Ja o tym doskonale wiem.
Mało realne i bardzo wątpliwa teza.
Tak się zastanawiam jak można ją źle założyć ? Jeśli w układzie wodnym nie ma nadmiernego ciśnienia i nie ma jakiś niepokojących objawów to wszystko jest dobrze.
Ja o tym doskonale wiem.
Mało realne i bardzo wątpliwa teza.
Tak się zastanawiam jak można ją źle założyć ? Jeśli w układzie wodnym nie ma nadmiernego ciśnienia i nie ma jakiś niepokojących objawów to wszystko jest dobrze.
|
Wadliwe pierścienie, prowadnice i uszczelniacze zaworów od razu do zrobienia.
Dokładnie jak kolega wyżej napisałChyba nawet jakiś czas temu pytał tu w temacie o nadmierne zużycie oleju ;P
Ja jutro muszę znowu jechać do warsztatu było okej a teraz mam jakiśmega duży wyciek oleju aż plamy widać pod autem świeżutkieech ...
Witam, tak czytam i czytam wątek i dochodzę do wniosku, że również czeka chyba i mnie to również. Mam ubytki oleju, silnik nie kopci zarówno jak jest zimny zaraz po odpaleniu jak i jest ciepły, silnik zalany Mobil Super 2000 10W40, poprzedni olej jakiej marki był tego nie wiem, Wiem tylko, że zalany był półsyntetykiem. Przebieg 193 tyś - oryginalny ! Zastanawiam się czy by pomogło zalaniem go Motulem lub Liqui Moly ? Czy ubytki oleju mogą być spowodowane nieszczelną odmą ? Troszkę jest "spocona". Miałem poprzednio też Audi A4 model B5 i też silnik 1.6 ale tam nie miałem takich problemów sprzedałem z przebiegiem 240 tyś km, na 10 tyś jak wziął 4 setki to wszystko. A tutaj mega rozczarowanie.
Pierwsze co to zmień olej, ten mobil to ścierwo jakich mało...
Co do odmy to tak, może tam jego pewna część uciekać, ale raczej niewielka.
Też ostatnio stałem przed wyborem oleju, zalałem Mutula 6100 10/40 i póki co jest git malina. Także śmiało możesz brać Motula i będziesz zadowolony. Pobór oleju powinien się zmniejszyć, a i silnik będzie lepiej chroniony.
Kristoofer (27-11-13)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)