jedną sonde masz przed katalizatorem a druga za ,wiec albowystarczy kupic taki emulator do sondy jak to zakladaja gazownicy albo poprostu zrobic miejsce w strumienicy czy rurce na sonde i ja wkrecic
jedną sonde masz przed katalizatorem a druga za ,wiec albowystarczy kupic taki emulator do sondy jak to zakladaja gazownicy albo poprostu zrobic miejsce w strumienicy czy rurce na sonde i ja wkrecic
2.0 TDI by SiWy
|
cos takiego za?atwi spraw?
http://moto.allegro.pl/emulator-sond...890094674.html
http://www.hydro-serwis.com/KOLANKO_M20M20x15N-124.html troche tansze
ale czy napewno w agnie są 2 sondy? bo coś mi się kojarzy że jest jedna.
do tego strasznie się głośno zrobi jak wytniesz kata bo seryjnie on bardzo wygłusza, musiałbyś ząłożyć spory tłumik w jego miejsce a nie badziewną strumienice
to jeszcze raz ja.. dowiadywałem się jak wygląda wycięcie kata w AGN 1.8 i nikt się tego nie chce podjąć.. mówią że nie da rady bo są 2 sondy lambda (tu jeśli ktoś z okolic bydgoszczy ma kogoś kto to zrobi proszę o namiar).. ciągle mam głośno w aucie, do tego czuję utratę mocy.. chodzi o to że na każdym z biegów powyżej 4k obrotów auto jakby się zadławiło i nie chce iść.. generalnie ostatnio rozpędziłem audi do 170 i gaz w podłodze a wskazówka dalej już nie podchodziła... dodam też że strasznie mi kuleje na zimnym silniku.. ludzie co zrobić..
Witam
Zakupiłem w niemczech Audi A3.Zakup ogólnie udany wszystko w porządku jednak denerwował mnie sportowy tłumik gdyż buczał strasznie głośno i wieśniacko wieśniackoNo ale ok kupię sobie tłumik za 200 zł i bedzię gitarka.No i zaczęły się problemy...Wymieniłem u tłumikowców tylni tłumik i oczywiście auto o wiele ciszej chodziło jednak było daleko od komfortu przy 110 km/h na autostradzie można było zwariować.Polecili mi wymianę również tłumika środkowego.70 zł na allegro przejdzie...Więc jak mówili tak zrobiłem...Oczywiście to nic nie pomogło...Więc wszystko się zwaliło na katalizator,że już wyrobił się itp itd.Owszem podczas wymiany całego układu wydechowego podczas jazdy faktycznie buczało od katalizatora...Decyzja??Wywalić katalizator i wspawać zwykła rurkę dolotową fi55.Tak też zrobiłem...Zadowolony,że już wszystko się skończyło odpalam samochód a tam WRC pełną gębą.Warczy niczym Ferrari
I w tym momencie już straciłem chęci...Dodam,że na miejscu gdzie był katalizator i jest rurka już nie buczy a cały dźwięk przeniósł się na nowiutki tłumik końcowy!I wyje z tyłu...Ktoś mi może powiedzieć WTF?
Panowie, potrzebuje pomocy- przewertowałem wątek i dalej nie wiem jaką rurkę mam zamontować po wywaleniu kata w AGU tzn chodzi o jej średnice.. pomożecie?
borek222 (19-03-13)
borek222 (19-03-13)
Jeszcze jedno pytanie- może ktoś się orientuje gdzie w Lublinie dostane taką rurkę i czy np 0,5 metra wystarczy? Trochę głupieje już bo 55 mm to około 2,17 cala a seria ma 2,25 cala, więc jak to ma byc?![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)