Strona 88 z 191 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 871 do 880 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

OFFCA's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2007
    Miasto
    NEIGHBOURHOOD
    Auto
    Audi A3 1998rok
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    52 razy

Domyślny

Dla mnie to nie do końca miarodajna opinia raz że opisana sytuacja z 2011 roku ;/ (jesli chodzi o vredestein sensata) wiec to juz 2 lata wstecz i obecne mogą byc o niebo lepsze albo i gorsze od tego sa testy coroczne
    ja smigam na nich dopiero 500km zrobie jezcze z 500 zobacze jak sie zużywa bieżnik itd

do tej pory póki opona nówka zauważyłem ze jest naprawde cicha jak na moje uzytkownaie to dobrze trzyma sie drogi bujam sie po zakretach z 70-80km/h ale nie zamierzam sie przekonać kiedy puści przyczepność i wyląduje w rowie ;/
    Na mokrym zauważyłem taką rzecz że jak jade po nowej nawierzchni przy drobnym uziarnieniu SMA to słychać jak dosłownie opona ssie nawierzchnie wtedy jest ciut glosniej, wjade na roczną starszą nawierzchnie to wraca wszystko cichutko
    numer obozowy 2483 : 22.10.2007
    22.10.2007-->10.02.2008 forumowicz,
    10.02.2008-->31.12.2011 klubowicz,
    01.01.2012---> kombatant wojenny, to juz rok na emeryturze
    tysiace postów, 27 tematów, dziesiątki spotów, 2 OP, 6 ostrzeżeń oto JA

lukasz87's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Polska
    Auto
    AUDI A3 SportBack Quattro BMN+
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Nie czytałem całego tematu .

Za to mam do Was bardzo ciekawe pytanie :

Co wiecie na temat opon z ceneo oponeo i innych internetowych kolosów ;>?? Ostatnio od paru ludzi z tego fachu usłyszałem taką opinię ...

"Dla dziadka możesz tam opony kupić. Jeśli "jeździsz" zapomnij o kupnie tam opon" ;> ??

Co Wy na to ?? I na mieszankę tych gum nie na bokach a na środku opony ??
    Sprzedam :
    -Gałkę zmiany biegów S-line
    - Komplet felg 17" S-line 8P
    - Nowe przewody hamulcowe A3/S3 8P Goodridge

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

@OFFCA
    Wiesz mitomania szybciej się rozchodzi, niż realne fakty, więc stąd taka opinia. Właśnie przeczytałem ten wątek i się potwierdza, to co mówiłem, koleś jeździł ze zbyt małą ilością powietrza, to i popękała na dziurach mu pewnie. Z wątku wynika, że mu chcą zwrócić i tak 80% ceny, więc chyba nie jest źle. Ja uważam, że przy takim stosunku cena/jakość opona naprawdę jest spoko i daje radę w ekstremalnych sytuacjach, nie przyprawiając o ból zębów jak np spsporty Dunlopa, przy większych rozmiarach. Te sam odczucia na wodzie szumi, ale to norma. Opona która jest cicha na wodzie, jest podejrzana albo chińska

@lukasz87
    A skąd takie opinie? Trzeba uważać na roczniki ale na ceneo.pl jest masa różnych firm i może "paru ludzi z tego fachu" tak mówi, bo sami handlują w swoich sklepikach mając gorsze ceny. Tworzą więc mity, bo ludziom łatwiej sprzedać drożej, jak się ich przestraszy, że jak kupią taniej, to się np. zabiją

@uzi188
    Rób jak uważasz za słuszne. GT Radial to budżetówka, nie wiem więc jakim cudem lepsza ma być od Vredestein ale grunt to być zadowolonym za zakupu. Pewnie też da radę i może będzie bardziej trwała.

Dolnośląskie KiTo's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi A6 3.0TDI Quattro
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    60 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez cosmo-pl Pokaż post
    Wbrew opiniom, opona jest dosyć miękka i trzeba uważać przy niej z ciśnieniem, może dlatego pękać po bokach, bo jest miękka. Podejrzewam, że problem z tym był związany, a szumienie - hmm no nie wiem, może niech się jeszcze ktoś wypowie na ten temat. "Jodełki" tego typu lubią być głośniejsze ale bez przesady..
    Vredestein SESSANTA
    Nie wiem jak po sezonie będzie ale to już jest ich drugi sezon (kupione używki) więc po jednym sezonie mają się dobrze. Wulkanizator mówił ,że są miekkie bo nie są bocznie wzmacniane drutami tylko czymś innym i czasem lubi wyjść coś bokiem ale z tym się normalnie jeździ.
    Dzięki temu ,że są miękkie kleją się bardzo fajnie , na suchym na mokrym bajka i z hamowaniem również nie ma problemów. Test mokre rondo przeszły bardzo pozytywnie , musiałem mocno trzymać kierownice ,żeby doprowadzić do uślizgu - nie udało się wymiękłem. Są bardziej ciche niż GY F1.
    Ogólnie bardzo przyjemna ta oponka.
    Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
    Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !

