Teraz ok 93 na masie było 101kg
Teraz ok 93 na masie było 101kg
|
no to malo sie pomylilem. Zrzucaj czym predzej bo wakacje juz za pasem. Zejdziesz do 85 i bedzie malinowo.
Kolega sie tak nie spina.
Napisalem o 4 suplach ktore biore ciagle, branie l-glutaminy z BCAA ktora biora przed w trakcie i po treningu mija sie z celem i na domiar tego jest bezsensowne, tak samo jak mity o braniu carbo po treningu. Banan i whey wystarczy kazdemu czy budujesz czy zrzucasz mase.
moze uzasadnisz ? i wtedy sie razem posmiejemy ?
ps. kolega wtraci przy okazji jak tam u Ciebie z zapotrzebowaniem kalorycznym dziennym i jak masz to rozlozone w posilkach ze trzeba sie wpomagac carbo i l-glutamina.
Dobra, teraz coś o mnie.Siłownia? Tak poważniej - od ok. półtora roku... Wcześniej były pojedyncze przebłyski.
![]()
Obecnie - 178cm, 75,5kg (z ważniejszych wymiarów: klata 102cm, biceps: 39cm). Wiem, że mało, jednak wcześniej było dużo mniej.Jak na ten czas jestem zadowolony (patrząc na to, że jestem serwisantem i pracuje średnio po ok. 250h w miesiącu) i nie jestem w stanie trenować regularnie + zachować dietę. Z odżywek - stale tylko BCAA, reszta zależy od cyklu i funduszy.
Cel - cały czas masa. Zamierzam dobić do ok. 80kg i potem (jak wspominał GisB) spokojnie to rzeźbić.
Super coś temat wreście ruszył
Ja to ćwiczę od gimnazjum, może nie wyglądam na dużego, ale na ławie potrafię wycisnąć prawie 2x razy siebie.
GisB dobrze pisze widać że masz doświadczenie... Ja biorę obecnie też carbo, ale dlatego bo lubię
Banan ? zgadzam się są to spore węglowodany ale nie przy zrzucaniu tkanki tłuszczowej !. Druga sprawa ludzie sobie nie zdają sprawy ile tracą masy mięśniowej zaraz po treningu i jak ważne jest szybkie dostarczenie odpowiednich węglowodanów, i mowa tu nawet do 5 min po treningu ! Nie chcę filozofować ani się niczym chwalić ale pracuje na swojej siłowni z zawodowymi kulturystami i wiem co nie co o tej dyscyplinie nic więcej nie mam do dodania tylko jeszcze raz Ci pokaże co osiągnąłem tym o czym ciągle mówię
http://img202.imageshack.us/img202/4844/metamorfoza.jpg
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)