Strona 46 z 97 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 451 do 460 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Leżajsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Zaczne od tego ze chyba alarm jaki mam to jest coś pod maska na kluczyc ze dwa czujniki w slupkach i do tego mam tylko kluczyc pilota zadnego nie mam, czyli jest to chyba nieoryginalny alarm. Przy kodowaniach na wlaczaony alarm zaczynaja mi migac kazde kierunki, jesli kodowanie bez alarmu niby tego nie ma.

Ale problbmem polega w tym, ze po przekodowaniu wszyskie drzwi pieknie raz sie otworzą, pieknie gasna lampki itp, gdy zaś zamkę samochod, kolkjnie otworze, otwrzaą sie TYLKO JEDNE DRZWi, i gdy wlacze zaplon otwarzą sie wszytskie drzwi, DZiała to kilka godzien góra, PO kilku godzinach otwieraja mi sie tylko drzwi kierowcy, ale kluczykiem i przyciskiem mozna je zamykac, sluchac pompke zas otwieranie nie dzaiala...

Była pompka 8l0 koncowka L, teraz jest 8D0E auto mam poliftowe, z waszych postów wynika ze wszytskio powiino pasować. Ale ten błąd zwaizany z połaczeniem z syrena.. Co dalej?? Czy pommpka jest uszkodza???

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Kamildz Pokaż post
    Zaczne od tego ze chyba alarm jaki mam to jest coś pod maska na kluczyc
    no to nie jest oryginalny alarm, więc prawdopodobnie pompka, którą założyłeś "kłóci" się z tym alarmem dołożonym. Ja posiadam oryginalny alarm, a nic pod maską nie mam. Nie wiem, może ktoś ma tak jak Ty, ale u mnie wszystko działa. Jeśli alarm był dołozony to trzeba znaleźć centralke od niego, prawdopodobnie bedzie gdzieś pod kierownicą "chyba"

cinkers's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a4
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Sprawa trochę się komplikuje w takim razie. Pod maską faktycznie nie powinno nic być. Sprawdź, czy oprócz czujek w słupkach masz diody przy ryglach i przycisk do wyłączania kontroli otoczenia w aucie na lewym słupku za kierowcą? Jeśli masz to wszystko, to alarm jednak wyglądał będzie na oryginalny. Szanse na to, że ktoś dołożył wszystko jak w oryginale są raczej nieduże.
    Wtedy rozwiązania upatrywał bym w tym, że to "coś" pod maską to może dołożona syrenka z własnym zasilaniem (to tłumaczyło by miejsce na kluczyk przy niej)? Czy to przypomina syrenkę np. taką? http://allegro.pl/syrenka-sad1-8-z-w...164279965.html
    Osobiście obstawiał bym: jest komplet od oryginalnego alarmu? "Coś" pod maską przypomina syrenkę? Alarm jest ori a syrenka dołożona. Nie ma wspomnianego wyposażenia ori alarmu - całość jest dołożona. Wydaje mi się również, że dokładane alarmy w dzisiejszych czasach mają od razu w zestawie piloty radiowe. Pewnie zależy to od upodobań klienta ale raczej w większości jeśli już montuje się alarm to i pilot się dokłada. A Ty pilota nie masz jak wspomniałeś.

Zresztą po wlepce w bagażniku też chyba można sprawdzić, czy samochód wyjechał fabrycznie z alarmem...

Pewnie całość ostatecznie jest nieźle namieszana...

Data dołączenia
    Apr 2013
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARZ

Domyślny

witam mam problem nieświadomie zalałem pompkę centralnego zamka (wężyk od tylnego spryskiwacza był rozpięty a obok jest pompka centralnego zamka )wyjąłem ja i osuszyłem lecz tylko naprawiło się częściowo da się zamknąć i otworzyć z kluczyka i pilota ale gdy otworze lub zamknę drzwi to zamyka się samochód i czasem szyby się otwierają 2 razy mi się nawet zdążyło ze nie chciał zapalić rozrusznik kręcił ale nie chciał odpalić tak jakby nie było paliwa.co się mogło się stać pompka odpowiada za ta awarie centralnego zamka(zamykanie i otwieranie)ale ciekawi mnie czemu nie chciał odpalić. Z góry dzięki za pomoc
    Ostatnio edytowany przez Adrian147 - 29-04-13 o 21:03

