Strona 14 z 46 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 131 do 140 z 458

Temat: uszkodzony licznik

mieto3's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Diagi Pokaż post
    Jeżeli wskazówka pokazuje nieprawidłowo w sposób ciągły to zawieszenie pływaka, nie rusza z miejsca po przekręceniu zapłonu to uszkodzony czujnik poziomu paliwa przy pływaku, pokazuje różne wartości za każdym razem lub nie rusza się mimo sprawnego pływaka i czujnika w pływaku to uszkodzony silniczek wskazówki w liczniku.
    na 100 usterk zwiazanych ze zlym pokazywaniem paliwa ( jezeli w aucie jest licznik JAEGERA Magneti Marelli ) tylko jeden moze sie zdarzyc ze zly jest plywak

moje zdanie nie grzebac w plywakach, bo potem jak sie naprawi zegary a plywak bedzie nie tak zamontowany to ciezko stwierdzic czy sie naprawily czy nie ...

to tak z mojego doswiadczenia
    auto-DIGITAL, elektronika samochodowa, naprawa kodowanie liczników, sterowników ABS ESP AIR-BAG SRS ECU DPF ... programowanie ochrona komponentu

Diagi's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mieto3 Pokaż post
    na 100 usterk zwiazanych ze zlym pokazywaniem paliwa ( jezeli w aucie jest licznik JAEGERA Magneti Marelli ) tylko jeden moze sie zdarzyc ze zly jest plywak

moje zdanie nie grzebac w plywakach, bo potem jak sie naprawi zegary a plywak bedzie nie tak zamontowany to ciezko stwierdzic czy sie naprawily czy nie ...

Z kolei z przypadkach, które ja się spotkałem to każdy uszkodzony wskaźnik poziomu paliwa to zupełnie różne wartości za każdym odpaleniem, jak się przycięła wskazówka tak stanęła, jeżeli w ogóle ruszyła z miejsca. Pływak ciężko zamontować inaczej niż powinien być a nawet jeżeli zamontuje się go w jakiś sposób inaczej to przy pełnym baku wskazówka sprawna zawsze pójdzie łagodnie do końca po odpaleniu więc będzie dokładnie widać czy była to wina licznika.

Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Krakow
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mieto3 Pokaż post

Moje zegary to podobno VDO.

mieto3's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez uxon Pokaż post
    Moje zegary to podobno VDO.
    to po co zaczynasz watek jak mowiesz PODOBNO, odkrec 2 srubki i zobacz

a kolega Diagi ma tutaj racje na pierwsza diagnoze...
    auto-DIGITAL, elektronika samochodowa, naprawa kodowanie liczników, sterowników ABS ESP AIR-BAG SRS ECU DPF ... programowanie ochrona komponentu

Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Krakow
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Bo PODOBNO w kazdej S3 sa VDO.

qba29dm
    Guest

Domyślny

Koledzy, możliwe, ze pytanie głupie ale zadam je: czy mogę jeżdzić z wyjętym licznikiem? Chciałem go wysłać do naprawy.

mieto3's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez qba29dm Pokaż post
    Koledzy, możliwe, ze pytanie głupie ale zadam je: czy mogę jeżdzić z wyjętym licznikiem? Chciałem go wysłać do naprawy.
    oczywiscie ze NIE

Data dołączenia
    Jul 2013
    Miasto
    Okolice Pszczyny
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Witam, mam uszkodzony licznik, nie dziala wyswietlacz, predkosciomierz i wskaznik paliwa. na allegro szukalem licznika pasujacego do mojego, ale kazdy jest z innym kodem seryjnym, nie znalazlem zadnego, ktory by sie zgadzal z moim... moj kod to 8l0920930d - czy to znaczy ze tylko i wylacznie z identycznym kodem bedzie dzialal u mnie licznik, czy sa jakies wieksze mozliwosci ? bardzo prosze o pomoc bo nie znam sie na tym a chcialbym w koncu wymienic ten licznik

Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Lipno
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

Jesli sie myle to mnie poprawcie,ale wg. mnie numer licznika moze sie roznic. Jesli masz pelen FIS to taki musisz szukac i koniecznie od silnika 1.9tdi. Wtedy odczytujesz wsad i wgrywasz do nowego licznika.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Liczniki mozna wkladac naprzemiennie tzn masz 8L0 920 xxx to taki wkladasz. Moze byc fis do fisa 1/2 na fisa fis 1/2 fisa

Wszystko zalezy czy chcesz miec komputer (fis) czy tez nie. Oczywiscie wiaze sie to z dokladaniem kabelkow ale mozna ( jest temat o tym)

Reszta wiaze sie z kodowaniem immo gdzie o tym rowniez pisalismy.

Zgranie wsadu tylko wtedy jak nie masz zamiaru bawic sie z immo
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Strona 14 z 46 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania