|
jakie tarcze na przod z klockami polecacie do asz 8l? w rozsadnej cenie ;]] pozdrawiam
kurcze piszecie tu że klocki dobiera sie do tarcz
a ja zrobiłem zupełnie odwrotnie kupiłem klocki Ate ceramik a tarcze miałem zostawić stare tyle ze miałem je przetoczyć ale dochodzę do wniosku ze kupie nowe
co do tych tarcz Ate zwykłe czy ceramik
jak to wyjdzie cenowo?
hamulce 312 i 256
UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29
aby aby aby aby aby aby
mariusz, zapytaj któryś z polecanych sklepów, jak ceny, tarcze zwykłe bądź PD a nie ceramicceramiki sa klocki...PD czyli nacinany wzorek..ja uważam że spokojnie gładka tarcza wystarczy, będziesz miał bardzo dobry hamulec w takim zestawieniu
i cenowo tez b.korzystnie
![]()
mariusz11111 (18-03-13)
Witam chciał bym się dowiedzieć jakie tarcze będą najlepsze do A3 1.8T ma serie 288mm na przodzie i 232mm na tyle nie chce zmienić tarczy na 312mm ponieważ mam odrestaurowane felgi 15" i nowe zimówki także tylko seria pozostaje co do tarcz i klocków to od samego początku miałem zamiar założyć tarcze ATE PD przód i tył i klocki ATE ceramic przód tył, Ale dziś przeglądam neta i zauważyłem że też fajnie prezentują się tarcze brembo max i teraz mam dylemat jakie tarcze kupić może zupełnie coś innego w podobnej cenie i też prosił bym o podanie jakiś dobrych sklepów co kupie tanio a pewnie że nie będzie podróbki![]()
ciapek, oblookaj ofertę :http://www.brakes.pl/
mają cały przedział od zwykłych ATE po zestawy wyrafinowane, jeśli ATE to gładkie, jeśli coś lepszego nawiercane np to Zimmermann Sport + klocek Ferodo Premier, bo klocek DS będzie najlepszy ale znowu dużo droższy. ATE PD odpuść sobie.
Brembo max narzekają ludzie że się gną, z brembo najlepiej Oro, ale cena zabija. Dobry hebel to też Black Diamond - w zależności od zasobności portfela możesz powybierać
Dla mnie istnieją 2 wybory : jeśli tradycyjnie ale b.dobrze to ATE gładkie+klocek ATE i w granicach ok 700zł masz porządny zestaw.
Jeśli chcesz lepiej i masz te kilka stówek więcej , to Zimmermann Sport + klocek od Ferodo Premier, przez DS, Black Diamond po EBC Stuff, w zależności ile chcesz wydać. Moim zdaniem wydawać więcej na tarcze niż w granicach 300zł w naszym przypadku do 8L nie ma sensu, bo ani nie poczujesz ani nie wykorzystasz, a takie półśrodki jak ATE PD to szkoda kasy, lepiej gładką tarcze i dołożyc do klocka.
tylko wytłumacz mi czemu ATE PD są pół środkami wcale źle nie wyglądają poza tym co do klocków czemu nie ATE ceramic wszystko mam wydać około 1000zł a co do gładkich tarcz ATE mam obecnie i je już kilka razy zagrzałem tak że były purpurowezaznaczam że klocki też sa ATE zwykłe nie ceramic co do tyłu no no,name mam obecnie i strasznie rdzewieją na rantach tłoczki chodzą ale wszystko będzie wymieniane i regenerowane dam niżej fotkę tego co mam obecnie zrobione reszta to linki nowe ATE i płyn hamulcowy też nowy będzie ATE SUPER BLUE RACING. Powiedz mi co mam kupić konkretnego jak nie ATE PD i klocki ATE ceramic
http://s4.ifotos.pl/img/201303175_xqawwha.jpg
http://s6.ifotos.pl/img/201303175_xqawwrn.jpg
PS: ten sklep co podałeś to strasznie drogo mająbez urazy
PS2: a co powiesz na tarczę przód tył z firmy Black Diamond tarcza się nazywa Black Diamond Grooved 12 co do klocków to też Black Diamond czy może ATE ceramicbo mniej pylą podobno, Wszystko z klockami BD 2000zł
czy to przesada ??? będzie coś lepiej niż na ATE gładkich co najmniej Black Diamond na przód i kolcki też BD i tył ATE gładkie plus klocki ATE ceramic chyba będzie git taniej wyjdzie o 30-40% bo tył prawie 1000zł z tego co patrzyłem z Black Diamond heh co o tym sądzicie ???
Ostatnio edytowany przez ciapek115 - 17-03-13 o 16:51
no to od razu tak trzeba było...i po tym chcesz dalej ATE , tam jest ten sam materiał tarczy tylko wycięty wzorek....to już zupełnie odpuść sobie...
Zimmermann Sport+ EBC green stuff będzie super myślę u Ciebie skoro tak ostro traktujesz układ hamulcowy. Ja nie robiłbym az takich dysproporcji że super zestaw przód i dużo słabiej na tył, raczej coś w podobie załóż, najwyżej dołoż te 2 stówki ale bądź w pełni happy
jeśli chodzi o sklep, ani go polecam ani nie polecam, podałem bo masz na jednej stronie zestawienie wszystkiego, ceny ok, znam gdzie indziej niższe ale też bez pzresady że aż tak drogo..na pewno co najtansze na allegro to mozesz naciac sie na podróbe
nie chce Zimmermannów bo są dziurkowane a z tego co widziałem to pękają pomiędzy nimi co myślisz o tych Black Diamond Grooved 12 i takich samych klockach na przód niecałe 1200zł na przód co do tyłu muszę coś pomyśleć ale chyba nie wydam podobną cenę na tył bo na prawdę sporo wyjdzie co do klocków EBC podobno piszczą a Black Diamondnie wiem właśnie może się ktoś wypowiedzieć czy piszczą
PS: co do sklepu na przód mogę dać za tarczę 380zł ale na tył bez przesady 305zł za sztukę a tarcza o połowę jak nie więcej mniejsza heh klocki to samo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)