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

a jak suszyłes? rozebrałes ją? Czy tak po prostu wysuszyłeś? Polecam rozebrać i potraktować całą płytkę preparatem "Kontakt S" lub czystym alkoholem do nabycia w sklepie elektronicznym i po wyschnięciu podłączyć. Nie wiem czemu Nie chciało auto odpalić, ale raczej nie jest to wina pompki.

Data dołączenia
    Apr 2013
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARZ

Domyślny

zdjąłem plastik taki od spodu który jest na zatrzaski i suszyłem ja na słońcu cały dzień.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

jeśli długo była zalana to styki mogły zaśniedzieć, polecam jednak wyczyścić preparatem wtyczki, gniazda i całą płytkę. Myślę, że pomoże o ile coś sie nie przejarało

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Leżajsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

to co mam pod machą to coś innego chyba niz taka typowa syrna, alarm na 99% nieoryginalny, a teraz jeszcze czy wgl jest możliwosc zestrojenia ze sobą 8D0E z moim autem bez alarmu?? Ma ktoś taki przypadek?? Bo jesli jest to mozliwe to chyba zakoncze etap wlasnej zabawy i oddam auto do elektornika, tylko czy on sobie poradzi czy pompka do wymiany

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Oczywiście, że jest możliwość bo po to właśnie są różnorakie kodowania pompki, aby poszczególne funkcje deaktywować. Problemem może być moim zdaniem tylko nieoryginalny sterownik, który "dyktuje" swoje warunki pracy co z kolei koliduje z praca pompki, która włozyłeś. Jeżeli zdecydujesz się oddać samochód do elektryka to poproś go o odnalezienie i odłączenie tej nieoryginalnej centralki. Jeżeli to nic nie pomoże, to kolejnym etapem będzie wyeliminowanie wadliwego układu pompki. Najprościej podjechac na jakiś spot i podmienić ze znajomym pompkę sprawdzając tym samym jak działa inna.

michalwrocek's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2007
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARZ
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Witam,
    Przejrzałem temat, chciałbym rozwiać swoje wątpliwości i zapytać o kilka rzeczy.

Posiadam samochód przedliftowy, otwierać mogę tylko z poprzez zamek (nie posiadam pilota radiowego) w drzwiach + bagażnik.
    Zauważyłem, że dostępna jest opcja domykania wszystkich szyb + szyberdachu po przytrzymaniu kluczyka w pozycji zamknięcia.
    Pompka zamka centralnego ma numer: 8L0 862 257 L, w miejscu pinów 1 i 7 nie ma podłaczenia do anteny.
    Przymierzam się do kupna: http://allegro.pl/kluczyk-scyzoryk-a...225623407.html
    częstotliwość tego kluczyka to: 433,92 MHz tak więc pasują dwie pompki (muszę zastąpić obecną jedną z nich):
    Cytuj Oryginalnie napisane przez szalalala Pokaż post
    8L0 862 257 D obsługuje tylko Pilota radiowego(433,92 Mhz)
    8L0 862 257 G obsługuje DWA i Pilota radiowego(433,92 MHz)
    Następnie do pilota powinienem pewnie dorobić grot. Mam kilka sprawnych kluczy, czy mogę zastąpić wstawić go to kluczyka scyzoryka? Czy też inaczej wygląda taka sprawa.
    Następne pytanie dot. anteny: co kupić? jak ją podłączyć? czy może być to podłączenie do istniejącej antenty radiowej?
    Następnie kodowanie kluczyka przez VAGA.
    Czy podłaczenie domykania szyb wymaga innego pilota bądź dodatkowych ustawień w vagu?

Proszę o inf. czy wszystko dobrze zrozumiałem. Z góry dzięki

Strona 46 z 97 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania