolcki też BD i tył ATE gładkie plus klocki ATE ceramic chyba będzie git taniej wyjdzie o 30-40% bo tył prawie 1000zł z tego co patrzyłem z Black Diamond heh co o tym sądzicie ???
    Ostatnio edytowany przez ciapek115 - 17-03-13 o 16:51

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ciapek115 Pokaż post
    gładkich tarcz ATE mam obecnie i je już kilka razy zagrzałem tak że były purpurowe
    no to od razu tak trzeba było...i po tym chcesz dalej ATE , tam jest ten sam materiał tarczy tylko wycięty wzorek....to już zupełnie odpuść sobie...
    Zimmermann Sport+ EBC green stuff będzie super myślę u Ciebie skoro tak ostro traktujesz układ hamulcowy. Ja nie robiłbym az takich dysproporcji że super zestaw przód i dużo słabiej na tył, raczej coś w podobie załóż, najwyżej dołoż te 2 stówki ale bądź w pełni happy
    jeśli chodzi o sklep, ani go polecam ani nie polecam, podałem bo masz na jednej stronie zestawienie wszystkiego, ceny ok, znam gdzie indziej niższe ale też bez pzresady że aż tak drogo.. na pewno co najtansze na allegro to mozesz naciac sie na podróbe

ciapek115's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Przeciszów
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marek_s3 Pokaż post
    Zimmermann Sport+ EBC green stuff
    nie chce Zimmermannów bo są dziurkowane a z tego co widziałem to pękają pomiędzy nimi co myślisz o tych Black Diamond Grooved 12 i takich samych klockach na przód niecałe 1200zł na przód co do tyłu muszę coś pomyśleć ale chyba nie wydam podobną cenę na tył bo na prawdę sporo wyjdzie co do klocków EBC podobno piszczą a Black Diamondnie wiem właśnie może się ktoś wypowiedzieć czy piszczą

PS: co do sklepu na przód mogę dać za tarczę 380zł ale na tył bez przesady 305zł za sztukę a tarcza o połowę jak nie więcej mniejsza heh klocki to samo

Strona 45 z 172 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania