|
Nie mam żadnej śnieżynki, ani w sumie nawet miejsca na nią na climatronicu. W lewym górym rogu pojawia się temperatura, którą ustawiam, poniżej kreseczki mocy nawiewu, a nad nimi po prawej ikonka wiatraczka (nie śnieżynki, ale może to o to Ci chodziło?). Podczas postoju na włączonym silniku, gdy maksymalnie obniżam temperaturę i podbijam nawiew, nie czuję żadnych szczególnych zmian w pracy auta. Obroty też nie skaczą. Może przez chwilę (ale może sobie to dopowiedziałam) poczułam gdzieś w okolicy pedałów jakieś mocniejsze drgania.
dobra to zrobimy inaczejjak masz vaga to sprawdzasz błedy klimatyzacji nim a jak nie to wejdz sobie w klimatroniku w tryb serwisowy i zobacz jaki jest blad. jak to zrobic: przy załączonej klimie i silniku naciśnij równocześnie strzałkę do góry i obieg zamknięty. klimatronik mocniej zaświeci, pokaże sie 1 duża wciśnij znów obieg zamkniety i pojawi sie błąd. 0 oznacza że nie ma błędu, inne cyfry oznaczają błąd. lista błędów jest na forum - http://www.a3-club.net/forum/showthr...full=1#post566
- - - Aktualizacja postu - - -
dodam tylko ze nie lubie poliftowych klimatroników![]()
Tylko dla pewności: nic nie zepsuję, rozkoduję, spartolę majstrując przy klimatroniku w ten sposób?VAGa nie mam
nic kompletnie nie zepsujesz, aa nie powiedzialem jak ewentualnie wyjśc,
to wystarczy wyłączyć zapłon lub wcisnąć "auto"
- - - Aktualizacja postu - - -
dodam ze jak masz włącząny "econ" i przelączysz na "auto" to powinno być czuć włączenie tej spręzarki oczywiście na włączonym silniku,
same błedy mozna sprawdzić nawet na tylko włączonym zapłonie
Witam serdecznie a ja mam takie pytańko jak to jest w naszych A3 (bardziej interesuje mnie 8L ) z temp. z kratek nawiewu przy włączonej klimatyzacji, mierzył ktoś może? Bo na necie można znalazłem że od 4-8 st jest sprawna klimatyzacjia a inni piszą że 3-5stopni a jka to jest w naszych A3?
kosmo, wyskoczył błąd "15.5" nie ogarniam tej listy której link wkleiłeś... O co może chodzić tak po ludzku?
W sensie, umiem znaleźć co to za błąd, ale nie rozumiem co mają na myśli przez "próbować programowo usunąć blokadę"![]()
z tym usunięciem programowo to wydaje mi sie że moze chodzić o wykonanie testu klimatyzacji vagiem, ale to juz musisz np na spota albo kogoś z vagiem,od razu mozna usunać błąd ale jak nie pomoże i błąd wróci to mogło coś stać sie z silniczkiem od klapy powietrza w nagrzewnicy ale to juz pewnie nie uda ci sie samej coś z tym zrobić,
a poza tym tylko ten 1 błąd był? czy nie było innych? czekalas pare sekund czy nic innego takze sie nie wyświetla na 1 kanale?
sprężarka w 8L włączy sie jeśli czujnik temp zewnetrznej wskaze min 5stopni na plusie
Kosmo ale mi chodziło o temperaturę powietrza które "leci" z kratek nawiewu przy włączonej klimatyzacji![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)