Moje zdanie jest takie że jeżeli nie świrujesz piski palenie gumy itd tylko normalnie uzytkujesz auto normalna jazda normalne rozpeczanie auta nawet pod v max ile silnik moze ~ 200km/h robisz przeloty rocznie ok 25tkm czyli na lato ok 12-15tkm to jak masz sprawdzone opony cisnieniowo bez bombli, pęknięc otarć czy innych uszkodzeń to śmiało możesz brać tylko żeby były w miare młode te 2-3 lata ja kupilem swoje pierwsze uzywki od kolegi z forum i do dzis nie mogłem ich wyjezdzic a byly z rocznika 2005to oblicz sobie ile mają lat a naprawde dobrze sie trzymały, opony to micheliny primacy a wyrzucam je tylko dlatego że jedna ma bombla bocznego a druga jestpęknieta tez z boku uderzenie o dziure i ledwo żyje szkoda jej naprawiać a ten sezon to spokojnie bym na nich objezdził obecnie są u lakiernika ale jak chcesz to zmierze ile maja jeszcze bieznika ale na moje oko calkiem sporo ale jak mus to mus
Jak cie sytuacja zmusza to zrozumiałe ze nie wywalisz 1000 od tak, opony 500 a reszta na inne wydatki
a na używkach tez objezdzisz spokojnie 2-3 sezony letnie
pozdro