Strona 136 z 147 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,351 do 1,360 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    oooo
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

tak z grubsza tematt przegladalem, z gory sorki ze calego nei przeczytalem a wiec taki mam problem bylem nabic klime nabili mi, odgrzybili, zmienili filtr i klima smigala 3h teraz slychac jak cos leci z nawiewow ale powietrze cieple i cos syczy, sprezarka sie chyba zalacza.. jutro jade do nich..macie jakies pomysly?

domel79's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Gniezno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

wiatraki się załączają ?

Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    oooo
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

nie wiem czy chodzi nmam o to samo ale chyba tak

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

ciekawe czy szczelność sprawdzali, bo moze sie coś rozszeczlniło i dlatego syczy, ale do jutra przestanie bo czynnik wyleci i wtedy nawet spreżarka nie powinna sie właczyć

Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    oooo
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

tzn syczy jak zalaczam klime na poczatku slychac.. no nic podjechac jutro musze do nich

bylem dzisiaj u nich i sprawdzali ultrafilotem i wyszlo ze chlodnica klimatyzacji nieszczelna.. zielona byla i mokra jeszcze..na allegro patrze to koszt ok 300zl..

a tak jeszcze zapytam was bo jestem zielony w temacie.. skoro po nabiciu itp normalnie mi chodzila i lecialo zimne powietrze (poki gaz sie nei ulotnil ) to chyba tylko jedyny problem to nieszczelnosc?
    Ostatnio edytowany przez senianek - 10-05-13 o 11:17

Darepb's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    WLKP-Wolsztyn
    Auto
    BRAK
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Panowie, co wchodzi w sklad serwisu klimy ? Nabicie, odgrzybienie, szczelnosc i cos jeszcze ? A co z filtrem (osusaczem) ? Tez niby co 2 lata powinno sie wymieniac ?

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Domyślny

jak sprawdzić vagiem czy klapy działają? Ta co jest pod filtrem kabinowym nie działa zupełnie, a vag ani test przez klimatronika nie podaje żadnych błędów...

rol4nd's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Polska
    Auto
    RS7
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Panowie mam nastepujacy problem: tydzien temu bylem nabić i odgrzybić klime. u specjalisty wszystko dzialalo ok i chlodzilo bardzo mocno. Po 2 dniach zauwazylem, ze musze przejechac spory odcinek (ok 20km) zeby odczuc wyraznie zimne powietrze.
    Pojechalem wiec do mechanika ktory robil mi klime i okazalo sie, ze cisnienie, ktore wystepuje wynosi 4bary. Dodatkowo spuscil olej z klimy i mimo, ze tydzien temu byl wymieniany - wylecial sam żur. Cisnienie probowalo zejsc do 2 barow (podobno powinno byc wlasnie 2 bary) ale bylo widac, ze cos jest jakby zatkane.
    Po kolejnej wymianie oleju i jakis 10 minutach klima zaczela dzialac sprawnie i wialo bardzo zimnym powietrzem, a cisnienie bylo 2 bary.
    Jednak dzis problem jest ten sam - leci chlodne powietrze, ale nie zimne, klima wyraznie nei dziala prawidlowo. Uklad byl sprawdzony i jest szczelny, nie ubylo ani grama czynnika. Dodam, ze przy wymienie filtra kabinowego wylecialo sporo syfu.

Co w tym wypadku radzicie? Uwalona sprezarka? osuszacz? spotkal sie ktos z takim problemem?

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez rol4nd Pokaż post
    osuszacz?
    jedynie to mi przychodzi do głowy, ewentualnie zawór rozpręzny moze szwankować,
    sprezarka raczej ok, bo by wcale nie chłodziła

noize's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    TROJMIASTO
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez noize Pokaż post
    witam,

Panowie mam problem z tym malym wiatrakiem od klimy. Mianowicie nie zalacza sie on gdy wlacze klimatyzacje, dziala tylko ten duzy i to na 2 biegu, klima dziala chlodzi sprawdzona, nabita i itd s krtaek wylatuje temp 1 stopien. No ale caly czas dziala mi tylko duzy wiatrak to raz a dwa w srodku w aucie dziwnie buczy i tak trzesie co sekunde. Podlaczylem pod kompa wywala blad: 01232 - A/C Compressor Regulator Valve (N280). Moze ktos juz mial taki problem ?

aha i jak mam wlaczona klime i wylacze zaplon to jeszcze przez chwile sie kreci ten duzy wiatrak, slychac go...
    bylem u lektryka bo samemu jakos nie mialem czasu sie za to zabrac. u mnie padly w tym wentylatorze od klimy szczotki takze zaplacilem 200 zl i smigaja teraz 2 po wlaczeniu klimy. Ale mam jeszcze jeden rpbolem klima ladnie chlodzi teraz, zaden blad sie nie pojawia na kompie ale teraz co sekunde strasznie klima tak buczy i cale auto drzy :/ nie wiem czy to normalne ale jak siedze w sordku no to czuc normlanie wibracje na dupie ale czuc je tylko jak zatrzymam auto na swiatlach i itd.. Mial ktos cos podobnego ?

Strona 136 z 147 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania