Strona 132 z 147 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,311 do 1,320 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

hekate's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kosmo Pokaż post
    hekate pytanie: czy włącza ci sie spręzarka? tzn czy pojawia sie śniezynka na klimatroniku oraz jak na postoju ją ewentualnie włączysz to czujesz jak auto na chwile spadnie z obrotów i czuć ze auto dostało coś cieżej
    śnieżynki szczerze mówiąc nie kojarzę nawet z przeszłości, może u mnie się nie wyświetla a może nie zwróciłam uwagi Wszystko o co pytasz zaraz sprawdzę i dam znać.

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez hekate Pokaż post
    śnieżynki szczerze mówiąc nie kojarzę nawet z przeszłości,
    nawet na chwile powinna sie pojawić w lewym górnym rogu np po włączeniu jej na klimatroniku

hekate's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Nie mam żadnej śnieżynki, ani w sumie nawet miejsca na nią na climatronicu. W lewym górym rogu pojawia się temperatura, którą ustawiam, poniżej kreseczki mocy nawiewu, a nad nimi po prawej ikonka wiatraczka (nie śnieżynki, ale może to o to Ci chodziło?). Podczas postoju na włączonym silniku, gdy maksymalnie obniżam temperaturę i podbijam nawiew, nie czuję żadnych szczególnych zmian w pracy auta. Obroty też nie skaczą. Może przez chwilę (ale może sobie to dopowiedziałam) poczułam gdzieś w okolicy pedałów jakieś mocniejsze drgania.

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

dobra to zrobimy inaczej jak masz vaga to sprawdzasz błedy klimatyzacji nim a jak nie to wejdz sobie w klimatroniku w tryb serwisowy i zobacz jaki jest blad. jak to zrobic: przy załączonej klimie i silniku naciśnij równocześnie strzałkę do góry i obieg zamknięty. klimatronik mocniej zaświeci, pokaże sie 1 duża wciśnij znów obieg zamkniety i pojawi sie błąd. 0 oznacza że nie ma błędu, inne cyfry oznaczają błąd. lista błędów jest na forum - http://www.a3-club.net/forum/showthr...full=1#post566

- - - Aktualizacja postu - - -

dodam tylko ze nie lubie poliftowych klimatroników

hekate's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Tylko dla pewności: nic nie zepsuję, rozkoduję, spartolę majstrując przy klimatroniku w ten sposób? VAGa nie mam

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Tylko dla pewności: nic nie zepsuję, rozkoduję, spartolę majstrując przy klimatroniku w ten sposób?
    nic kompletnie nie zepsujesz, aa nie powiedzialem jak ewentualnie wyjśc,
    to wystarczy wyłączyć zapłon lub wcisnąć "auto"

- - - Aktualizacja postu - - -

dodam ze jak masz włącząny "econ" i przelączysz na "auto" to powinno być czuć włączenie tej spręzarki oczywiście na włączonym silniku,

same błedy mozna sprawdzić nawet na tylko włączonym zapłonie

Davidovw's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Rzeszów/Tyczyn
    Auto
    Audi A4 B6 Avant
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam serdecznie a ja mam takie pytańko jak to jest w naszych A3 (bardziej interesuje mnie 8L ) z temp. z kratek nawiewu przy włączonej klimatyzacji, mierzył ktoś może? Bo na necie można znalazłem że od 4-8 st jest sprawna klimatyzacjia a inni piszą że 3-5stopni a jka to jest w naszych A3?

hekate's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

kosmo, wyskoczył błąd "15.5" nie ogarniam tej listy której link wkleiłeś... O co może chodzić tak po ludzku?
    W sensie, umiem znaleźć co to za błąd, ale nie rozumiem co mają na myśli przez "próbować programowo usunąć blokadę"

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

W sensie, umiem znaleźć co to za błąd, ale nie rozumiem co mają na myśli przez "próbować programowo usunąć blokadę"
    z tym usunięciem programowo to wydaje mi sie że moze chodzić o wykonanie testu klimatyzacji vagiem, ale to juz musisz np na spota albo kogoś z vagiem,od razu mozna usunać błąd ale jak nie pomoże i błąd wróci to mogło coś stać sie z silniczkiem od klapy powietrza w nagrzewnicy ale to juz pewnie nie uda ci sie samej coś z tym zrobić,

a poza tym tylko ten 1 błąd był? czy nie było innych? czekalas pare sekund czy nic innego takze sie nie wyświetla na 1 kanale?

Cytuj Oryginalnie napisane przez Davidovw Pokaż post
    Witam serdecznie a ja mam takie pytańko jak to jest w naszych A3 (bardziej interesuje mnie 8L ) z temp. z kratek nawiewu przy włączonej klimatyzacji, mierzył ktoś może? Bo na necie można znalazłem że od 4-8 st jest sprawna klimatyzacjia a inni piszą że 3-5stopni a jka to jest w naszych A3?
    sprężarka w 8L włączy sie jeśli czujnik temp zewnetrznej wskaze min 5stopni na plusie

Davidovw's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Rzeszów/Tyczyn
    Auto
    Audi A4 B6 Avant
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Kosmo ale mi chodziło o temperaturę powietrza które "leci" z kratek nawiewu przy włączonej klimatyzacji

Strona 132 z 147 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania