jak poczytasz to bedziesz wiedzial co trzeba zrobic
jak poczytasz to bedziesz wiedzial co trzeba zrobic
|
Witam, mam taki problem otoz auto lapie mi notlaufa przy 200km/h na 6. Przy nizszych predkosciach nie ma tego problemu. Czym to moze byc spowodowane? Ma ktos moze pomysl jak wykonac logi przy takiej predkosci bo raczej do ponad 4000 na 6 to sie nie bujne bo nie ma gdzie i w pl nie wolnoWywala blad ze przeladowalo, na nizszych biegach i predkosciach notlauf nie wystepuje. Jakies pomysly?
Hej!
Dzisiaj pojawił się u mnie notlauf ( tak mi się wydaje ) . Po przejechaniu 10 km wszystko w porządku, zgasiłem samochód, za 10 min znów odpaliłem i po kilku km tak przy 3tys obrotów na 4 biegu kompletny brak mocy. Samochód powoli się rozpędzał, max do 120km/h i dalej nie dało rady. Zgasiłem, odpaliłem znów auto i wszystko w porządku. Wróciłem do domu, zacząłem czytać ten temat, w międzyczasie przejechałem się autem i ciągnął tak jak powinien, trochę mu dałem 3-4k obrotów, nie było problemu. Wcześniej niekiedy miałem wrażenie kilka razy, że jakby tej mocy brakowało, szczególnie przy 100/120km/h ale po chwili znów było ok, jednak to były sporadyczne, naprawdę rzadkie przypadki. Robić coś z tym? Czy czekać co się będzie dziać? Pewnie poradzicie, że logi trzeba zrobić, ale musiałbym jechać do mechanika bo nie mam sprzętu. Czy póki co dać sobie spokój jak się nic nie będzie dziać?
Sam sobie odpowiedz czy jazda samochodem ktory wpada w tryb awaryjny jest bezpieczna? Pamietam jak na tym forum pewien kolega opisywał jak podczas wyprzedzania autko wpadło w "notlauf"a ,prawie przypłacił to życiem a a3 kasacja.Warto?
Pod kompa i spisac bład (przeładowanie czy niedoładowanie)logi i działać dalej. Powodzenia
Fakt, prawda, nie ma co ryzykować. Zrobiłem nim do tej pory 6 tys. km i na przestrzeni tego czasu zdarzyło się to może ze 3/4 razy. Znajdę wolną chwilę to się tym zajmę.
Pozdrawiam
Jestem posiadaczem audi a3 1.9 tdi 130 km asz i mam podobne objawy
przed i po wymianie wszystkich filtrow nadal spotyka mnie problem ze spadkiem mocy gdy ja mu gazuje a on powoli sie kula jak diesel 90 konny
a poza tym na obrotomierzu tak jakby byla na nim blokada do 2400 obr i to jest max
takie cos zdarza sie rzadko ale przewaznie gdy depne mu bardziej po wylaczeniu auta i ponownym zalaczeniu auto chodzi prawidlowo
czyzby to bylby problem z turbina lub pompowtryskami a moze komputer wariuje ?
slyszalem ze moze byc to problem z zanieczyszczonymi kierownicami w turbinie a jak wam sie wydaje ? jaka jest cena naprawy tego incydentu ?
Ostatnio edytowany przez kruszyna1 - 28-07-13 o 01:21 Powód: dopisanie pytania
Zapieczone kierownice, trzeba bedzie turbo wyjac i wyczyscic.
Cena: pewnie ze 200-250 za wyjecue i wsadzenie turbo no i czyszczenie pewnie tez od 200
Wyslane z kalkulatora...
.......
Witam
Panowie mam pytanie bo zaczalem remont rozrzadu i czyszczenie turbiny tylko jeszcze jej nie rozebralem i pytanie brzmi czy to jest turbo ze zmienna geometria?
http://imageshack.us/photo/my-images/534/l5tg.jpg/
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)