lukasz87's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Polska
    Auto
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

A skąd takie opinie? Trzeba uważać na roczniki ale na ceneo.pl jest masa różnych firm i może "paru ludzi z tego fachu" tak mówi, bo sami handlują w swoich sklepikach mając gorsze ceny. Tworzą więc mity, bo ludziom łatwiej sprzedać drożej, jak się ich przestraszy, że jak kupią taniej, to się np. zabiją
    A opinia taka właśnie od ludzi którzy tam kupowali później te same modele gdzie indziej i znaczące różnice zazwyczaj w zużyciu ;>? czemu tak właśnie nie miało by być ? tak jak z produktami firmowymi ? Każdy wie jak to działa. Zresztą kurna i handluje i produkuje więc wiem dokładnie jak jest.

Ja chciałem się dowiedzieć czy ktoś to potwierdza a nie jakieś informacje o trikach handlowych to w podstawówce na przerwach przerabiałem ...
    Sprzedam :

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

No nie wiem nie spotkałem się z podróbkami opon na oponeo czy innym znanym serwisie internetowym od sprzedaży opon. Ja nie potwierdzam, więc jeżeli CI o to chodzi. Opony są tańsze w internecie zazwyczaj niż u wulkanizatorów, ze względu na skalę sprzedaży, nie na to że ktoś ma trefny towar. Zresztą, zawsze powinna być gwarancja producenta dołączona do zestawu, wtedy masz pewność, bo nie sądzę, żeby któryś z dużych sklepów ryzykował wtopę. To mogłoby się skończyć zwinięciem biznesu. Ogólnie jest tak, że czasem można trafić na oponę, która dłużej leżała i dlatego ma dobrą cenę ale to nic strasznego, jeżeli nie jest to jakoś strasznie dużo, np 1 sezon. Stąd ceny. U Wulka masz też inny stok opon, zazwyczaj jest to kilka kilkanaście, kilkadziesiąt sztuk - reszta to zamówienie. Sklepy on-line mają własne magazyny, a te największe są praktycznie jak hurtownia. Dzięki temu kupując od razu duża ilość (kontraktując) mają lepszą cenę z automatu, a nie dlatego że lepią trefny towar.

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

No nie wiem nie spotkałem się z podróbkami opon na oponeo czy innym znanym serwisie internetowym od sprzedaży opon. Ja nie potwierdzam, więc jeżeli CI o to chodzi. Opony są tańsze w internecie zazwyczaj niż u wulkanizatorów, ze względu na skalę sprzedaży, nie na to że ktoś ma trefny towar. Zresztą, zawsze powinna być gwarancja producenta dołączona do zestawu, wtedy masz pewność, bo nie sądzę, żeby któryś z dużych sklepów ryzykował wtopę. To mogłoby się skończyć zwinięciem biznesu.
    Dokładnie tak jak pisze cosmo, taka firma jak oponeo nie pozwoliła by sobie na coś takiego tym bardziej że jest notowana na giełdzie i zwinięcie firmy by odczuli aż za bardzo..
    P.S Sam kupiłem już 3 komplety opon na tym portalu i osobiście nie zauważyłem żeby opony były gorszej jakości niż u wulkanizatorów.

lukasz87's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Polska
    Auto
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Obyście mieli rację ponieważ mi opony się skończyły po 2 sezonach i jestem zmuszony szukać nowych
    Sprzedam :

Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Spalding , Płock
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

Posiadam w aucie obecnie 4 różne opony (w uk chyba jest to dozwolone).Opony tylne sa do wyrzucenia,a przednie z 2012 r w bardzo dobrym stanie.Jedna to BARUM BRAVURIS 2 ,a druga to SAILUN ATREZZO .Czy mogę dokupić po jednej sztuce i będą pasowały na 100% ? Znalazłem używki jakieś w bardzo dobrym stanie i cena też w miare normalna,ale nie wiem czy obojętnie jaka kupie to będą pasowały(bo wiem że są jakieś kierunkowe itd i nie jestem pewny czy będą pasować) ?Szkoda mi je wyrzucać i kupować cały nowy komplet...

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Sailun to straszny badziew, ja bym odżałował i kupił 3xBarum nowe, jeżeli poprzednie mają tylko 1 sezon, to się wyrówna bez problemu. Sailun sobie zostaw na zapasówkę np., o ile ją masz lub oddaj jakiemuś koledze co go za bardzo nie lubisz

Generalnie jest dozwolone posiadanie w PL różnych opon pomiędzy osiami ale się tego nie poleca, ze względu na różną przyczepność, zwłaszcza nad mokrym plus potem jest kłopot z rotacją, bo Sailuny na przedniej osi, to samobójstwo murowane. Najlepiej jest mieć 4 opony tej samej klasy, dobrze je przekładać, to dłużej posłużą.

Strona 88 z 191 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania